Business Report: Cat costa sa stai in chirie in Romania; Un miliardar "misterios" a inchiriat la Londra un penthouse pentru care plateste o chirie de 55.000 lire sterline pe saptamana; Cum sa-ti faci crescatorie de pesti cu bani de la UE
Cat costa sa stai in chirie in Romania. Bucuresti ramane orasul cu cele mai mari chirii si cele mai scumpe apartamente, arata o analiza VerticalNews care va prezinta o lista cu nivelul chiriilor si al preturilor de vanzare ale garsonierelor si apartamentelor cu doua camere din toate resedintele de judet din Romania.
Peste mai putin de o luna elevii de liceu se intorc pe bancile scolii, iar la scurt timp ii vor urma la cursuri si studentii din invatamantul universitar. Deoarece locurile in internat sau la camin sunt adesea insuficiente, parintii se vad obligati sa inchirieze o garsoniera sau un apartament pentru copiii lor. Eventual, cei cu posibilitati financiare vor scoate bani din buzunar si le vor cumpara tinerilor o locuinta in orasul in care acestia vor studia, scrie Vertical News.
Analistii bancii nr.3 din piata: La modul real, economia mondiala nu si-a revenit din recesiune. Vor urma si alte retrogradari de rating sonore. Turbulentele de pe piete din luna august au fost un prim ecou al temerilor, justificate in opinia analistilor de la BT Securities, privind reintrarea economiei mondiale in recesiune. BT Securities este societatea de brokeraj a grupului Banca Transilvania, care detine a treia banca de pe piata locala dupa activele de la jumatatea anului. Analistii de la BT spun ca in decada 2000-2010, sistemul financiar global a fost marcat de o serie de bule speculative, incepand cu dot.com, continuand cu sectorul imobiliar si marfurile (titei, grane), apoi cu creditele subprime si incheind acum cu bula suprema, cea a datoriilor suverane, informeaza Economic Times.
Sanatatea costa la privat, dar „tratamentul” pacientilor face toti banii. Foaie de observatie a optiunilor: romanii pun in balanta serviciile medicale private. La stat sau la privat? Pe principiul ca „dai un ban, dar face”, balanta pare sa se incline catre privat. „Multi dintre pacientii nostri au confirmat ca i-ar costa la fel de mult la stat ca si la privat. Multi, dar nu toti”, spune Mihai Marcu, presedintele MedLife. Cu diferentele specifice fiecarui segment in parte, evident. Un studiu IMAS realizat recent la cererea MedLife arata ca 20% dintre locuitorii din mediul urban folosesc servicii medicale private. E mult, e putin? Mai concret, cifrele demonstreaza ca, in prezent, valoarea serviciilor medicale private este de circa 500 milioane de euro, adica 10% din totalul pietei si mult mai putin fata de media europeana, care inseamna 30% din total. Integral in Capital.
Cum mi-am luat prima casa prin programul guvernului. O luna si jumatate. Atat a durat achizitia unei locuinte prin programul guvernamental „Prima Casa 4” pentru Mihai J. Tanarul, in varsta de 27 de ani, a hotarat sa-si cumpere o garsoniera in cartierul Berceni din Capitala. Dupa ce a gasit pe internet oferta de vanzare a unei garsoniere de 18 mp in valoare de 17.000 de euro, a intrat in legatura cu agentul imobiliar. „Totul a inceput pe data de 5 iulie si s-a terminat pe data de 18 august, ziua in care au fost virati banii in contul proprietarului”, ne-a povestit Mihai. El s-a prezentat la banca avand adeverinta de venit, o copie de pe buletin si fisa fiscala pe anul trecut. Sucursala bancii i-a fost indicata de agentul imobiliar, la fel ca si notarul cu care lucreaza de obicei, relateaza EVZ.
Cum sa-ti faci crescatorie de pesti cu bani de la UE. Romanii care vor sa-si deschida sau sa modernizeze o ferma piscicola pot contracta de la Uniunea Europeana sprijin nerambursabil de pana la trei milioane de euro. Vreti sa va faceti crescatorie de pesti cu bani europeni? Pregatiti un proiect pe masura 2.1 – „Acvacultura”, din cadrul Programului Operational pentru Pescuit. Firmele care vor sa dezvolte o afacere in domeniul acvaculturii pot sa apeleze la banii europeni din cadrul Programului Operational pentru Pescuit (POP), care are un buget de aproximativ 307 milioane de euro in perioada 2007-2013. Din aceasta suma, Uniunea Europeana aloca 95 de milioane de euro pe durata celor sapte ani numai pentru masura 2.1 – „Acvacultura”, scrie Adevarul.
Ce faci ca sa pastrezi masina cand nu poti plati leasingul. Majoritatea celor care si-au luat masina in leasing si au inca in derulare contractul au accesat imprumutul in anii 2006 – 2008, cand piata de profil era la apogeu. Din cauza dificultatilor financiare, o parte dintre ei nu mai pot achita ratele, aflanduse intr-o situatie destul de complicata, pentru ca au platit deja o mare parte din costul autoturismului. Ca si bancile, firmele de leasing ofera acestor clienti o serie de facilitati. Impuls Leasing, de exemplu, acorda perioade de gratie, diminuari de rata pentru o anumita perioada sau pentru intreaga durata a contractului, daca clientul accepta sa prelungeasca perioada de creditare. Desigur, prelungirea presupune si un cost total mai mare pentru imprumut, informeaza EVZ.
Un miliardar „misterios” a inchiriat la Londra un penthouse pentru care plateste o chirie de 55.000 lire sterline pe saptamana. Un om de afaceri miliardar a semnat recent un contract de inchiriere pentru una dintre cele mai scumpe proprietati din Marea Britanie. Suma achitata este uluitoare, de 55.000 lire sterline pe saptamana, adica 7.860 de lire sterline pe zi, scrie Daily Mail. Miliardarul din Orientul Mijlociu, al carui nume nu a fost divulgat, se va muta intr-un luxos apartament cu patru camere de tip penthouse din Londra, in exclusivistul cartier Knightsbridge, unde chiria este de 2,.86 milioane lire sterline pe an. Desi detaliile complete ale tranzactiei nu au fost dezvaluite, Harrods Estates, agentia care administreaza respectiva proprietate, a confirmat ca locuinta inchiriata este un penthouse situat intr-unul dintre cele trei complexe rezidentiale din Londra – One Hyde Park, Lancelot Place si The Knightsbridge, anunta Gandul.
Cele mai trasnite idei care au adus milioane de dolari. Unele idei de afaceri par, la prima vedere, prea ciudate pentru a fi puse in practica. Unii antreprenori au avut insa curajul de a pune in practica si cele mai neobisnuite ganduri. Rezultatul este format, in multe cazuri, din sase zerouri. Toti copiii vor sa primeasca cadouri de la Mos Craciun si multi dintre ei vor chiar sa corespondeze cu el. Este un lucru cunoscut de toata lumea, dar numai un american a stiut sa transforme aceasta certitudie intr-un business de milioane. In 2002, Byron Rees a lansat „Santa Mail” un serviciu unic pe piata care ofera copiilor posibilitatea de a trimite scrisori lui Mos Craciun. Suportand un cost de 9,95 de dolari, sute de mii de parinti din intreaga lume si-au bucurat copiii cu un raspuns personalizat de la Mosul. Potrivit site-ului oficial al companiei, Santa Mail a raspuns la peste 300.000 de scrisori, veniturile generate ajungand la aproximativ 30 de milioane de dolari, relateaza Money.ro