Sari direct la conținut

Business Report: Cum se poate inregistra o firma in trei zile; Inaugurate, dar neterminate. Cat s-a lucrat in 3 luni la autostrada Arad – Timisoara si centura Arad; Marea Provocare: Inca o bursa de energie dar fara baieti destepti; Piata imobiliara din China, inca un pas spre prabusire

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Cine sunt castigatorii celor 11 mld. din piata farmaceutica. Pe o piata cu furnizori privati, dar reglementata si controlata de stat, afacerile din industria de medicamente au crescut spectaculos, in timp ce statul a avut constant greutati in finantarea serviciilor de sanatate promise cetatenilor. Vanzarile producatorilor, distribuitorilor de medicamente si ale farmaciilor au explodat in ultimii cinci ani, inregistrand dublari si chiar triplari ale cifrelor de afaceri in unele cazuri. Profiturile au avut cresteri si mai spectaculoase, intr-o perioada in care criza mondiala a facut ravagii in alte sectoare. Piata medicamentelor este estimata la 10,82 miliarde lei in 2011, din care 4,43 miliarde sunt alocate de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS). Piata autohtona a medicamentelor este dominata de cativa mari producatori internationali. Liderul actual al pietei, Sanofi-Aventis (Franta), si-a crescut afacerile de aproape cinci ori (conform datelor Ministerului Finantelor), in perioada 2007-2010, de la 277 milioane lei la 1,15 miliarde lei. Profitul companiei franceze a crescut de 46 de ori, in aceeasi perioada, de la 1,9 milioane lei la de 87 milioane lei. Evolutii similare au inregistrat si alti jucatori din Top 10, anunta Capital.ro.

Cum se poate inregistra o firma in trei zile. Din februarie, firmele din Romania pot fi infiintate online, in trei zile. Acest lucru va aduce avantaje legate de timpul alocat procedurii, insa inregistrarea poate fi facuta doar de cei care au drept de semnatura electronica pe baza de certificat digital. Persoanele care vedeau necesitatea infiintarii unei societati comerciale sau inregistrarii unor mentiuni ar fi realizat acest lucru, indiferent de modalitatea de efectuare a acestora. Intr-adevar, elementul determinant ar putea consta in celeritatea acestor operatiuni, conform noilor modificari. Completarea online a cererilor pentru infiintarea firmei este mult mai oportuna, insa poate prezenta dificultati pentru persoanele care nu stapanesc bine folosirea calculatorului”, spune pentru startups.ro Miruna Alexandru, avocat la cabinetul de avocatura Elena Grecu. Marian Manolache, consultant senior si Managing Director la compania de consultanta Skill Team Consulting&Training, spune ca, in ciuda avantajelor noului sistem de inregistrare a unei activitati comerciale, interesul pentru acest lucru nu a crescut, informeaza Startups.ro.

Marea Provocare: Inca o bursa de energie dar fara baieti destepti. Bursa Romana de Marfuri (BRM) a reluat in forta demersurile pentru tranzactionarea in ringul bursier a contractelor de energie electrica. In asteptarea licentei de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), contestatarii aparitiei celei de-a doua platforme de tranzactionare a energiei au devenit tot mai vehementi. Platforma care functioneaza in momentul de fata, OPCOM, ar putea avea o concurenta reala daca intentiile BRM vor primi girul autoritatilor, consecintele ce vor aparea prin existenta a doua burse (paltforme de tranzactionare), fiind tema urmatoarelor noastre analize. Presedintele BRM, domnul Septimiu Stoica, explica pentru Energy Center ce inseamna pentru actorii din piata de energie aparitia celei de-a doua burse, scrie Energy-center.ro.

Inaugurate, dar neterminate. Cat s-a lucrat in 3 luni la autostrada Arad – Timisoara si centura Arad. Autostrada Timisoara – Arad si centura de autostrada a Aradului ar trebui finalizate in aceasta primavara, insa lucrarile sunt departe de a fi terminate. Potrivit ultimelor imagini din avion, postate zilele acestea de Ministerul Transporturilor, la cele doua tronsoane de autostrada inca se lucreaza. Cele doua tronsoane au fost deschise circulatiei inca din 17 decembrie 2011. Atunci, premierul Emil Boc si ministrul Transporurilor de la acea vreme, Anca Boagiu, inaugurau oficial deschiderea circulatiei – integral pe tronsonul Timisoara – Arad si doar pe un sens pe centura Aradului. La trei luni de la inaugurare, din cele 14 pasaje peste autostrada ce leaga cele doua orase, 12 se afla inca la un stadiu incipient de constructie. De asemenea, intre Timisoara si Arad nu s-a montat intreg gardul de protectie si mai sunt inca de construit rigolele de scurgere a apelor pluviale, anunta Finantistii.

Piata imobiliara din China, inca un pas spre prabusire. Masurile luate de Beijing pentru a ieftini locuintele si-au atins scopul: preturile au avut cea mai mare scadere din ultimul an. Piata imobiliara, unul dintre principalele motoare de crestere economica din China, da tot mai multe semne de prabusire. In ciuda protestelor dezvoltatorilor imobiliari, autoritatile de la Beijing continua cu masurile dure impuse de la inceputul anului trecut pentru a descuraja achizitiile de locuinte de teama unei bule imobiliare. In februarie, pretul locuintelor noi a scazut in 45 dintre principalele 70 de orase monitorizate. Imediat dupa publicarea acestor date, bursele asiatice au inregistrat scaderi, indicele Shanghai Composite inregistrand o scadere de 0,2%. In ciuda ieftinirii semnificative, Beijingul nu da semne ca va relaxa conditiile. Luna aceasta, premierul Wen Jiabao a avertizat ca preturile locuintelor raman departe de a fi „rezonabile”, informeaza Adevarul.

Florin Danescu: 79% din cazurile de spalare de bani constau in evaziune fiscala. Principala cale de spalare a banilor este, in continuare, evaziunea fiscala, aceasta fiind identificata in 79% din cazuri, a declarat, ieri, Florin Danescu, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Domeniile in care aceasta activitate a fost cel mai des intalnita sunt comertul exterior, comertul interior, sectorul imobiliar, serviciile, investitiile, sectorul financiar si sectorul bancar, a explicat domnia sa, in cadrul conferintei „Romania incotro? Criminalitatea financiara&informatica in secolul 21. Cerinte legale provocari reale”. Oficialul ARB a declarat ca activitatile de prevenire a spalarii de bani si riscului de frauda si de protejare a securitatii informatiei reprezinta subiecte care se afla in permanenta in atentia organizatiei pe care o conduce. „Informatia este o resursa vitala si trebuie asigurata confidentialitatea sa”, a subliniat Florin Danescu, anunta Bursa.ro.

Volkswagen va lansa un CC compact. Unul dintre modelele complet noi care se vor construi pe noua platforma tehnica MQB va fi un coupe cu 4 usi de dimensiuni compacte. Noul model se va incadra in gama Volkswagen sub actualul CC (foto), de la care va imprumuta arhitectura caroseriei, dar la o scara micsorata. Conform presei auto din Germania, la VW s-a dat deja unda verde pentru acest nou model. Va fi perceput in piata ca o versiune derivata din sedanul Jetta, asa cum s-a intamplat cu CC si Passat. Un responsabil din conducerea VW a declarat ca semnalele din piata indica o cerere tot mai sustinuta pentru o versiunie mai sportiva si mai eleganta a sedanului Jetta, sub forma unui coupe cu 4 usi, mai abordabil ca pret, comparativ cu CC. Cum spuneam la inceput, va fi folosita platforma MQB (Modular Transverse Matrix), care in viitor va fi intens utilizata de marcile Grupului VW, pentru mai multe modele. Noul coupe compact cu 4 usi s-ar putea numi Volkswagen SC (Sport Coupe) si este asteptat sa-si faca aparitia la orizontul anilor 2014-2015, anunta 24auto.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro