Sari direct la conținut

Burta de vită e vedetă azi la București. Pentru prima dată, ziua ei este celebrată și la noi. E aniversare cu degustare de 5 feluri de burtă

HotNews.ro
Ciorbă de burtă, Foto: DreamsTime
Ciorbă de burtă, Foto: DreamsTime

Pentru prima dată în România, pe 24 octombrie 2024 celebrăm Ziua Internațională a Burții de Vită. Poate nu știați, dar ieri a fost Ziua Națională a Ciorbei de Burtă în Grecia, iar italienii au chiar și o Academie dedicată burții, leac universal împotriva durerilor de cap cauzate de chef prelungit.

Cosmin Dragomir este jurnalist culinar și are în lucru volumul „Pe culmile mahmurelii, o istorie a ciorbei de burtă și nu numai”. Astăzi, Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un nou episod inedit – celebrarea Zilei Internaționale a Burții de vită la București, cu un meniu de degustare cu 5 feluri, bazat pe ingredientul vedetă.

Ziua Internațională a Burții de Vită este o inițiativă a The Tripe Marketing Board din Marea Britanie, o instituție care promovează consumul de burtă de vită. Englezii au ales această dată deoarece, în ziua de 24 octombrie a anului 1662, politicianul, prozatorul și cronicarul Samuel Pepys a scris: „Așa că m-am întors acasă și am luat cina cu soția mea cu un fel de mâncare foarte bun, făcut de mine din burtă de vită”.

Citește, pe B365.ro, cum am ajuns să sărbătorim și noi Ziua Internațională a Burții de Vită și câte neașteptate feluri de mâncare se pot face cu acest ingredient, într-un interviu cu Cosmin Dragomir. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro