Sari direct la conținut

​Business report: ​Câţi bani s-au strâns la Pilonul 2 – pensiile private obligatorii; Imaginile care i-au lăsat fără cuvinte pe inspectorii OPC în hoteluri și restaurante de lux de pe Litoral; România trebuie să ramburseze 80 milioane euro, bani cheltuiți incorect din fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală

HotNews.ro
business, Foto: Colaj foto
business, Foto: Colaj foto

​Câţi bani s-au strâns la Pilonul 2 – pensiile private obligatorii. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 51 miliarde de lei, la 31 martie 2019, în creştere cu 20,12% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Fondurile de pensii private obligatorii aveau, la sfârşitul lunii martie 2019, peste 7,3 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,117 milioane de participanţi, potrivit Adevarul.

Imaginile care i-au lăsat fără cuvinte pe inspectorii OPC în hoteluri și restaurante de lux de pe Litoral. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au descoperit, miercuri, mai multe nereguli la două hoteluri de patru stele din staţiunea Mamaia, câteva camere fiind închise temporar până la remedierea deficienţelor, iar 50 de kilograme de alimente au fost retrase de la comercializare, acestea având schimbată starea termică şi fiind depozitate neconform. În urma verificărilor, echipele de control au decis închiderea temporară a câtorva camere pentru că vopseaua era corojită, necesitau câteva reparaţii, scrie Digi24.

Case de marcat cu jurnal electronic – Nerespectarea obligației de a avea noile aparate rămâne sub incidența Legii prevenirii. Controalele vizând obligația firmelor de a se dota cu noile case de marcat cu jurnal electronic se vor desfășura și după data de 1 mai în linie cu Legea prevenirii, însă termenele acordate de inspectorii Antifraudă pentru conformare firmelor găsite în neregulă vor fi foarte scurte, de numai câteva zile, iar controalele vor fi extinse inclusiv asupra firmelor care distribuie și instalează astfel de case de marcat. Ministerul Finanțelor a transmis în ultimele luni tot mai ferm că firmele trebuie să instaleze casele de marcat cu jurnal electronic, în caz contrar urmând să fie sancționate, potrivit Profit.ro

Autostrada Lugoj – Deva, ultimul hop. Foarte puţin a mai rămas de executat din Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, iar o situaţie similară se înregistrează şi pe Lotul III. Pe ambele tronsoane, care însumează circa 43 de kilometri, sectoarele aflate în şantier sunt cele mai dificile. De la începutul anului 2017, „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoimuş este excavat, iar în cei peste doi ani de la începerea lucrărilor pe acest sector sute de muncitori au fost mobilizaţi aproape în fiecare zi pe şantierul de pe malul Mureşului, potrivit Adevarul.

Companiile vor investi în acest an până la 1,18 trilioane de dolari în digitalizarea afacerilor. Companiile din întreaga lume fac investiţii semnificative în tehnologiile şi serviciile care permit transformarea digitală (DX) a modelelor lor de afaceri, a produselor şi a serviciilor pe care le oferă, precum şi a organizaţiilor. În cea mai recentă actualizare a ghidului global privind cheltuielile semestriale pentru transformarea digitală, International Data Corporation (IDC) prognozează că cheltuielile globale pentru digitalizare vor ajunge la 1,18 trilioane de dolari în 2019, o creștere de 17,9% față de 2018, potrivit Economica.

România trebuie să ramburseze 80 milioane euro, bani cheltuiți incorect din fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală. România a pierdut la Curtea de Justiție a UE un proces cu Comisia Europeană din cauză că a contestat prea târziu la instanța europeană o decizie pronunțată inițial de Comisie în iunie 2018. E vorba de corecții financiare aplicate de Bruxelles din cauză că APIA, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, nu și-a actualizat, ani la rând, softul cu declarațiile (ICAS) în baza cărora se fac plățile către agricultori, ieșind din standardele europene, potrivit Curs de guvernare.

Fiscalitatea pe sectorul turistic este la cel mai scăzut nivel din UE. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că fiscalitatea pe sectorul turistic este la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, iar această măsură ajută mediul privat deoarece banii vor fi reinvestiţi şi hotelierii români pot ţine pasul cu ţările concurente. Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a recunoscut că pe zona de fiscalitate România stă cel mai bine din Europa, hotelierii plătind cele mai puţine taxe cumulate, dar a cerut şi găsirea unor soluţii pentru introducerea fiscului unic de plată, potrivit News.ro.

ANAF a cerut pentru uz propriu 3 hectare de teren pe care vrea să le folosească ca sediu pentru Direcția Generală a Vămilor. ANAF a cerut să-i fie atribuit pentru uz propriu un imobil care a aparținut familiei omului de afaceri Dan Voiculescu, compus din 3 hectare de teren și clădiri, inclusiv cu destinația de birouri. Terenul și clădirile sunt evaluate la 76,25 milioane de lei. ANAF intenționează să folosească noua locație ca sediu pentru Direcția Generală a Vămilor. Imobilul, situat pe strada Gârlei nr. 1 D, sector 1, București, a fost confiscat în vederea acoperirii prejudiciului de peste 60 milioane euro stabilit de procurori și confirmat de instanță în dosarul ICA, potrivit Profit.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro