Sari direct la conținut

Bursele din Golf inchid pe rosu, cu exceptia pietei din Arabia Saudita

HotNews.ro

Bursele tarilor arabe din Golf, cu exceptia pietei din Arabia Saudita, au inchis pe rosu duminica, pe fondul tensiunilor din Egipt, unde regimul este zguduit de o miscare populara fara precedent, relateaza AFP.

La Bursa din Dubai, indicele DFM a inchis in scadere cu 4,32%, la 1.543,02 puncte, dupa ce deschisese cu o scadere de peste 6%. Gigantul imobiliar Emaar Properties, titlul vedeta al pietei, a pierdut 10% in deschidere, pragul maxim permis de autoritatile de reglementare, reusind sa inchida cu o scadere de 8,26%.

Emaar, care a construit Burj Khalifa, cel mai inalt bloc turn din lume, are mai multe proiecte in Egipt.

Bursa din Abou Dhabi a pierdut 3,74% pana la 2.559,89 puncte in primele schimburi, pentru a inchide cu un minus de 3,68%.

In Kuweit, a doua piata araba dupa bursa din Arabia Saudita a pierdut 2,14% in primele schimburi, pentru a inchide cu un recul de 1,76%, la 6.822 puncte.

Bursa din Qatar a deschis cu o pierdere de 5%, dupa care a recuperat pana la -2,95%, in timp ce pietele din Oman si Bahrein au pierdut 3,02% si, respectiv, 1,43%.

Piata saudita, cea mai importanta din lumea araba, a pierdut sambata 6,43%, inchizand la 6.267,22 puncte. Duminica insa a recuperat o parte din pierderi, inchizand in crestere cu 2,47%, la 6.421,97 puncte.

Bursa din Cairo a ramas inchisa duminica.

„Scaderea burselor din Golf este o consecinta normala a evenimentelor din Egipt, in masura in care exista importante investitii in aceasta tara, in special in sectorul industrial si bancar”, a explicat economistul kuweitian Ali Al-Nimesh.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro