Sari direct la conținut

Business Report: Cine conduce companiile de stat: sunt tineri, boemi, bogati; Cine garanteaza depozitele bancare din Romania. Diferenta dintre bancile straine si bancile romanesti cu capital strain; Taxa de solidaritate, calul troian ce ne readuce impozitarea progresiva?

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Cine conduce companiile de stat: sunt tineri, boemi, bogati. In plina febra a numirilor managerilor privati, am aruncat o privire asupra persoanelor care administreaza companiile publice. Surprize au fost pe toate fronturile. Usor nu a fost. Pentru ca, desi legea obliga societatile de stat „sa publice pe pagina de internet CV-urile membrilor consiliului de administratie”, din cele mai mari 30 de regii si companii de stat autohtone, mai mult de jumatate au ales sa nu afiseze aceste date, scrie Capital.

Cine garanteaza depozitele bancare din Romania. Diferenta dintre bancile straine si bancile romanesti cu capital strain. Din totalul bancilor din Romania, 31 sunt persoane juridice romane si au depozitele asigurate de Fondul de Garantare, iar 9 sunt sucursale ale unor banci din alte state UE si au economiile garantate de institutii similare din tara de origine, scrie Adevarul.

Guvernul respinge amanarea executarii silite a rauplatnicilor creditelor bancare sau facturilor la utilitati. Propunerea care viza amanarea executarii silite cauzate de neplata ratelor la creditele bancare sau a facturilor la utilitati a fost initiata de sase deputati PSD la inceputul anului a fost avizata nefavorabil de guvern. Se urmarea introducerea unui moratoriu care ar fi amanat cu doi ani executarea silita a rauplatnicilor, scrie Business Cover.

Proiecte de miliarde de dolari ii asteapta pe constructorii romani in Arabia Saudita. Arabia Saudita prezinta oportunitati importante pentru oamenii de afaceri din tara noastra care doresc sa dezvolte proiecte in statul din Golf, in special in domeniul constructiilor, unde acesta are programate investitii de ordinul miliardelor de dolari, a declarat Excelenta Sa, Abdul Rahman Ben Ibrahim Ben Ali Ar-Rasi, ambasadorul regatului in Romania, pentru Bursa.

Targul de la Hanovra, speranta firmelor lovite de criza. Cine ar fi crezut ca in doar cativa ani, criza financiara va ingenunchea tari cu economii considerate, pana nu demult, solide si performante? Cel mai mult de suferit are mai ales sudul Europei. Pe de alta parte, nici nucile tari ale economiei europene, precum Germania sau Franta, nu se simt foarte bine. In acest context de nesiguranta economica a inceput Targul de la Hanovra, unde sunt prezente si companii provenind din tari lovite grav de criza economica, scrie Deutsche Welle.

La o zi dupa ce au fost amenintati cu blocarea trenurilor in gari, operatorii au inceput sa-si achite datoriile catre CFR SA. La o zi dupa ce directorul general al CFR SA i-a amenintat pe operatorii privati si de stat cu restrictionarea accesului la reteaua feroviara, pe fondul neachitarii datoriile aferente taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), compania a anuntat ca si-a intensificat ritmul platilor catre furnizori datorita „unui nivel mai bun de incasare a veniturilor contractuale”, scrie Gandul.

Soros – Germania trebuie sa aleaga: Emisiunile de obligatiuni comune sau iesirea din zona euro. Germania trebuie sa aleaga intre emisiunile de obligatiuni europene comune sau sa iasa din zona euro, a declarat miliardarul George Soros, dar potrivit The Guardian este nerealist de crezut ca statul german este pregatit sa opteze intr-un sens sau altul, scrie Mediafax.

Taxa de solidaritate, calul troian ce ne readuce impozitarea progresiva? Cine nu sustine taxa de solidaritate de 10%, aplicata bugetarilor cu venituri de peste 1.000 de euro, nu ar trebui sa emita pretentii la rectificarea bugetara, isi ameninta premierul Ponta partenerii de guvernare. Intr-o schema in cativa pasi, taxa, al carei efect bugetar e minor, ne-ar putea readuce la sistemul progresiv de impozitare. Introducerea unei taxe numite de catre premierul Victor Ponta drept una de „solidaritate” nu e vazuta cu ochi buni de partenerii de guvernare ai PSD, scrie Romania libera.

Frank Timis isi extinde puternic imperiul din Africa pe banii chinezilor. Producatorul de minereu de fier African Minerals, controlat de omul de afaceri roman Frank Timis – care a obtinut anul trecut o infuzie de capital de 1,5 mld. dolari de la o fabrica de otel din China, este interesat sa atraga noi finantari din tara asiatica pentru extinderea unei mine, programata pentru 2016, scrie Capital.

Pokerul – joc de noroc, dar si sport. Circa 300 milioane euro pe an – incasari la negru din „pacanele”. Incasarile la negru din jocurile de noroc ajung la circa 300 de milioane de euro pe an, dupa cum a spus Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Cazinourilor din Romania. Potrivit lui, in ultima vreme au fost deschise foarte multe cluburi de poker fara licenta, iar toti clientii s-au mutat acolo, scrie Bursa.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro