Sari direct la conținut

Business report: Cum sa faci bani din imobiliare; Cand bitii si bytes-ii se vor tranzactiona ca energia; Camioanele lui Lazar duc Duster in Europa de Vest; McLaren va produce 1.000 de exemplare MP4-12C

HotNews.ro

Arabi cu datorii de 100 de milioane de dolari si doua tone de aur. Trei directori executivi ai companiei de diamante Damas International din Dubai, „Fratii Abdullah”, datoreaza companiei 99,4 milioane de dolari si contravaloarea a aproape doua tone de aur, dupa ce au retras neautorizat bani si metale pretioase din rezervele societatii, transmite Reuters. Ei trebuie totodata sa platesca amenzi in valoate totala de trei milioane de dolari catre autoritatile din Dubai si au primit interdictie de a ocupa functii de conducere in vreo companie din Centrul Financiar International din Dubai (DIFC) timp de zece ani, scrie capital.ro.

Cum sa faci bani din imobiliare. Investitorii in imobiliare au mizat pe marje de profit mult prea mari si au fost nevoiti sa inghete sau sa amane investitiile, mai ales ca bancherii au limitat conditiile de creditare. “Romania continua sa fie atractiva pentru un investitor in imobiliare atat timp cat acest investitor nu-si doreste o marja de profit disproportionata cu sectorul imobiliar. Ca dezvoltator, RPF incearca sa obtina un profit de 10-15% in proiectele la care participam”, explica Dragos Vranceanu modul in care grupul a reusit sa vanda 90% din cele 200 de apartamente finalizate, scrie evz.ro.

Fiecare roman a pierdut o vacanta de 1.000 de euro din cauza crizei. Produsul Intern Brut pe locuitor a scazut cu 1.100 de euro anul trecut, pana la 5.390 de euro, din cauza crizei economice, Romania intorcandu-se doi ani inapoi din drumul spre convergenta la Europa de Vest. Astfel, Produsul Intern Brut a scazut de la 140 mld. euro la 116 mld. euro, pierzand astfel 24 mld euro. Romania se claseaza astfel pe locul 26 in Uniunea Europeana, reusind sa depaseasca doar Bulgaria, unde PIB-ul pe locuitor a ajuns la 4.454 de euro, potrivit datelor Eurostat si calculelor ZF.

Cand bitii si bytes-ii se vor tranzactiona ca energia… In mai putin de cinci ani, potrivit Studiului Cisco Visual Networking Index , traficul mobil de date la nivel global va ajunge la 3,6 exabytes pe luna sau la o rata anuala de 40 exabytes pana in 2014. Pe limba noastra, un coeficient de multiplicare de 39 de ori intre 2009-2014, sau o rata anuala de crestere de 108%. Pana in 2014, numarul dispozitivelor mobile personale care se conecteaza la retelele mobile ar putea depasi 5 miliarde. Studiul prognozeaza ca video pe mobil va reprezenta 66% din tot traficul mobil pana in 2014, o crestere de 66 de ori intre 2009 si 2014, scrie Business Cover.

Sondaj HARRIS: Nemtii nu vor sa sprijine Grecia. Germanii se opun acordarii unui ajutor financiar din partea tarii lor pentru Grecia, potrivit unui sondaj realizat de institutul Harris, luna aceasta, si publicat ieri de Financial Times. Sondajul arata ca aproximativ 61% dintre germani se declara impotriva unui ajutor al guvernului de la Berlin pentru Grecia, ceea ce corespunde atitudinii cancelarului Angela Merkel in acest caz. Numai 20% dintre intervievati s-au pronuntat in favoarea unui astfel de ajutor, scrie Bursa.

McLaren va produce 1.000 de exemplare MP4-12C. Noul McLaren MP4-12C urmeaza sa fie produs in doar 1.000 de exemplare, in conditiile in care exista momentan peste 1.600 de potentiali cumparatori care au semnat scrisori oficiale de intentie de achizitionare. Livrarile vor incepe in primavara lui 2011 iar masina va fi vanduta prin intermediul a 35 de dealeri selectati din 19 tari. MP4-12C va avea un pret situat undeva intre 125.000 de lire sterline (140.000 de euro) si 175.000 de lire sterline (195.000 euro), scrie StiriAuto.ro.

Cele mai cautate francize romanesti sunt in domeniul alimentar si in servicii. Potrivit consultantilor din domeniu, francizele cu investitii mici pe aceste segmente nu implica o infrastructura foarte dezvoltata si ajung rapid la maturitate. In plus, in domeniul alimentar, investitorii mizeaza pe nevoia zilnica a oamenilor de a se hrani. “Diferenta intre o franciza autohtona si una internationala este data de faptul ca prima este mult mai adaptata la specificul pietei locale. Francizele internationale vin cu conditii internationale si se adapteaza greu la piata locala”, scrie startups.ro.

Romania a vandut in Germania anul trecut mai multe autoturisme decat a importat din aceasta tara si a trecut astfel de la un deficit comercial pe sectorul auto de 762,8 milioane euro in 2008 la un excedent de 306,4 milioane euro, potrivit datelor INS. Presedintele INS, Vergil Voineagu, a aratat ca deficitul comercial in relatia cu Germania s-a redus anul trecut cu 67,4%, in principal datorita cresterii exporturilor de autoturisme, sustinut de programul de inlocuire auto promovat de guvernul german, scrie capital.ro.

530.000 de dolari pentru primul Ferrari 458 Italia vandut in SUA. In cadrul unei seri de gala organizate la finele saptamanii trecute, la Los Angeles, primul Ferrari 458 Italia vandut pe piata americana a fost adjudecat in cadrul unei licitatii. Evenimentul caritabil a avut drept scop ajutorarea celor care au avut de suferit de pe urma seismului din Haiti. La seara de gala au participat VIP-uri si fani Ferrari de peste Atlantic, scrie 24auto.ro.

Camioanele lui Lazar duc Duster in Europa de Vest. Automobile Dacia a demarat exporturile pentru cel mai nou model din gama, SUV-ul Duster, zeci de unitati fiind transportate zilnic de compania locala Hoedlmayer Lazar, din grupul antreprenorului roman Ion Lazar care detine unul dintre cei mai mari transportatori locali – International Lazar. Hoedlmayer Lazar este un joint-venture realizat cu operatorul de servicii logistice austriac Hoedlmayer. Potrivit reprezentantilor Dacia, sunt livrate zilnic pentru pietele de export, unde se realizeaza 85% din vanzarile marcii, intre 150 si 300 de unitati, scrie Ziarul Financiar.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro