Sari direct la conținut

Business Report: Au inceput executarile la Laguna Residence; Cum infiintezi o societate europeana; Falimentul unui bloc de locuinte; Piata de gaming si sperantele din 2010: Starcraft II si WoW Cataclysm

HotNews.ro

Au inceput executarile la Laguna Residence. Cu numeroase procese pe rol, in care furnizori si clienti cer intrarea in insolventa sau executarea silita a dezvoltatorului proiectului, GEA Prasa International a vandut activele si pasivele catre o firma nou-infiintata. Societa­tea nu are niciun salariat, iar sediul de lucru este identic cu cel al firmei GEA Prasa. Atat vanzatorul, cat si cumparatorul au fost reprezentati la realizarea tranzactiei de aceeasi persoana. Specialistii in drept spun ca exista o problema de legalitate cu vanzarea pasivelor. Printr-o astfel de miscare, vanzatorul poate scapa basma curata fata de creditori, in timp ce cumparatorul intra in faliment, scrie Capital.

Falimentul unui bloc de locuinte: trei etaje de beton pentru datorii de 33 milioane euro. Dezvoltatorul proiectului Cortina Residence din nordul Capitalei, care trebuia sa cuprinda 270 de apartamente de lux, a intrat in faliment avand datorii de 33 de milioane de euro catre banci, furnizori si clientii care au platit cel putin cinci milioane de euro avansuri pentru 114 apartamente „de hartie”. Principalele active ale firmei, care ar urma sa fie vandute pentru acoperirea datoriilor, sunt terenul de 7.500 de metri patrati din Baneasa si o constructie de trei etaje din beton, scrie Ziarul Financiar.

Cum a incercat Cornel Penescu sa goleasca “stupul cu miere” al propriei companii. Chiar daca n‑ar fi fost arestarea lui Cornel Penescu, deasupra planului de redeschidere a magazinelor și, in final, de relansare a intregului business pluteau multe semne de intrebare. In culisele afacerii PIC, dezvaluie in premiera reprezentanții PwC, s‑au intamplat cateva lucruri care merita discutate. PwC, o multinaționala de regula foarte discreta cand vine vorba de clienții sai, a explicat pentru Money Express ca anunțul redeschiderii magazinelor PIC e de natura sa starneasca confuzie pe piața și sa induca ideea ca PIC SA e pe drumul cel bun. „PIC nu redeschide nici un magazin“, a spus categoric Speranța Munteanu. Nu PIC SA, compania aflata in insolvența, urma sa redeschida hipermarketurile, ci alte doua firme care au preluat, anul trecut, magazinele din Craiova și Calarași. PwC considera operațiunea – cunoscuta in limbaj de specialitate „hive down“ („golirea stupului cu miere“) – ca fiind la limita legii.

Cum poate fi controlata factura la electricitate. Firmele dezvolta tot mai multe dispozitive care permit consumatorilor casnici sa isi cunoasca detaliat si sa controleze consumul de energie.Mai nou, consumul de electricitate de acasa poate fi vazut in timp real pe internet sau pe telefonul mobil. In plus, dispozitivele moderne aparute pot monitoriza consumul zilnic de electricitate din casa, pentru fiecare aparat electronic conectat la priza. Unele dintre acestea pot chiar sa opreasca functionarea unor aparate aflate in stand-by prin comanda de pe internet sau mobil, scrie evz.ro.

Clubul Rapid ia credit de 2,2 milioane euro de la CEC pentru plata facturilor. Clubul de fotbal „Rapid Bucuresti”, patronat de omul de afaceri George Copos, vrea sa ia un credit de 2,2 milioane de euro de la CEC Bank pentru plata facturilor la utilitati, a salariilor jucatorilor si a obligatiilor restante la bugetul de stat. Actionarii Rapid Bucuresti au hotarat ca respectivul credit sa fie girat cu „garantii reale imobiliare”. Presedintele Ion Taban infirma insa ca garantiile ar consta in cel mai important activ al clubului: „Nu vom pune garantie baza de la Pro Rapid. Garantia noastra consta intr-un spatiu comercial din centrul Capitalei”, citeaza Bursa.

Cum infiintezi o societate europeana. Pentru inregistrarea unei societati europene cu sediul in Romania sunt necesare documentele de inmatriculare a oricarei firme, insa si cele privind firmele implicate si cele pentru publicitate la nivel european, scrie Startup.ro. Pe langa cele 10 – 15 acte necesare la infiintarea unei firme, mai este nevoie de alte minim 13 tipuri de documente: • pentru fondatorul persoana juridica – actul de inmatriculare, hotararea organului statutar de participare la constituirea societatii europene si mandatul pentru persoana abilitata sa semneze actul constitutiv in numele firmei fondatoare • dovada autorizatiilor/avizelor eliberate de autoritatile competente…

Guvernul a platit companiilor cu pierderi bonusuri de peste 1,3 miliarde lei pentru sefi. Guvernul a platit in 2009 companiilor cu pierderi bonificatii prin sporuri si prime de peste 1,3 miliarde lei si tichete de masa, vacanta si cresa de aproape 100 milioane lei, in conditiile in care arieratele lor s-au ridicat la 14 miliarde lei, iar pierderile totale au urcat la 3,2 miliarde lei. Cel mai mare pachet de bonificatii a fost acordat la Compania Nationala Cai Ferate CFR, de 314,2 milioane lei sub forma de prime si sporuri, la care s-au adaugat alte 13,9 milioane lei ca tichete de masa, de vacanta si de cresa, scrie Capital.

Primul magazin Armani din Romania se inaugureaza la toamna pe Calea Victoriei. Una dintre știrile mult comentate ale verii lui 2008 era ca producatorul de haine și accesorii de lux Armani tatoneaza piața locala. Zvonuri și scenarii multe, dar nimic batut in cuie. De data asta e insa oficial: casa de moda Armani va intra in Romania prin Alsa Boutiques, cel mai mare comerciant de marci de lux din țara, ce deține francizele Max Mara, Ermenegildo Zegna, Pal Zileri, plus Marella, Mariella Burani și Cocinelle. Grupul va deveni astfel unic distribuitor al liniei de haine și accesorii destinate tinerilor, Emporio, scrie Money Express.

Care sunt cele mai vandute 20 de branduri de consum. Opt marci locale si 12 branduri de talie internationala invart anual 2,1 miliarde de euro, adica aproximativ 10% din vanzarile totale de bunuri de larg consum realizate in Romania, arata topul celor mai mari 20 de branduri din FMCG realizat de ZF pe baza datelor de la companii. In clasament intra doar patru companii cu capital romanesc, in conditiile in care pietele cele mai mari dintre cele analizate – tigaretele, berea si sucurile – sunt dominate de multi ani de multinationale. Recorul de vanzari este detinut de Kent, care realizeaza afaceri estimate de Ziarul Financiar la jumatate de miliard de euro, circa un sfert din piata locala a tigaretelor.

Primul BMW cu tractiune fata se va lansa in 2013. BMW va concura in segmentul premium mini cu un nou model de intrare in gama, care va avea, in premiera, tractiunea pe puntea fata. Este vorba de viitoarea Serie 1, care isi va face aparitia in 2013 si va concura cu viitorul Audi A2 si Clasa A de la Mercedes-Benz. Noul BMW va fi dezvoltat pe platforma urmatoarei generatii MINI, scrie 24auto.ro.

Piata de gaming si sperantele din 2010: Starcraft II si WoW Cataclysm. Vedete si purtatoarele de sperante financiare, WoW Cataclysm si Starcraft II apartin aceluiasi producator si daca despre Starcraft II se stie ca iese in iulie, intrebarea e cand se deschide fereastra pentru Cataclysm? Ei bine, atata vreme cat in noiembrie iese pe piata Call of Duty Black Ops, copil tot al Activision, cel mai probabil pentru a evita canibalizarea, expansionul WoW va aparea in septembrie sau octombrie, pentru ca Bllizard/Activision sa aiba a doua jumatate a anului complet sub control cu intervale mici de timp intre lansarile jocurilor. Intrebare mare. Care dintre retaileri se va simti bine si va rezista pana atunci?, scrie Business Cover.

Noul Land Rover LRX, spionat in Anglia. Un prototip apartinand viitorului model Land Rover LRX 2011 a fost surprins la teste in Anglia. Camuflajul acopera insa cu suces liniile de design ale SUV-ului compact. LRX face parte din segmentul C si va fi disponibil atat cu tractiune fata cat si cu tractiune integrala. Noul model va avea un nivel redus al emisiilor – 130g CO2 / km pentru variantele cu tractiune fata si 140 g CO2 / km pentru modelele cu tractiune integrala, scrie StiriAuto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro