Sari direct la conținut

Business Report: Bugetul de stat pe anul 2013: Guvernul porneste aspiratorul de bani; The Economist: O lume periculoasa, foarte periculoasa; Cele mai ieftine masini noi din Romania

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

„Bombele” fiscale ale Guvernului care explodeaza in doar zece zile. Masuri fiscale cu impact major si care nu au fost discutate in prealabil cu medioul de afaceri au fost anuntate astazi de Guvern prin proiecte de ordonanta. Acestea au fost supuse dezbaterii publice, dar ar urma sa intre aproape sigur in vigoare, in conditiile in care au fost incluse in proiectul de buget facut public astazi de Guvern. Termenul de la care prevederile ar urma sa fie implementatet este 1 februarie, scrie EVZ.

Ce hopuri au de trecut concesiunile celor patru autostrazi noi. Peste cinci ani, Romania ar trebui sa aiba construiti nu mai putin de 700 de kilometri de autostrazi in concesiune. Vazuta de Guvern ca un soi de panaceu la lipsa cronica de bani la buget, concesionarea concomitenta a patru tronsoane importante de autostrazi va fi insa dificila. Nu mai putin de patru proiecte importante de autostrazi ce urmeaza a fi realizate in sistem de concesiune (concesionarul finanteaza, construieste, apoi colecteaza timp de 30 de ani taxele de autosᅡtrada) au fost scoase la licitatie in ultimele doua luni de catre conducerea Companiei Natioᅡnale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania cu binecuvantarea Ministerului Transporturilor, informeaza Romania Libera.

Bugetul de stat pe anul 2013: Guvernul porneste aspiratorul de bani. Veniturile bugetare sunt estimate sa creasca in acest an cu aproape 6 miliarde de lei. Banii in plus vor fi obtinuti prin aplicarea unor taxe noi, urgentarea incasarilor din accize si impozitarea veniturilor din agricultura. Abia acum, cand proiectul bugetului de stat iese la lumina, putem intelege de ce premierul Victor Ponta a prezentat recent ”Bugetul cetateanului” fara sa indice sursa veniturilor. De fapt, Guvernul pregatise un pachet de masuri fiscale prin care introduce si taxe noi, si impozitarea in agricultura, iar accizele care se majoreaza de regula la 1 iulie vor creste, in 2013, de la 1 aprilie. Practic, toate acestea vor functiona ca un aspirator de bani. Integral in Adevarul.

Vrei o asigurare? Doar dacă este obligatorie România se clasează pe ultimul loc în topul european al sumelor alocate asigurărilor. Anual, românii cheltuiesc, în medie, 97 de euro pentru asigurări, în timp ce până şi în Bulgaria suma se ridică la 110 euro. În Ungaria, cheltuielile cu asigurările sunt de 300 de euro/an, în Polonia 355 euro/ an, iar în Austria 2.000 euro/an. Media la nivelul Europei a fost de 1.873 euro/an în 2011, potrivit datelor centralizate de Insurance Europe – federaţia europeană a asigurătorilor din statele membre ale Uniunii Europene. Şi enumerarea unor astfel de statistici ar putea continua, scrie Income Magazine

Cele mai ieftine masini noi din Romania. Intr-o perioada in care fiecare leu sau euro conteaza, pretul redus ar trebui sa fie, cel putin in teorie, principalul element de decizie atunci cand este achizitionata o masina. Iata cele mai ieftine 15 masini noi aflate in prezent in showroomurile din Romania. Cu siguranta ca ideea de ”pret redus” nu este interpretata la fel de toata lumea. Una este valoarea considerata de o persoana cu venituri de peste 1.500-2.000 de euro/luna ca fiind ”pret redus” si alta cea luata in calcul de un roman care castiga sub 500 de euro pe luna. Continuarea in Capital.

Luptătorul de K1 care vrea să ajungă ca Ţiriac Un alt exemplu pentru sportivii care se întreabă ce vor face după ce „vor ieși la pensie” este luptătorul de K1 Ionuţ Iftimoaie. Chiar dacă acesta încă nu s-a retras definitiv din sport, bifând încă participări ocazionale la competiţii de profil, de câţiva ani are o prezenţă tot mai pronunţată în lumea afacerilor A început în 2008, când a investit într-o firmă de pază şi protecţie din Bucureşti. Deşi a intrat în acest business în anul în care criza s-a declanşat şi în România, firma s-a dezvoltat rapid, iar astăzi are acoperire naţională şi continuă să se extindă, scrie Income Magazine

Taxe si impozite noi pentru energie si resurse naturale. Primul proiect legislativ impune companiilor care exploateaza si comercializeaza resurse naturale, altele decat gazele naturale, o taxa speciala de 0,5%, care va fi aplicata la veniturile luate in calcul in momentul stabilirii cifrei de afaceri. Daca va fi aprobata, aceasta taxa urmeaza sa fie valabila in intervalul februarie 2013-decembrie 2014, in conditiile in care sistemul de redevente si tarife va fi revizuit incepand cu perioada 2014-2015, iar Guvernul cauta solutii pentru pastrarea deficitului bugetar in limitele convenite cu FMI, informeaza Bursa.ro

Ce spune Warren Buffet despre cea mai mare provocare a lui Barack Obama din noul mandat. Miliardarul Warren Buffet este de parere ca cea mai mare provocare pe care o va avea presedintele Barack Obama in cel de-al doilea mandat va fi Congresul american, informeaza Huffington Post. El este insa increzator ca Statele Unite ale Americii vor depasi deciziile slabe luate de catre autoritatilor de reglementare. „Ceea ce este corect pentru America este depasit total de ceea ce este gresit la Washington”, a declarat Buffet intr-un interviu acordat celor de la CBS News, potrivit Gandul.

The Economist: O lume periculoasa, foarte periculoasa. In ”Muntele vrajit”, a lui Thomas Mann, un tanar om de afaceri isi viziteaza varul internat intr-un sanatoriu din Davos, in Alpii elvetieni. La scurt timp, eroul nostru incepe sa se simta tot mai slabit si confuz. Proprietarul sanatoriului il sfatuieste sa se odihneasca; in final, ajunge sa ramana acolo timp de sapte ani, sapte ani interminabili. Rapoartele de risc au un efect similar: cu cat citesti mai multe, cu atat vezi mai multe riscuri, pentru ca, la final, sa cazi prada unei extenuari nervoase. Saptamana trecuta, au fost publicate doua rapoarte care se potrivesc perfect acestui profil ”angoasant”: ”Riscuri globale in 2013”, realizat de Forumul Economic Mondial (FEM), si ”Cele mai mari riscuri din 2013”, publicat de compania de consultanta Eurasia, relateaza Capital.

Ce salariu are presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Daniel Tudor, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a dezvaluit, in exclusivitate pentru Capital, ce salariu incaseaza. El obtine un salariu de baza net de 32.546 de lei pe luna sau aproximativ 7.500 de euro la cursul afisat astazi de BNR. ”Am decis, cu acordul membrilor consiliului CSA, sa-mi fac public salariul, asa cum am promis atunci cand am fost numit in functia de presedinte. Este pentru prima si ultima data cand fac acest lucru si nici nu voi face comentarii ulterioare. Salariul de baza net se ridica la 32.546 de lei pe luna”, a declarat , raspunzand unui chestionar transmis de Capital, Daniel Tudor, presedintele CSA.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro