Sari direct la conținut

Bursele asiatice, in scadere. Petrolul continua sa se ieftineasca

HotNews.ro

Bursa din Tokyo a deschis sedinta de joi in scadere cu peste 5 procente, pe fondul ingrijorarilor privind evolutia yenului – relateaza France Presse. Astfel, indicele Nikkei a pierdut 428,32 puncte (-5,09%), atingand valoarea de 8.010,13 puncte. Si indicele Topix a inregistrat, la randul sau, pierderi. El s-a devalorizat cu 22,18 puncte (-2,72%) ajungand la 797,21 puncte.

Si Bursa din Hong Kong a deschis in scadere cu 4,7%, in contextul temerilor investitorilor privind evolutia economiei mondiale.

Petrolul continua sa se ieftineasca

Si pretul unui baril de petrol a continuat sa scada, joi, pe pietele din Asia. Potrivit France Presse, in tranzactiile de dimineata, barilul „light sweet crude”, cu livrare in luna februarie a pierdut 38 de centi, atingand valoarea de 36,90 dolari.

Petrolul Brent, din Marea Nordului s-a ieftinit cu 28 de centi, ajungand la nivelul de 44,80 dolari.

Pierderi si pe bursa americana

Bursa de pe Wall Street a inchis pe rosu sedinta de miercuri. Indicii bursei new-yorkeze au înregistrat scaderi, pe fondul informatiilor descurajatoare legate de vanzarile de retail pe luna decembrie, potrivit CNN.

Indicele Dow Jones industrial a incheiat sedinta de tranzactionare in scadere cu 250 de puncte, sau 2,9%, dupa ce, pe parcursul sedintei, inregistrase o scadere maxima de 307 puncte.

Indicele Standard&Poor’s a scazut cu 3,4%, iar Nasdaq composite a pierdut 3,7%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro