Sari direct la conținut

Business Report: Cum arata cel mai scump apartament scos la vanzare in Romania; Immofinanz a cumparat Adama pentru 42,4 milioane de euro; Cumparam in rate fara dobanda; Noul BMW M5, dezvaluit in avans; Ce a mai ramas din presa tiparita. Ne pregatim de inmormantare?

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Cumparam in rate fara dobanda. In conditiile in care apetitul pentru credite este in continuare scazut, bancile incearca sa atraga clientii prin sistemul de rate fara dobanda la magazinele partenere, alaturi de un sistem de bonusuri pentru cumparaturile facute cu cardul. Chiar daca vorbim de rate cu dobanda zero, abordarea este destul de diferita de la o banca la alta. In primul rand, ne-am intreba: de ce ofera bancile asemenea facilitati? Care e castigul lor? Cele doua banci care ofera aceasta facilitate independent de o lista de magazine agreate mizeaza strict pe atragerea de clienti, asumandu-si costurile reale. Alte banci, care au parteneriate cu diferiti comercianti – printre care marii retaileri de electrocasnice, electronice, IT&C, mobilier etc. – mizeaza strict pe comisionul negociat cu acesti comercianti, care este insa mai mic decat dobanda pe care le-ar fi perceput-o clientilor, scrie Capital.ro.

Actiunile „Oltchim” au scazut cu 15%. Titlurile combinatului „Oltchim” Ramnicu Valcea (simbol OLT) s-au ieftinit, ieri, cu 15%, pe fondul unui rulaj de 1,55 milioane de lei, fiind schimbate, in total, 878.000 actiuni OLT. Preturile de schimb au variat intre 1,683 lei si 2,1 lei/titlu. Scaderea de ieri vine in conetxtul in care pretul actiunilor OLT a crescut semnificativ, de la inceputul anului, apreciindu-se cu peste 200% numai in ultima luna, PCC cumparand titluri OLT aproape in fiecare sedinta. Conducerea combinatului a anuntat, recent, ca „Oltchim” a reinceput activitatea pe Platforma Petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti, principalul furnizor de materie prima al societatii valcene, Bursa.ro.

Ce a mai rămas din presa tipărită. Ne pregătim de înmormântare? Piaţa cotidienelor naţionale generaliste este formată din numai şase titluri, iar vânzările sunt în picaj direct de la un an la altul. În primele trei luni ale anului s-au cumpărat cu 8 milioane mai puţine exemplare decât anul trecut. Teoretic, mai avem de aşteptat 19 ani până când vom asista la moartea definitivă a presei scrise din România, după cum a estimat Ross Dawson, realizatorul unei hărţi a dispariţiei ziarelor în varianta print, la nivel mondial. După cum arată cifrele de vânzare a puţinelor cotidiene generaliste naţionale care au mai rămas pe piaţă, printul este media de difuzare unde cuvintele vor muri mult mai devreme, informeaza Money.ro.

Immofinanz a cumpărat Adama pentru 42,4 milioane de euro. Fondul de investiţii austriac Immofinanz a finalizat tranzacţia prin care a intrat în posesia a 69,22% din acţiunile dezvoltatorului cu capital israelian Adama, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa rezidenţială din România, contra 42,43 milioane de euro, devenind astfel unicul acţionar al companiei. Austriecii deţineau încă din 2007 acţiuni ale Adama, până anul trecut procentul deţinerilor ajungând la circa 30%. După negocieri care au durat mai bine de jumătate de an, Immofinanz a cumpărat şi părţile deţinute de fondurile de investiţii Tiger Global, Morgan Stanley, Lehman Brothers UK, dar şi ale partenerilor care au fondat compania de dezvoltare imobiliară, printre care David Flusberg şi Isaac Cohen-Hoshen, scrie Business Cover.

Liniile de finantare externa ale companiilor s-au prabusit cu peste 80% in primele patru luni. La finalul lunii aprilie, datoria externa privata petermen mediu si lung a scazut, fata de martie, cu 243 mil. euro (0,67%), la 37 mld. euro. De la inceputul acestui an, diminuarea finantarilor destinate sectorului bancar si corporate pe termen mai mare de un an a fost de 330 mil. euro, dinamica lunara fiind una neuniforma, cu o crestere aproape nesemnificativa in ianuarie, de 0,06%, urmata de o scadere in februarie, cu 0,5%, si de un alt avans in martie, cu 0,21%. Datele publicate de BNR arata ca in aprilie datoria externa privata pe termen mediu si lung a atins minimul anului, consemnand si cea mai mare scadere lunara, anunta Financiarul.

Ford investeste 500 milioane dolari pentru construirea unei fabrici in China. Al doilea producator auto american, Ford Motor, a inaugurat joi constructia unei noi fabrici de motoare in Chongqing, in centrul Chinei. Investitia de 500 milioane de dolari va dubla capacitatea anuala a productiei de motoare a societatii mixte Changan Ford Mazda Automobile (CFMA) in China, la 750.000 de unitati, pana in 2013. Aceste motoare vor fi utilizate pentru vehiculele Ford produse si vandute in statul asiatic. Ford intentioneaza sa lanseze 15 noi modele in China pana in 2015, dupa ce in 2010 compania americana a vandut peste 580.000 de vehicule in statul asiatic, fata de 2,35 milioane vehicule vandute de rivalul General Motors, informeaza Capital.ro.

Noul BMW M5, dezvaluit in avans. Internetul le strica planurile constructorilor de automobile, in privinta lansarii de noi modele. Tot mai des se intampla ca noutatile sa fie dezvaluite in mediul virtual, inainte de data premierei oficiale. Ultima surpriza de acest gen vizeaza noul BMW M5, ale carui imagini au aparut deja pe internet, cu o saptamana mai devreme decat data prezentarii oficiale. Pusi in fata faptului implinit, la scurt timp de la aparitia imaginilor, cei de la BMW au difuzat kit-ul oficial de presa. Din punct de vedere estetic, noul M5 ofera, conform asteptarilor, plusul de sportivitate specific familiei de modele M. Parasocurile redesenate, evacuarea sport si jantele pe 20 inch contribuie din plin la acest aspect, scrie 24auto.ro.

Cum fură hoţii cibernetici şi prin ce metode te fereşti. Licitaţiile fictive, furtul de la bancomat sau site-urile false de pe internet, care te îmbie să dezvălui date cu caracter personal ce vor fi folosite în diverse scheme de furt, sunt cel mai des întâlnite forme de criminalitate informatică din România. „Infractorii români sunt specializaţi în acest domeniu. Organizează licitaţii de bunuri care nu există şi cărora le cad victime în special cetăţeni străini” care transferă banii în conturile hoţilor pentru a face achiziţia, a spus Virgil Spiridon, şeful diviziei de combatere a criminalităţii informatice din Inspectoratul General de Poliţie (IGP). Străinii, victime preferate. Tot ei cad pradă hoţilor cibernetici de la noi şi când vine vorba de skimming, respectiv furturile de la bancomate. Hoţii montează dispozitive speciale la bancomate sau la POS-urile din incinta magazinelor, cu ajutorul cărora copiază informaţiile de pe banda magnetică şi codul PIN al cardului, anunta EVZ.

Cum arata cel mai scump apartament scos la vanzare in Romania. Pret: 1,9 milioane de euro. Peste 90% din locuintele de lux aflate la vanzare se regasesc in Bucuresti sau localitatile din jur, cel mai mare pret, de 1,9 milioane euro, fiind afisat pentru un apartament cu patru camere si o suprafata de 240 de metri patrati situat in zona Herastrau, potrivit datelor imobiliare.ro. Intr-un top al oraselor cu cele mai scumpe proprietati rezidentiale, Bucurestiul este secondat de Brasov. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Constanta, Cluj si Timisoara. Locul doi este ocupat de un alt apartament cu patru camere situat in cartierul Primaverii care este scos la vanzare pentru un pret de 1,5 milioane euro. Locuinta este noua, imobilul fiind finalizat in acest an, se afla la etajul 1 si are o suprafata utila de 230 mp. Pe langa cele patru camere, dispune de o bucatarie, trei bai si doua terase, informeaza Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro