Sari direct la conținut

Business Report: Anul marilor falimente; "Oltchim" intampina investitorii cu protestatarii in poarta; ANL vrea sa faca locuintele mai accesibile; Zeci de mii de nemti ataca in justitie salvarea euro pe banii lor

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Anul marilor falimente. Nume grele ale businessului autohton au intrat sau sunt la un pas sa ajunga in incapacitate de plata anul acesta, intr-un val de falimente rasunatoare, care va transmite o unda de soc in intreaga economie. In primele opt luni ale acestui an au devenit oficial insolvente firme private ce pareau, nu cu multa vreme in urma, sa aiba in fata un viitor luminos (mic.ro, Minimax Discount, Liberty Center ori Energoconstructia). Alte companii celebre, cum ar fi constructorul de drumuri Romstrade, care are pe rol peste 30 de dosare in care i se cere falimentul, par a fi in pericol de a capata acelasi statut. Integral in Capital.

„Oltchim” intampina investitorii cu protestatarii in poarta. Premierul Victor Ponta a pariat capul ministrului Daniel Chitoiu pe reusita procesului de privatizare a „Oltchim” Ramnicu Valcea (OLT), aflat pe ultima suta de metri, in conditiile in care la societate au avut loc ieri proteste de amploare, iar directorul general Constantin Roibu a parasit corabia, dupa 20 de ani de „capitanie”. „Aici, domnul ministru Chitoiu, stiti, raspundeti – capul, viata si tot – de succesul operatiunii de privatizare de la Oltchim”, a declarat, ieri, Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern. Continuarea pe Bursa.ro

Tara care si-a vandut un sfert din teritoriu in doar doi ani. Exploatarea materiala a unor tari care pana nu demult nu aveau importanta pentru nimeni a devenit aproape monstruoasa. Un sfert din teritoriul Liberiei a fost vandut pur si simplu in ultimii doi ani, conform unui raport citat de Business Insider, preluat de la The Guardian, care arata ca nu doar ca 25% din teritoriu a fost vandut, dar cumparatorii sunt companii din domeniul exploatarilor forestiere, scrie Capital.

ANL vrea sa faca locuintele mai accesibile. Adaptarea pretului de comercializare la zona poate da mai multe sanse vanzarilor ANL. Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va regandi modul de amplasare al viitoarelor locuinte, dar si pretul de vanzare al acestora, a spus pentru EVZ noul sef al ANL, Cosmin Ilina. Citeste un interviul acordat de Cosmin Ilina in EVZ.

Investitiile in cresterea competitivitatii, o solutie la criza europeana. Oficialii guvernamentali si reprezentantii marilor companii din Uniunea Europeana considera ca fondurile de coeziune trebuie indreptate, in urmatorii ani, catre cresterea competitivitatii economiei europene, care pierde teren in fata unor tari cu dezvoltare accelerata precum China, India, Brazilia. Ei discuta, in aceste zile, in cadrul Forumului Economic de la Krynica – Polonia, despre solutiile la iesirea din criza actuala prin care trece Europa, relateaza Bursa.ro

Cat pierzi pe comisioane si curs cand folosesti cardul in strainatate. Conversia valutara la care sunt supuse tranzactiile cu cardul in strainatate se poate face de doua sau trei ori, clientul afland abia cand cere extrasul de cont cat a pierdut din diferentele de curs. Referinta Visa sau Mastercard pentru stabilirea cursului de schimb, raportarea la dolar sau la euro, in functie de banca emitenta si de tipul de card, si chiar trecerea prin doua-trei monede pana la stabilirea valorii tranzactiei finale, comisioanele de conversie, de retragere de la ATM si mai rar pentru plata la comercianti sunt cateva din ”costurile” adiacente utilizarii cardului in strainatate, informeaza Capital.

Cum sa-ti injumatatesti banii in 3 luni. Actiunile Facebook sunt un pariu necastigator. Carligele de marketing pentru pagubiti? Numarul imens de utilizatori (care insa nu platesc), declaratii sforaitoare ale ”vectorilor de imagine”, paralela cu oferte similare. Cititi mai jos cum s-au comportat investitorii romani. De la 38 dolari la incheierea ofertei publice initiale (IPO), actiunile pareau sa decoleze la bursa in prima zi de tranzactionare (18 mai) atingand la un moment dat cotatia de 45 dolari. Bucuria a fost de scurta durata pentru ca din acel moment actiunile tot scad (17,7 dolari, marti), pierderile celor care au mizat pe Facebook in cadrul IPO-ului depasind 53% in 3 luni si jumatate, scrie Romania Libera.

Zeci de mii de nemti ataca in justitie salvarea euro pe banii lor. Peste 37.000 de oameni au adresat plangeri Curtii Constitutionale, cerandu-i sa nu aprobe fondul de salvare al UE. Este cel mai mare proces colectiv din istoria tarii. Contributia Germaniei la Mecanismul European de Stabilitate (MES) genereaza cea mai mare actiune civila a tuturor timpurilor, potrivit agentiei germane DPA. Circa 37.000 de germani au inaintat petitii la Curtea Constitutionala, cerand institutiei sa nu aprobe participarea tarii la acest fond, care ar urma sa fie folosit pentru a ajuta statele din zona euro aflate in dificultate financiara, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro