Sari direct la conținut

Briose cu afine – un desert pentru diminetile de weekend

HotNews.ro
Briose cu afine, Foto: Ionela Stoica
Briose cu afine, Foto: Ionela Stoica

Pentru diminetile de weekend, pentru rasfatul din dupa-amiezele cu ploaie, pentru bucuria de a manca un desert bun sau pentru simplu motiv ca iti place sa gatesti pentru cei dragi, briosele cu afine vor pica la fix intre retetele pe care ar trebui sa le incerci. Pe cat de bine arata, pe atat sunt de simplu de pregatit si te vor surpinde si prin gust. Briosele astea pufoase sunt suficiente sa domoleasca pofta de dulce si sa te convinga, in acelasi timp, sa mai gusti una.

Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):

  • 375g faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 oua
  • 200g  zahar
  • 240ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200g afine zahar pudra

Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.

Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.

Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.

Coace la 200C timp de 5 minute. Redu temperatura la 180C si mai lasa muffins in cuptor in jur de 20 de minute pana cand sunt aurii la suprafata si o scobitoare infipta in centrul lor iese aproape curata. Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi pudreaza-le cu zahar pudra.

Alina e jurnalist, dar cand face pauza de stiri e cofetareasa in bucataria ei sau in laborator la Dulce Bun. Scrie despre deserturi si povestile lor pe ciocolatasivanilie.ro.

*Fotografii realizate de Ionela Stoica

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro