Sari direct la conținut

Business Report: Cum sa profiti de deprecierea dolarului; Strategia Europa 2020 – Cum se apreciaza saracia in Europa; Care sunt cele zece arme pe care le au doar SUA; Topul celor mai bune aplicatii pentru Android; Autoritatile americane vor sa investigheze Google pentru pozitia dominanta pe Internet

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Topul celor mai bune aplicatii pentru Android. Gasirea unor aplicatii de top pentru Android nu este o munca tocmai usoara, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Vedeti mai jos o selectie a celor mai importante aplicatii. Cel mai simplu puteti gasi aplicatiile pentru retele sociale: Twitter, Facebook, eBuddy Messenger, Tango si Handcent SMS. Toate se pot descarca gratuit pe de internet. Din categoria aplicatiilor pentru amuzament puteti incerca Vignette, o aplicatie care permite aplicarea a 68 de efecte diferite fotografiilor pe care le aveti salvate pe telefon si 56 de rame unice. Costul acestei aplicatii este de 4 dolari. Pentru a asculta radio online, puteti apela la Pandora sau Rdio, ambele aplicatii sunt gratuite si va ofera acces la sute de posturi de radio, scrie Capital.

In articolul „BNR tine cu dintii de adoptarea euro in 2015 si propune 11 luni de <>”, ZF scrie: „In fata indeciziei guvernului, banca centrala sustine ferm aderarea la euro tot in 2015. Euro si leul vor circula 11 luni in paralel”. Integral in Ziarul Financiar.

Care sunt cele zece arme pe care le au doar SUA. Sovieticii au explodat prima lor arma nucleara in 1949, iar China a anuntat anul trecut ca isi va construi propriul bombardier Stealth. Chiar si-asa, sunt cateva arme pe care restul lumii nu le are. Unele exista deja de mai bine de cativa ani, altele au fost modificate, iar unele se afla inca in faza de productie. Integral in Capital.

Aga Sima vine, Aga Ancuta pleaca, Aga Farmache sta. La Sibex s-a schimbat presedintele. A venit Cristian Sima. A plecat Teodor Ancuta. A fost o batalie, singura pe care Teodor Ancuta a pierdut-o, in cei 17 ani de cand este presedintele Bursei din Sibiu, pe care a intemeiat-o si a condus-o din victorie, in victorie. Poate ca si asta este tot o victorie pentru Sibex: Teodor Ancuta a crescut-o suficient ca sa devina ispititoare, i-a asezat premise sa fie preluata pentru o alta dimensiune. Teodor Ancuta anuntase ca se va retrage si ca ar fi fericit ca Sibex sa intre pe maini bune, ca sa se dezvolte, ba chiar, recent, a declarat ca-l va vota pe Sima pentru presedintie. Si totusi, vineri, la AGA, s-a luptat crancen impotriva lui Cristian Sima, scrie Bursa.ro.

O prima transa de 98 milioane de euro pentru micile afaceri de la sat. Poti obtine finantare pana la sfasitul lunii mai pentru a deschide un atelier de prelucrare a lemnului sau o croitorie. Primesti puncte in plus daca ai pana in 40 de ani, infiintezi o microintreprindere si faci angajari. Vrei sa deschizi o frizerie, o cizmarie, un atelier de prelucrare a lemnului sau unul de reparatii? Doresti sa produci energie din surse regenerabile? Pentru astfel de proiecte poti solicita fonduri europene de pana la 70% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile. Persoanele fizice autorizate (inclusiv pentru cabinete medicale si veterinare individuale) pot obtine pana la 50.000 de euro/proiect, microintreprinderile din transportul rutier pot solicita pana la 100.000 de euro/proiect, iar celelalte microintreprinderi, pana la 200.000 de euro. Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 5.000 de euro, scrie Capital.

Mariana Gheorghe, CEO Petrom: „Inghetarea preturilor la carburanti e o masura populista”. Intentia guvernantilor de a bloca preturile la pompa nu va avea efecte de durata pentru consumatori, spune managerul Petrom. Premierul a cerut Consiliului Concurentei sa verifice legalitatea unei astfel de masuri. Interviu integral in Financiarul.

Strategia Europa 2020 – Cum se apreciaza saracia in Europa. Si cum stam la mercurialul veniturilor pentru familisti. In Uniunea Europeana, pentru a reflecta diferentele de marime si structura intre gospodarii, venitul total al gospodariei este divizat dupa o scara echivalenta (denumita scara OECD modificata), care confera o pondere de 1 primului adult, de 0,5 celui de-al doilea si urmatorilor membri ai gospodariei cu varsta care au implinit 14 ani si de 0,3 copiilor cu varsta sub 14 ani. De exemplu, o familie compusa din doi soti cu doi copii va avea venitul divizat cu 2,1, astfel incat un venit anual de 10.500 euro va fi echivalent cu un venit de 5.000 euro atribuit fiecarui membru al familiei. De asemeni, trebuie retinut ca termenul de venit se refera la venitul total disponibil. Acesta include transferurile in numerar si este luat in calcul dupa plata taxelor si a asigurarilor sociale. Analiza integrala pe CursdeGuvernare.ro.

Automobile Dacia a solicitat ajutor de stat de 42 milioane lei pentru dezvoltarea noului model Logan. Constructorul Automobile Dacia a solicitat anul trecut ajutor de la stat in valoare de 42,4 milioane lei (10,5 milioane euro) pentru dezvoltarea proiectului X 52, numele de cod pentru noua generatie Logan, programata pentru lansare in anul 2012.Tot anul trecut, constructorul auto a obtinut finantare nerambursabila in valoare de 20 milioane lei pentru punerea in functiune a unei linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 si H5. Fondurile a fost obtinute prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, scrie Money.ro.

Codul Muncii 2.0: Fisa postului iti mareste salariul sau te lasa fara job. Ce schimbari aduce intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii? Potrivit expertilor in resurse umane, respectarea fisei postului, atasata contractului de munca, va deveni cel mai important criteriu de evaluare a performantei profesionale, contand la marirea salariului sau, dupa caz, la sanctionarea si chiar disponibilizarea angajatilor. Relatiile de munca dintre firme si angajati se desfasoara dupa noua legislatie, incepand din aceasta luna. Noul Cod al Muncii prevede ca performanta profesionala va fi criteriul principal avut in vedere in cazul unei eventuale disponibilizari colective efectuate de o companie ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile. In Codul Muncii anterior, principalul criteriu de departajare, in cazul unor disponibilizari colective, il reprezenta situatia sociala a unui angajat, scrie Daily Business.

OMV Petrom nu mai anunta scumpirile. Preturile la benzina si motorina vor fi afisate pentru fiecare statie de distributie in parte, a anuntat compania OMV Petrom. Guvernantii nu vor avea nici o piedica din partea Comisiei Europene daca vor lua decizia de a ingheta preturile carburantilor. Insa, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Generale Concurenta din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, Marisa Gonzalez Iglesias, o astfel de masura s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata fara a favoriza societatile cu capital de stat. „Regulile competitiei ar putea fi teoretic incalcate doar daca inghetarea preturilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata si ar oferi avantaj unei societati cu capital de stat, dar nu este cazul in Romania”, a declarat Marisa Gonzalez Iglesias. In urma cu doua saptamani, premierul Emil Boc solicitase Consiliului Concurentei sa analizeze daca preturile la combustibili pot fi inghetate, avand in vedere frecventa mare a majorarilor si depasirea pragului de 6 lei/ litru la unele sortimente, scrie Romania Libera.

Vrem bani UE intr-un an cat in ultimii patru. Autoritatile se asteapta ca gradul de absorbtie de fonduri europene sa ajunga pana la finele lui 2011 la 25%, adica de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani. Un grup de lucru format la nivelul Guvernului analizeaza simplificarea procedurilor de verificare a documentatiei pentru certificarea cheltuielilor. Autoritatile romane au obiective ambitioase in ceea ce priveste atragerea banilor europeni. Catalin Vatafu, consilier al premierului Emil Boc, a declarat recent ca gradul de absorbtie de fonduri structurale ar putea ajunge pana la finele anului la 25%. Adica de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani. Pana la 22 aprilie, tara noastra a absorbit fonduri europene in valoare totala de 2,35 miliarde de euro, adica 11,6% din totalul sumelor alocate de Uniunea Europeana in perioada 2007-2013, scrie Adevarul.

Autoritatile americane vor sa investigheze Google pentru pozitia dominanta pe Internet. Comisia Federala pentru Comert din Statele Unite pregateste o investigatie referitoare la pozitia dominanta detinuta de Google in domeniul serviciilor de cautare pe Internet, prin alertarea companiilor high-tech sa stranga informatii in acest sens, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Agentia a anuntat companiile ca intentioneaza sa le solicite oficial informatii, au spus sursele. Aceste cereri sunt similare citatiilor. Comisia a asteptat ca Departamentul de Justitie sa finalizeze analiza preluarii companiei ITA Software de catre Google. ITA dezvolta aplicatii informatice pentru sectorul transporturilor, inclusiv cel aerian, scrie Gandul.

Cum sa profiti de deprecierea dolarului. Pentru investitori si marile companii, slabirea monedei americane reprezinta o mana cereasca: profiturile au crescut si au aparut noi oportunitati de afaceri. Cursul de schimb al dolarului a inregistrat cel mai scazut nivel din ultimii trei ani in raport cu alte valute, insa pietele financiare americane doboara recorduri. Problemele fiscale, rezultatele sub asteptari din sectorul imobiliar si datoria publica uriasa si-au pus amprenta pe cursul de schimb al monedei americane. Saptamana trecuta, dolarul a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani in raport cu monedele principalilor parteneri comerciali ai Statelor Unite ale Americii (euro, yenul japonez, dolarul canadian, lira sterlina, coroana suedeza si francul elvetian), scrie Adevarul.

O companie americana a primit de la oficialii SUA misiunea de a evalua „potentialul pietei informatice din Romania”. La cat s-ar putea ridica primele investitii. Firma Actionable Strategies, cu sediul in New York, a primit din partea Agentiei de Comert si Dezvoltare a SUA (USTDA – U.S. Trade and Development Agency) un proiect prin care se doreste „evaluarea potentialului investitional pe piata informatica din Romania”, informeaza siteul newswiretoday.com. Practic, firma trebuie sa alcatuiasca un raport din care sa reiasa daca Romania este sau nu profitabila pentru eventualele investitii ale americanilor in ceea ce priveste pietele de cloud-computing, programele de informatizare a administratiei publice, dar si accesul la internet de mare viteza, scrie Gandul.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro