Sari direct la conținut

Brazilia a anuntat descoperirea unei uriase rezerve de petrol

HotNews.ro

„Dumnezeu este brazilian”, a spus presedintele Luiz Inacio Lula da Silva, marti, dupa ce Guvernul din Brazilia a anuntat descoperirea unei uriase rezerve de petrol in apele teritoriale ale acestei tari.

Intr-un discurs sustinut la palatul prezidential, Lula da Silva a afirmat ca marea descoperire aduce tara sud-americana in primii zece producatori de petrol din lumein randul marilor puteri petroliere, relateaza AFP.

Asertiunea teologica a presedintelui nu este nici pe departe originala: brazilienii spun ca Dumnezeu are nationalitatea lor datorita bogatiei naturale ale acestei tari.

Si publicatia britanica The Economist a titrat intr-un articol aparut saptamana trecuta „Intr-adevar, Dumnezeu poate fi si brazilian”, facut referire la noul zacamant de petrol descoperit in apele maritime ale acestei tari. Potrivit ziarului, rezerva de petrol a fost estimata la circa la circa sapte miliarde de barili.

Guvernul brazilian si compania de stat Petrobras au anuntat, la inceacum doua saptamani, ca explorarile din jurul insulelor Tupi, au avut succes, fiind descoperit un camp petrolifer. Punga de titei contine jumatate din cantitatea de petrol pe care o au toate celelate zacaminte din Brazilia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro