Sari direct la conținut

Business Report: Ce trebuie sa stii despre noul Cod al Muncii; VICE, cea mai colectionata revista din lume, in Romania; Barilul explodeaza pe pietele externe. Benzina trece de 6 lei in doua retele; Managerul H&M Romania. "Am venit. Sunteti pregatiti?"

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Se intorc super-pensiile. 1.000 de reclamanti au obtinut sentinte favorabile, dintre care 70 sunt definitive. Am avut un stagiu de contributie de 34 de ani si am fost decorata de presedintele Romaniei cu Medalia nationala pentru merit clasa III-a. Dupa recalculare, am primit o pensie de 1.200 lei pentru care m-au obligat sa platesc si contributia la sanatate de 5,5%. Am castigat la Tribunalul Dolj repunerea in plata a pensiei de serviciu dinaintea recalcularii. Mi-am sustinut singura cauza, fara avocat. Am anuntat Casa de Pensii, insa aceasta refuza sa-mi dea pensia inapoi. Astept recursul, nu voi face plangere penala, insa nu mi se pare normal ca dupa ce am muncit o viata intreaga si mi s-au recunoscut anumite drepturi, mai mult, m-au si decorat, sa se caute acum fel de fel de subterfugii pentru a mi se recalcula pensia”, povesteste L.B., o fosta grefiera din Craiova, care prefera sa nu-i fie publicat numele intreg si care a recastigat o pensie speciala de 2.660 de lei, scrie Romania Libera.

Ce trebuie sa stii despre noul Cod al Muncii. De la sfarsitul lunii aprilie, unele reglementari de pe piata muncii se schimba. Conform juristilor si specialistilor in resurse umane, principalul efect al acestor schimbari este legat de flexibilizarea si liberalizarea pietei muncii. De exemplu, se poate depasi durata maxima a timpului de munca, la peste 48 de ore pe saptamana, atata timp cat se pastreaza o medie de 48 de ore pe saptamana la un interval de patru luni. S-ar putea stabili perioade de referinta si mai mari prin contracte colective de munca la nivel de ramura sau de societati, scrie Startups.ro.

In fosta Apaca, 200 de firme croiesc afaceri de 170 milioane de euro. Candva „casa” pentru 18.000 de angajati din industria textila, celebra platforma industriala Apaca din Bucuresti adaposteste azi nu mai putin de 193 de firme, 24 de persoane fizice autorizate si peste 6.000 de angajati. Nume importante in industria textila, precum Faberrom, Samric, Modconf sau Time International Trading detin, fiecare, mii de metri patrati de ateliere si sute de angajati si au cifre de afaceri anuale de ordinul milioanelor de euro, scrie Capital.

Managerul H&M Romania. „Am venit. Sunteti pregatiti?” Sunt cei mai mari, cei mai rapizi si vor sa instaureze epoca modei fast-fashion in toata tara. Suedezii de la H&M au venit in Romania cu convingerea ca n-or sa mai plece. Primul punct: impunerea brandului este, in acest moment, mai importanta decat cota de piata sau EBITDA- iar acesta e un obiectiv care n-ar trebui sa-i dea batai de cap din moment ce H&M cultiva asteptarile cumparatorilor pentru iute, furios si nou, citim in interviul acordat Money Express.

Barilul explodeaza pe pietele externe. Benzina trece de 6 lei in doua retele. Pretul barilului de petrol a trecut de 124 de dolari pe bursele externe in conditiile in care tensiunile din lumea araba se acutizeaza. In Romania, Petrom si Rompetrol au deja pe piata benzina la 6 lei pe litru (1,5 euro). Estimarile FMI nu sunt unice. Analistii de la Erste au spus recent ca barilul de petrol poate ajunge anul acesta la 150 de dolari, iar pragul de 200 de dolari nu este exclus daca si Arabia Saudita, al doilea producator global de petrol, va fi cuprinsa de febra revoltelor, scrie Ziarul Financiar.

VICE, cea mai colectionata revista din lume, in Romania. VICE nu este o revista foarte cunoscuta in randul adultilor de peste 35 de ani. Nu se gaseste la niciun punct de presa, iar strategia de distributie in centrele culturale „underground” populate de tineri ii mentine obscuritatea. Cu toate astea, cele mai mari branduri urbane din lume se inghesuie in paginile de reclama ale unei publicatii care acopera, intr-un stil punk, subiecte precum „Vacanta cu talibani” (un reportaj din Peshawar, Pakistan) sau „Cum sa nu te droghezi ca un cretin”. Cifrele din spatele acestui fenomen vorbesc de la sine. VICE se distribuie gratuit in 1.500.000 de exemplare la nivel international (cu o rata de pick-up de 100%) si are o medie de 5.830.000 de cititori in randul trendsetterilor si tinerilor avangardisti, scrie Capital.

Piata datoriilor neperformante din Europa o va depasi pentru prima data pe cea din SUA. Piata datoriilor neperformante din Europa o va depasi pentru prima data pe cea din SUA, intrucat criza datoriilor suverane forteaza bancile sa vanda active neperformante de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit fondului de investitii Strategic Value Partners, specializat in astfel de plasamente. „Oportunitea aparuta in Europa este foarte atractiva. Depaseste de departe SUA pentru prima data”, a spus managerul fondului, Victor Khosla, scrie Bursa.

Francezii de la BNP Paribas arunca in derizoriu planul Romaniei de a trece la euro. Gigantul financiar BNP Paribas arunca in derizoriu planul de convergenta al autoritatilor romane privind adoptarea euro in 2015, indicand posibilitatea trecerii la euro abia in 2024, cu noua ani mai tarziu. Aceasta este cea mai pesimista prognoza a unui grup financiar privind adoptarea euro, venind pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Romania si Franta, scrie Ziarul Financiar.

Cum isi cumpara romanii masinile. GfK Romania a realizat o radiografie a pietei auto, pe baza datelor culese in 2010 pentru GfK MotoBus, un instrument de cercetare continua care monitorizeaza piata auto din Romania. Principalele concluzii ale studiului arata ca, in medie, in anul 2010, intentia de cumparare a unui automobil pentru urmatoarele 6 luni este de 5% la nivelul intregii populatii. Acest procent este comparabil cu cel inregistrat in 2009 – de 6% – dar in scadere fata de 2008, cand 9% declarau acelasi lucru. Anul trecut, procente mai mari pentru intentia de achizitionare se inregistrau in Oltenia (12%) si in randul celor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 ani (13%), scrie 24auto.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro