Sari direct la conținut

Business Report: Cum vad austriecii din imobiliare piata locala: se feresc de proiecte noi, dar Bucurestiul ramane un "hot-spot"; Cum arata orasul viitorului la japonezi; Cum va protejati datele in cazul pierderii sau furtului dispozitivelor mobile; Drama miliardarului roman: luxul pe datorie

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

In articolul Cum vad austriecii din imobiliare piata locala: se feresc de proiecte noi, dar Bucurestiul ramane un „hot-spot”, Ziarul Financiar scrie: „Investitorii austrieci in imobiliarele locale, cei mai activi pe parcursul ultimilor zece ani, sunt interesati mai degraba de consolidarea portofoliului actual decat de noi investitii, desi observa ca lucrurile incep sa se imbunatateasca si in Romania. Austriecii mizeaza pe revenirea in special a Bucurestiului, vazut drept cel de-al saselea conglomerat urban la nivelul Uniunii Europene, dupa Paris, Londra, Berlin, Madrid si Varsovia. In linii mari, austriecii controleaza aproape un sfert din stocul modern de birouri din Bucuresti, respectiv circa 400.000 de metri patrati, cel mai mare mall din Capitala, Sun Plaza, dar si alte centre comerciale in Pitesti, Cluj, Baia Mare si Arad”. Integral in ZF.ro.

Cum arata orasul viitorului la japonezi. Panasonic Corporation, impreuna cu alte opt companii dedicate initiativelor pentru dezvoltarea urbana durabila, au anuntat astazi ca vor colabora pentru implementarea unui nou concept de oras inteligent denumit „Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST)”. Panasonic si orasul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o intelegere anul trecut in vederea construirii unui oras inteligent in locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o in zona. Parteneriatul celor noua companii impreuna cu administratia orasului vizeaza dezvoltarea de servicii si sisteme de furnizare a energiei bazate pe ideile eco promovate de Panasonic. Obiectivul parteneriatului este de a inaugura noul oras la sfarsitul anului fiscal 2014, anunta Capital.ro.

Care sunt tarile cu cel mai mare risc de a intra in incapacitate de plata. Vezi pe ce loc se afla Romania. Tara considerata de catre investitori cu cel mai mare risc de a intra in incapacitate de plata este de departe Grecia, cotatiile CDS-urilor pe 5 ani pentru aceasta crescand cu 40% in acest an, potrivit unei analize realizate de firma de investitii Bespoke Investment Group. CDS-urile sunt instrumente derivate care reflecta pretul riscului de tara sau mai exact prima de risc perceputa pentru asigura o datorie impotriva riscului de neplata a debitorului. Alaturi de Grecia, tarile percepute de investitori ca avand cel mai mare risc sunt Venezuela si Portugalia. Cotatiile CDS pentru Portugalia au crescut totusi doar cu 6% in acest an fata de situatia Portugaliei, care s-a confruntat cu o inrautatire puternica a imaginii in fata investitoriilor, in conditiile unei cresteri a pretului CDS cu peste 33%, a treia ca amploare la nivel global, informeaza Economic Times.

„Google”, actionata in instanta de „PayPal”. „PayPal” Inc., divizia de plati online a „eBay” Inc., a actionat in instanta doi fosti angajati ai sai si compania americana „Google” Inc., pentru furt de secrete comerciale, anunta Bloomberg. Acuzatiile privesc folosirea ilegala a unor secrete referitoare la operatiunile de plati prin telefonul mobil ale „PayPal”. Osama Bedier, fost director al „PayPal”, in prezent angajat al „Google”, a furat informatii confidentiale de la compania la care a lucrat, potrivit reclamatiei depuse la un tribunal din San Jose, California. La randul sau, Stephanie Tilenius, care a plecat de la „PayPal” la „Google”, si-a incalcat obligatiile contractuale prin recrutarea lui Bedier, scrie Bursa.ro.

Energia regenerabila va avea acces prioritar la retea doar daca este vanduta la pret reglementat. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) propune eliminarea accesului prioritar la retelele de transport si distributie al producatorilor de energie din surse regenerabile, cu exceptia celor care vand electricitatea la preturi reglementate. „Pentru energia electrica produsa din surse regenerabile care este vanduta la pret reglementat, operatorul de transport si sistem si/sau operatorii de distributie asigura accesul prioritar la retele”, se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru modificarea legii 220/2008. Prevederea apartine ANRE, care vrea sa completeze astfel Legea 220 privind promovarea producerii energiei din surse regenerabile, anunta Money.ro.

Cum va protejati datele in cazul pierderii sau furtului dispozitivelor mobile? Vi s-a intamplat sa pierdeti sau sa va fie furat telefonul mobil sau laptop-ul? V-ar interesa sa il puteti recupera, bloca sau sterge datele critice care se afla stocate pe acesta? Desi mi-ar placea ca raspunsul la prima intrebare sa fie in majoritatea cazurilor „Nu”, studiile ma contrazic. Conform acestora, 83% din utilizatorii de dispozitive mobile au pierdut cel putin o data un asemenea echipament si o data cu el date importante si confidentiale, existand riscul insusirii acestor informatii de catre persoane rau intentionate. Care ar fi pierderile suferite de compania dumneavoastra daca aceste persoane ar reusi sa sustraga date confidentiale? Din fericire, indiferent de categoria in care va incadrati exista in prezent solutii prin care sa minimizati riscurile asociate unui eventual furt sau pierdere, informeaza Business Cover.

In articolul „Oltchim, singura mare intreprindere industriala sub controlul statului, a ajuns cea mai vanata companie de pe Bursa”, Ziarul Financiar scrie „Presiunile Fondului Monetar International (FMI) privind demararea procesului de privatizare a combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) pana la finalul anului au reaprins interesul investitorilor de pe Bursa pentru actiunile companiei. De la inceputul lunii, actiunile Oltchim au crescut de peste doua ori, pe fondul unor tranzactii tot mai mari, iar valoarea companiei a urcat la 88 mil. euro, fata de 16 mil. euro la mijlocul lunii februarie. Combinatul Oltchim a implinit ieri 45 de ani, compania fiind una dintre cele mai reprezentative intreprinderi ale perioadei comuniste”. Integral in ZF.ro.

Zece motive pentru care China este diferita de alte tari. Economistul Stephen S. Roach, presedinte non-executiv al Morgan Stanley Asia, a identificat zece motive pentru care nu are rost sa pui un diagnostic economiei chineze doar prin desenarea unor concluzii bazate pe experienta altor tari. Iata care sunt acestea. Inca din 1953, China si-a conturat obiectivele majore in contextul unor planuri pe cinci ani, cu tinte clar definite si initiative politice create special pentru a atinge acele obiective. Cel mai recent cincinal elaborat de chinezi, al 12-lea, ar putea fi privit ca un punct de cotitura strategic – introducand o mutare de la modelul producatorului de succes promovat in ultimii 30 de ani la o societate consumerista, anunta Capital.ro.

Fondurile de pensii private tin 11,8% din activele de 1,3 miliarde de euro in actiuni de la BVB. Investitiile fondurile de pensii private in actiuni listate la Bursa de la Bucuresti (BVB) au crescut in primul trimestru al anului, ajungand sa reprezinte 11,82% din activele totale fata de 9,29% la sfarsitul anului trecut, se arata intr-o analiza realizata de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). „Aceasta crestere a ponderii a actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti se explica atat prin achizitii noi de actiuni (in ianuarie 2011 s-a lansat Fondul Proprietatea), dar si prin cresterea valorii de piata a actiunilor detinute, pe fondul revenirii increderii in actiunile locale la inceputul anului 2011”, a precizat Liviu Ionescu, analist financiar in cadrul CSSPP, informeaza Economic Times.

Mercedes SLC, un rival autentic pentru Porsche 911. Porsche 911, o referinta pe piata coupe-urilor sportive, continua sa nu aiba niciun rival la Mercedes. Lucrurile se vor schimba, insa, in viitorul nu prea indepartat! Linia supersportivelor de la Mercedes va fi completata, din 2014, cu un nou model, dezvaluie revista Autocar. Noul coupe se va numi SLC si va fi creat pentru a infrunta legendarul Porsche 911. Autocar vorbeste despre un coupe clasic (doua usi si doua locuri), animat de un V8 amplasat in fata. Dezvoltarea noului SLC va cadea in sarcina celor de la AMG, bineinteles. Caroseria va avea o lungime de pana la 4,50 metri si va fi foarte usoara datorita componentelor din aluminiu si fibra de carbon, scrie 24auto.ro.

Drama miliardarului roman: luxul pe datorie. Are aproape un an si jumatate de cand sta pe site-ul de anunturi de vanzari autovit.ro si nimeni nu-l cumpara. Este vorba despre Maybach-ul omului de afaceri Cornel Penescu, scos la vanzare in ianuarie anul trecut. Valoarea lui se depreciaza de la o luna la alta. Daca pe parcursul anului trecut si-a pierdut 50.000 de euro din valoare, in primele luni ale acestui an Maybach-ul pe care nu-l vrea nimeni este mai ieftin cu aproape 30.000 de euro. Comparativ cu anul trecut cand a fost scos la vanzare cu 355.000 de euro, masina, a fost predata firmei de leasing Alpha Leasing dupa ce achizitia acesteia a avut loc in anul 2007, are acum un pret cu peste 20% mai mic, semn ca masinile de lux nu sunt neaparat o investitie profitabila, in sensul ca le creste automat valoarea in timp, anunta Capital.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro