Sari direct la conținut

Business Report: Canibalism: Cum a batut Dacia pe Renault; Mark Zuckerberg ar putea pierde 50% din Facebook; Cele 10 companii care fac miliarde de dolari de pe urma guvernului SUA; Oprah Winfrey, aprope de un record: 1 milion de dolari in 30 de secunde.

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Canibalism: Cum a batut Dacia pe Renault. Desi francezii de la Renault au spus tot timpul ca gama Logan este pentru o alta categorie de public si nu canibalizeaza produsele Renault, cifrele anului 2010 spun altceva. In 2010, modelul Logan comercializat sub marca Dacia s-a vandut in peste 97.100 de exemplare. Spre comparatie, celebrul Renault Symbol, unul dintre cele mai de „jos” modele ale francezilor dar care a cunoscut, odinioara, printre cele mai mari vanzari, situat in aceeasi clasa cu Logan, a fost comercializat in putin peste 93.500 de exemplare, scrie Money.ro.

Interviu Gandul cu fiica lui Dinu Patriciu. In ce a investit 500.000 de euro. Romanii care doresc sa deguste Tamaioasa Romaneasca produsa la Dragasani de guvernatorul Mugur Isarescu si vor sa experimenteze o „bucatarie tehno-emotionala” o pot face, incepand de miercuri, si in „restaurantul bancherilor”. Restaurantul Heritage a fost redeschis, dupa o investitie de 500.000 de euro, facuta in ultimele sapte luni. Cea care se ocupa de administrarea restaurantului este Ana Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, potrivit Forbes Romania 500 de miliardari, avand o avere estimata la 2,3 miliarde de euro. „Nu l-as numi un restaurant exclusivist. Este pentru toata lumea. De aceea ii si spunem noul Heritage. Este un restaurant care se adreseaza amatorilor de gust”, a declarat intr-un interviu pentru Gandul Ana Patriciu, care este si reprezentanta actionarilor Heritage.

Mark Zuckerberg ar putea pierde 50% din Facebook. Dupa ce a castigat procesul cu gemenii Winklevoss si Divya Narendra, Mark Zuckerberg trebuie sa se prezinte din nou la tribunal, de data aceasta miza fiind mult mai mare. Fondatorul Facebook ar putea pierde 50% din companie in favoarea lui Paul Ceglia, un om de afaceri din New York, care a lucrat ca designer si dezvoltator la Facebook. Ceglia l-a dat pe Zuckerberg in judecata sustinand ca acesta a semnat in 2003 un contract cu conform caruia trebuia sa ii dea 1.000 de dolari si 50% din site, scrie Capital.

Oprah Winfrey, aprope de un record: 1 milion de dolari in 30 de secunde. Celebra prezentatoare TV Oprah Winfrey se pregateste sa dea o ultima lovitura. Aceasta ar putea castiga 1 milion de dolari pentru doar 30 de secunde de publicitate in timpul ultimului episod al show-ului pe care il gazduieste. Ultimul episod al emisiunii TV va fi difuzat pe 25 mai, costurile pentru 30 de secunde de publicitate in timpul show-ului ajungand la circa 1 milion de dolari, scrie B1.ro.

Constantin Toma a construit un holding cu afaceri de 300 milioane de euro pentru ca ramasese fara serviciu. Constantin Toma, 52 de ani, a ajuns in prezent unul dintre cei mai puternici antreprenori din Romania si controleaza holdingul industrial-agricol Romet, care anul trecut a avut afaceri de 275 mil. euro, dupa ce Revolutia l-a prins lucrand intr-o uzina care se indrepta spre faliment. Grupul Romet a devenit cel mai mare jucator de pe piata de masini si echipamente din Romania conform Anuarului de Business 2010 realizat de Ziarul Finaciar, alte companii importante din sector fiind coreenii de la Doosan IMGB, UCM Resita si Aerostar Bacau.

Toate activele Volksbank vor intra in posesia gigantului rus Sberbank. Cu o singura exceptie: Romania. Intr-o tranzactie evaluata la aproximativ 3 miliarde de euro, cel mai mare jucator de pe piata bancara rusa, Sberbank, va prelua afacerile Volksbank din Europa Centrala si de Est. Planurile rusilor nu includ insa si sucursala din Romania, cea mai mare din grupul Volksbank International, scrie Romania libera.

George Soros: „Frica ii uneste pe oameni”. Intrebat daca procesul de remodelare a sistemului financiar mondial a decurs bine de la inceputul acestuia in urma cu doi ani si pana acum omul de afaceri George Soros a raspuns ca la inceput lucrurile au mers bine pentru ca frica ii uneste pe oameni. Acesta a precizat ca de atunci si pana acum situatia s-a mai schimbat pentru ca procesul de reorganizare a sistemului financiar s-a impiedicat de foarte multe dezacorduri. „G20 devine G0 din cauza faptului ca nu exista un acord”, a declarat investitorul american de origine maghiara, care a precizat ca exista imperfectiuni la nivelul autoritatii financiare, scrie Capital.

Cu cine face afaceri America? Vedeti aici cele 10 companii care fac miliarde de dolari de pe urma guvernului SUA. In timp ce discutiile si negocierile sunt atintite catre – daca, unde si cat de mult sa taiem din buget, zona cea mai controversata apartine cheltuielilor guvernului cu diferiti contractori si cu preturile mari pe care acesta le-a platit in schimbul serviciilor. Potrivit datelor provenite de pe site-ul federal al Statelor Unite USASpending.gov, in 2010 guvernul american a incheiat 303.000 contracte in valoare de 536,7 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

GFMS: Cotatia aurului poate urca la 1.600 dolari uncia, anul acesta. Pretul aurului ar putea castiga pana la 13 procente in 2011, urmand sa atinga nivelul maxim record de 1.600 dolari/uncie, in baza cererii din partea investitorilor, anticipeaza societatea britanica de cercetare GFMS Ltd. Cererea fizica de aur (lingouri) a crescut cu 66% anul trecut, la recordul de 880,5 tone, in baza Chinei. India, cel mai mare consumator mondial de profil, a cumparat 685 de tone, cu 36% mai mult decat in 2009, scrie Bursa.

Citeste si:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro