Sari direct la conținut

Business report: Cum a reusit Rockefeller sa vanda in Romania 100 de apartamente nefinalizate; Cat valoreaza cel mai cunoscut brand romanesc scos la vanzare de catre stat; Liberalii se fac stapani pe economia Romaniei; YouTube in limba romana

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Cum a reusit Rockefeller sa vanda in Romania 100 de apartamente nefinalizate. Renumitul grup financiar american Rockefeller, alaturi de partenerul sau local RPF Development – tot cu capital american, a vandut in ultimul an 102 apartamente intr-un proiect rezidential a carui prima etapa s-a finalizat de curand. Reteta consta in locuinte care pot fi usor de revandut. „Am terminat primele doua blocuri cu 158 de apartamente din care am vandut pana acum 102 unitati, pentru care s-au inceput deja dezmembrarile. Din locuintele vandute, circa 40 au fost contractate prin programul „Prima Casa”, o parte prin credite ipotecare clasice si cateva persoane au venit cu banii jos”, a declarat pentru Capital Robert Kurthy, managing director in cadrul RPF Development.

Uite cumparatorul, nu e cumparatorul. Porcusorul de Guineea cipriot face pui in Romania. Situatia actuala din Cipru a nascut recent o polemica „amara” intre presedintele cipriot Nicos Anastasiades si guvernatorul Bancii Centrale din Franta, Christian Noyer. Anastasiades a comparat tara sa cu un „porcusor de Guineea” pe care se efectueaza experimente, sustinand ca „principalul scop al unui precedent este de a servi stabilirii de norme pentru ca acestea sa fie aplicate in mod repetat la nivel universal”, in timp ce Noyer a subliniat ca, in Cipru, s-a aplicat un „tratament exceptional”, insa nu poate fi numit „precedent sau model pentru managementul de criza in cazuri viitoare”. Dupa aproape patru saptamani de suspans cu privire la activitatea sucursalei Bank of Cyprus din Romania, Banca Centrala a Ciprului a gasit solutia salvatoare – a transferat o parte a portofoliului BoC catre alta banca cipriota – Marfin Bank, scrie Bursa.

Cat valoreaza cel mai cunoscutbrand romanesc scos la vanzare de catre stat: „Nu este de mirare ca te mai trezeai cu un muc de tigara, un soarece mort sau o sarma in pachet”. Unul dintre cele mai vechi si populare branduri romanesti, PLAFAR, se zbate de mai bine de sase ani sa traiasca. A intrat in insolventa, si-a pierdut patrimoniul, iar acum isi asteapta salvarea de la stat. Care stat se chinuie, pentru a treia oara, sa privatizeze compania evaluata, la finele anului 2012, la 1,1 milioane de euro. „Este atractiva”, sustine Remus Borza, administrator judiciar Plafar, in vreme ce directorul general al firmei, Florian SImion promite ca Plafar va incheia anul pe profit. In perioada 2006-2009, activele imobilizate ale Plafar au scazut cu 57%, de la 19,5 milioane de lei la 8,3 milioane de lei. , scrie Gandul.

Daca economia Germaniei nu isi revine, restul Europei se scufunda de tot. Daca Germania nu reuseste sa revina clar pe crestere economica, zona euro si restul Europei vor avea de suferit. Inclusiv Romania, avand in vedere ca nemtii sunt unii dintre cei mai mari parteneri comerciali, care tocmai ce si-au anuntat si o investitie majora la noi prin Daimler. Din pacate, increderea afaceristilor nemti in economia lor a continuat sa scada si luna aceasta, dupa cum arata si analiza realizata de SSIF Equity Invest, dar se asteapta semnale mai clare luna viitoare, scrie Business Cover.

Arestarea „Regelui legumelor” zguduie ANAF. Filiera care fura statul si ne vinde legume la suprapret. Fara nicio jena fata de autoritati si de clientii care ajung sa cumpere produsele de zece ori mai scump, caracatita de tip mafiot a incercat sa penetreze cercurile cele mai inalte ale puterii. Din datele intrate in posesia EVZ, reiese ca autoritatile au reusit sa descopere ca un sfert din TIR-urile cu alimente intrate in tara noastra, anul trecut, au fost suspectate de negot ilegal.In realitate, cantitatea este mult mai mare. Mii de tone nu sunt descoperite de autoritati, iar legumele, fructele, carnea si alimentele comunitare ingroasa conturile jucatorilor importanti de pe piata neagra, scrie EVZ.ro

Liberalii se fac stapani pe economia Romaniei. Premierul Victor Ponta a semnat, ieri, decizile prin care Serban Pop a fost retras din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), iar postul a fost preluat de catre Gelu Stefan Diaconu. Noul sef al ANAF era secretar de stat in Ministerul Economiei si este sustinut de PNL. Mutarea de ieri, negociata intens de PSD si PNL, vine dupa ce liberalii si-au consolidat controlul in zona financiara. Astfel, liberalii au obtinut trei din cele cinci functii executive din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), validata, miercuri, de Parlament, scrie Adevarul.

Romania are o noua poarta spre lume, prin care se poate face cunoscuta. Fie ca e vorba de artisti sau de diverse companii, mai ales cele de publicitate, toti vor putea fi gasiti, de acum incolo, mult mai usor, datorita noii platforme YouTube Romania, nascuta in urma unui parteneriat cu Google. Totul e ca artistii sau companiile sa aiba niste clipuri inovatoare, si imaginea lor se va raspandi, ca fulgerul, in lume. „Numerosi membri ai comunitatii globale YouTube deja vizioneaza continut romanesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunitati pentru creatorii talentati din tara, acestia vor putea fi descoperiti mai usor, atat in Romania, cat si de oriunde in lume”, a declarat, in cadrul conferintei de lansare a YouTube Romania, Dan Bulucea, director de tara al Google, potrivit Romania libera.

Canadianul care construieste doua malluri in paralel in locul a doua fabrici bucurestene. Compania Benevo, controlata de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, isi reafirma intentia de incepere a lucrarilor de constructia la mallul ce va lua locul fostei fabrici de textile Dacia din Bucurestii Noi. De aceasta data, termenul propus este vara acestui an. Michael Topolinski a anuntat in ultimii doi ani o serie de parteneriate pentru dezvoltarea acestui proiect, insa a renuntat pe rand la fiecare. Unul dintre parteneri a fost fondul de investitii CD Capital, infiintat de Todd Cowan si Jordan Dermer fosti directori ai celui mai mare dezvoltator din regiune TriGranit Development. In 2011 a fost anuntat ca in schema de dezvoltare intra si sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), cel mai activ investitor imobiliar de la inceputul crizei si pana acum. Ambele parteneriate au picat, iar acum canadianul anunta ca in luna mai va lansa un nou fond de „private equity” care va avea la dispozitie 100 mil. de dolari pentru investitii in Bucuresti si Kiev, scrie Capital.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro