Sari direct la conținut

Bulgaria: Comisia juridica a respins veto-ul presedintelui asupra Legii anticoruptie/ Radev:  Nu exista vointa pentru o lupta adevarata cu coruptia

HotNews.ro
Rumen Radev, Foto: Agerpres/EPA
Rumen Radev, Foto: Agerpres/EPA

La sedinta Comisiei juridice a Parlamentului de la Sofia, deputatii au respins veto-ul presedintelui asupra Legii privind combaterea coruptiei si confiscarea averii dobandite in mod ilegal, cu 10 voturi „pentru”, 7 voturi „impotriva” si fara nicio „abtinere”, relateaza BGNES si Sega, citate de Rador.

Deputatii au luat parte la o dezbatere privitoare la decretul 274 din data de 29 decembrie 2017 al presedintelui Bulgariei pentru intoarcerea pentru o noua examinare a Legii privind combaterea coruptiei si confiscarea averii dobandite in mod ilegal, adoptata de Parlament la data de 20 decembrie 2017 si privind motivarea decretului. La sedinta a participat profesorul Emilia Drumeva, presedinte al Consiliului juridic de pe langa presedintele Rumen Radev, consilierul acestuia Plamen Uzunov, ministrul adjunct al justitiei, Evgheni Stoianov, reprezentanti ai Agentiei de Stat pentru Securitate Nationala (DANS), ai ministerelor si organizatiilor neguvernamentale.

„Nu exista vointa politica pentru lupta reala, cuprinzatoare si eficienta impotriva coruptiei”, a declarat presei presedintele Rumen Radev.

„Toate dezbaterile din jurul Legii anticoruptie, in special evenimentele de acum arata ca intr-adevar nu exista vointa politica pentru o lupta reala, cuprinzatoare si eficienta impotriva coruptiei. Se pare ca aceasta lupta va continua sa se duca de catre cetateni si presa. Aceasta este evaluarea mea cu privire la ceea ce se intampla astazi”, a spus Radev. In opinia sa, aceasta lege nu va duce la schimbari reale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro