Sari direct la conținut

Bursa de la Sibiu: Peste un milion de drepturi de preferinta Sibex tranzactionate de la lansarea acestora

HotNews.ro

In sedinta de vineri de la bursa sibiana, corectiile au revenit rapid ca directie de baza dupa ce cu o zi inainte se inregistrase o tendinta optimista. Variatiile au fost insa modeste, aparand chiar tendinte de crestere pe segmentul Dow Jones, se arata intr-un comunicat al Sibex. Aceasta nehotarare din piata s-a reflectat in mod negativ asupra volumului de tranzactionare pe derivate, care, pana la ora 17:15 s-a ridicat la doar 1500 contracte, cu o valoare de 8,5 milioane lei.

Prudenta investitorilor vine in conditiile in care si pe Bursa de la Bucuresti interesul a fost unul extrem de scazut.

Pe segmentul spot al Sibex, participantii au continuat sa se arate interesati de tranzactionarea drepturilor de preferinta, de-a lungul sedintei inregistrandu-se un volum de 91.800 drepturi, la un pret de 0,22 lei/drept. De la lansarea acestora pe piata, au fost tranzactionate 1.019.517 drepturi, majorarea capitalului social al societatii fiind, in aceste conditii, una interesanta pentru investitori. De asemenea, tot pe segmentul spot, s-au inregistrat tranzactii cu actiunile Bursei sibiene.

Tranzactiile de vineri au totalizat 68.659 de actiuni, cotatia depreciindu-se cu 11 bani, pana la 1,32 lei/titlu.

Revenind la segmentul futures, derivatele pe actiunile SIF5 5 Oltenia au evoluat pe minus pentru toate scadentele. pierzand intre 0,57 si 1,04%, conform preturilor de la ora 17:30, cand numarul contractelor se situa la 740. Nici pe sectorul indicilor, volumul Dow Jones nu a fost unul impresionant, situandu-se la ora mentionata la aproximativ 600 de contracte, pretul avand o evolutie nehotarata. Pe segmentul marfurilor, aurul a avut o evolutie ascendenta, cotatia unciei crescand cu 7 dolari pentru scadenta octombrie, pana la 1246 dolari pe uncie.

Numarul contractelor incheiate la Sibex in aceasta saptamana s-a ridicat la circa 19.000, valoarea lor fiind de peste 93 milioane de lei. In topul de lichiditate al saptamanii s-au impus derivatele pe actiunile SIF5 cu 11.100 contracte, secondate de cele pe indicele Dow Jones Industrial Average cu peste 6000. Pe trei s-a clasat derivatul EURO/RON cu 800 de contracte in timp ce derivatul pe aur SIBGOLD_RON a atras 570 contracte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro