Sari direct la conținut

Business report: 14.500 de euro o garsoniera, 25.000 de euro un apartament. Incepe o noua etapa de scadere masiva a preturilor?; Care sunt noutatile si efectele noilor coduri de procedura judiciara; Garsoniera in Rhodos, de la 27.000 de euro

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

14.500 de euro o garsoniera, 25.000 de euro un apartament. Incepe o noua etapa de scadere masiva a preturilor? Pentru cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare in ultimele zile, proprietarii cer 14.500 de euro, suprafata acesteia fiind de 16 mp. Locuinta, daca putem sa-i spunem asa, este amplasata in zona Vitan Fizicienilor. Garsoniera pentru care propritarii au cele mai mari pretentii este in Dorobanti si costa 70.000 de euro, adica ceva mai mult decat un apartament cu doua camere din Titan sau Drumul Taberei. In general, preturile cerute pentru majoritatea garsonierelor se situeaza intre 33.000 si 50.000 de euro, o scadere care nu tine pasul cu evolutia economiei, proprietarii tinand inca la pret, mai ales cei care nu sunt legati de locuinta respectiva prin credite bancare. Cel mai ieftin apartament cu doua camere scos la vanzare in ultimele zile costa 25.000 de euro si are mai degraba rol de borna, scrie Business Cover.

Garsoniera in Rhodos, de la 27.000 de euro. Preturile proprietatilor imobiliare din insula Rhodos, una dintre cele mai atractive destinatii de vacanta pentru turisti, sunt pentru toate buzunarele si pornesc de la 27.000 de euro, cum este cazul unei garsoniere de 33 de metri patrati situata in capitala Rhodos Town. Tot in acest oras, un apartament cu doua camere si suprafata de 80 de metri patrati, aflat aproape de centru si de universitatea orasului, costa 55.000 de euro, scrie Adevarul.

Care sunt noutatile si efectele noilor coduri de procedura judiciara. Scurtarea considerabila a duratei proceselor si unificarea practicii judiciare sunt doua dintre avantajele pe care noile coduri, civil si penal, le vor aduce businessului din Romania.. Astfel, posibilitatea pe care o aveau partile de a tergiversa cu rea-credinta cauzele prin invocarea exceptiei de neconstitutionalitate sau prin recuzarea judecatorilor a fost estompata. Pe de alta parte, legea pune la dispozitia organelor de cercetare penala o serie de instrumente care nu vor mai permite trenarea proceselor penale, avand ca finalitate infaptuirea rapida a actului de justitie, scrie Capital.ro.

Dobanzile la creditele in lei incep sa creasca, in loc sa scada pentru incurajarea economiei. Tocmai cand economia are mai multa nevoie ca oricand de semnale de incurajare, dobanzile la creditele in lei nu numai ca nu scad, ba chiar au inceput sa creasca. Fata de inceputul lunii mai, dobanzile ROBOR la trei si sase luni folosite ca referinta la creditarea in lei au urcat in cursul lui iunie cu peste un punct procentual, instalandu-se la 7-7,5% pe an si ramanand acolo si in prima jumatate din iulie, cand multe banci actualizeaza costul creditelor legate de indicii pietei monetare, scrie Ziarul Financiar.

Cat costa turismul de aventura in Romania. Turistii care vor de la o vacanta mai mult decat mare si soare gasesc in tara orice si-ar putea dori, de la excursii pentru catarari la tiroliana, rafting si zboruri cu balonul. Cea mai ieftina varianta o constituie parcurile de aventura. Unul dintre acestea se afla chiar la intrarea in Brasov, in apropierea Gradinii Zoologice. Turistii pot petrece aici trei ore, dupa ce au platit biletul de 37 de lei/adult si 32 lei/elevi si studenti. In pret sunt incluse echipamentul si instructiunile de folosire al acestuia. Ei pot parcurge apoi traseele in functie de nivelul de dificultate care li se potriveste, de la cele mai usoare pana la cele mai complicate, dispuse la inaltimi mari, scrie evz.ro.

Guvernanta macroeconomica deficitara a lasat Romania dezarmata in fata crizei. Sursele de finantare a unei cresteri economice sustenabile sunt: economisirea interna, iar, in cazul bugetului public, resursele rezultate prin reducerea evaziunii fiscale, largirea bazei de impozitare si din restructurarea cheltuielilor publice, prin reducerea relativa a celor de consum si majorarea corespunzatoare a investitiilor publice; fluxurile de capital strain; fondurile europene. In etapa actuala, realizarea unei cresteri economice sustenabile este conditionata de modernizarea institutiilor statului prin ducerea pana la capat a reformelor structurale. Experienta Romaniei, dar si a altor tari ne arata ca institutiile statului nu pot fi reformate in urma presiunilor din afara, fara a exista determinarea politica necesara in interiorul tarii si sustinerea populatiei, scrie Bursa.

Parazitul de criza: Un incompetent caruia oricat i-ai scadea salariul, nu pleaca. Criza a transformat angajatii neperformanti de dinainte de 2008 in paraziti care consuma resursele companiei, nu produc nimic, dar sunt si nemultumiti de „sclavia” de la locul de munca. Parazitii de criza bifeaza formal programul de ore suplimentare, dar muncesc putin si prost si isi justifica nonperformanta sau esecul prin conditiile de munca (prea) solicitante. Ei nu se simt amenintati de probabilitatea concedierii, pentru ca stiu ca au de partea lor Codul Muncii. Iar un procent in minus la salariu e binevenit pentru a legitima nonperformanta, scrie Money.ro

Noi incubatoare de afaceri in Romania. Un program lansat in urma cu cinci ani continua inaugurarea de incubatoare in Romania. Din acest an, firmele selectate pentru prima data in incubatoare primesc o alocatie financiara nerambursabila de 20.000 de lei, din care cel mult 30% pentru consultanta, iar restul pentru echipamente. Pentru a fi acceptate intr-un incubator, firmele trebuie sa fie infiintate de cel mult doi ani si in primul an de incubare sa ajunga la minimum trei angajati, trebuind sa mentina acest numar pe toata perioada incubarii. Firmele trebuie sa aiba sediul in zona unde se afla incubatorul, sa produca bunuri sau servicii si sa nu fie in faliment sau lichidare. Acestea pot sta in incubator timp de trei ani, dupa care urmeaza doi ani de monitorizare, scrie startups.ro.

Pietele financiare: cand frica si lacomia preiau controlul. Lacomia. Investitorii se lasa controlati deseori de aceasta emotie. La urma urmei, cu totii ne dorim sa devenim bogati. Si asta cat mai repede. Boom-ul “dotcom“ de la sfarsitul anilor ’90 este un exemplu semnificativ. In acea perioada parea ca tot ceea ce trebuie sa faca un consultant financiar este sa desemneze orice companie care se termina in “.com” si investitorii se ingramadeau sa cumpere. Investitorii au intrat atunci in febra cumparaturilor. In afara de lacomie, investitorii se pot lasa controlati de frica: o emotie deseori puternica, neplacuta, care anticipa venirea unui pericol. Cand actiunile cunosc scaderi bruste pe o perioada mai lunga, piata poate deveni extrem de tematoare si poate adanci si mai mult pierderile, scrie EconomicTimes.ro.

Planorama a intrat in insolventa – cel mai mare caz de insolventa a unui ansamblu rezidential din Capitala. Compania israeliana Euro Habitat, care dezvolta de aproape cinci ani ansamblul rezidential Planorama din Bucuresti, format din 1.100 de apartamente, a intrat in insolventa la sfarsitul lunii iunie, fapt ce complica si mai mult situatia celor aproape 600 de clienti care isi asteapta de aproape trei ani locuintele achitate in unele cazuri integral. Impotriva firmei Euro Habitat sunt deschise pe rolul instantelor zeci de procese ca urmare a intarzierilor inregistrate fata de clienti si a problemelor cu furnizorii. Acesta este cel mai mare caz de insolventa a unui ansamblu rezidential din Bucuresti, scrie Ziarul Financiar

Volkswagen Lupo se intoarce. Numele Lupo a disparut din gama Volkswagen de cinci ani, insa va reveni in forta, anul viitor. La fel ca in cazul vechilor modele care au purtat acest nume, va fi o micuta citadina, care va constitui modelul de intrare in gama. Noul Volkswagen Lupo va avea doar 3,44 metri lungime (cu 52 cm mai scurt decat Polo) si urmeaza sa fie produs in Slovacia, la Bratislava. Motorizarea de start va fi asigurata de agregatul pe bezina de 1,0 litri si 65 CP (in 3 cilindri, aspirat), respectiv un diesel common-rail de 1,2 litri si 75 CP, scrie 24auto.ro..

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro