Sari direct la conținut

Bursele europene au urcat miercuri, dupa publicarea datelor privind sectorul de retail din SUA

HotNews.ro

Actiunile celor mai importante companii europene au inregistrat cresteri miercuri, dupa ce Departamentul pentru Comert al Statelor Unite a publicat datele privind vanzarile sectorului de retail, care s-au situat peste previziunile analistilor, potrivit Reuters. Astfel, indicele pan-european FTSEurofirst 300 inregistra la ora 15:40 GMT un avans de 0,13%.

De asemnea, indicele Dow Jones industrial a avansat cu 0,68% fata de inchiderea de marti, iar Standard & Poor’s 500 si indicele compozit Nasdaq au urcat cu 0,38%, respectiv 1,19%.

Cele mai importante burse europene au consemnat, de asemenea, aprecieri, dupa ce in debutul sedintei inregistrasera scaderi semnificative. Astfel, indicele Bursei din Frankfurt, DAX, a crescut cu 0,18%, iar CAC 40, indicele Bursei din Paris, a urcat cu 0,45%. Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a fost singurul care la ora mentionata consemna pierderi, de 0,47%.

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Comert al Statelor Unite, vanzarile sectorului de retail au crescut cu 0,3% in ianuarie, peste estimarile analistilor, evolutie sustinuta de vanzarile de combustibili si automobile noi. Aceste date vin dupa ce in luna decembrie vanzarile au cunoscut un declin de 0,4%, iar analistii de pe Wall Street se asteptau ca in prima luna a acestui an sa se inregistreze o scadere a vanzarilor cu 0,2%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro