Sari direct la conținut

Business report: Directorii din Metrorex castiga peste 6.000 de lei. De ce fac greva?; Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti cumperi casa acum; Cele mai bune carduri de credit

HotNews.ro

Cele mai bune carduri de credit. BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank si BCR ofera cele mai bune conditii la cardurile de credit in lei. Primele doua si-au impartit si anul trecut varful clasamentului, dar in ordine inversa. Capital a analizat conditiile pe care le poate obtine, in momentul de fata, si pe piata cardurilor de credit familia formata din sot si sotie, cu un copil de 3 ani, fara alte datorii. Ambii sunt angajati, cu studii superioare, el cu salariul de 3.000 de lei, ea cu 1.800 de lei. Cardul este emis pe numele sotului. CEC ramane banca la care familia cu venituri de 4.800 de lei poate obtine cel mai mare credit pe card: 40.000 de lei…

Directorul Metrorex are salariu de inginer.Directorii din subordine castiga peste 6.000 de lei. De ce fac greva? Gheorghe Udriste, directorul general al companiei Metrorex, are un salariu net de 4.694 de lei pe luna, in timp ce directorii din subordine (comercial, economic, explorare, infrastructura sau tehnic) au salariile cuprinse intre 6.102 lei si 6.350 de lei, potrivit listei de venituri a angajatilor Metrorex, obtinuta de Ziarul Financiar. Cel mai mare salariu din cadrul companiei, de 7.073 lei, il are un sef-serviciu.

Contrabandistii cu tigari isi dubleaza profiturile. Contrabanda cu tigari dinspre Ucraina, via Romania spre Italia a devenit atat de intensa incat autoritatile au decis ca este timpul sa puna piciorul in prag. Politistii clujeni sustin ca traficantii cumpara tigari din Ucraina cu preturi cuprinse intre sase si noua euro cartusul de tigari, si le revand in Italia contra unor sume cuprinse intre 15-20 de euro, in functie de marca tigaretelor, scrie evz.ro.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti cumperi casa acum. Dincolo de factorul pret exista si alte elemente importante ce trebuie luate in considerare. Amplasamentul unei locuinte contribuie atat la confortul asigurat de aceasta, cat si la evolutia valorii sale in timp. De asemenea, vechimea imobilului si a retelei de utilitati sunt extrem de importante, acestea putand determina aparitia unor costuri suplimentare de intretinere. Apoi apare problema finantarii. Oricat de mare ar fi dorinta e de preferat ca achizitia sa fie amanata, scrie Business Cover.

Zara, boom in criza. Formula șlefuita in aproape patru decenii de unul dintre cei mai misterioși miliardari ai Spaniei, Amancio Ortega, arata la fel de eficienta in criza ca in perioadele de boom. Pe o piața cu multe victime, in care scaderile de vanzari ating și 70%, Inditex pare protejat in mod miraculos: a ajuns, in doar doi ani, la 41 de magazine – și nu da semne ca se va opri. Cum ar fi aratat insa businessul daca n‑ar fi lovit criza? Rezultatele pe care o banala cautare pe Google le da dupa cuvintele‑cheie „Zara Romania“ – peste 600.000 – ar putea fi un indiciu despre cat de popular a ajuns brandul spaniol, in foarte scurt timp, și aici, scrie Money Express.

Emanoil Viciu, al doilea actionar ca marime al Teraplast, va incepe o afacere in domeniul gestionarii de energie. Emanoil Viciu, unul dintre principalii actionari ai producatorului de profiluri din PVC Teraplast Bistrita, spune ca a vandut o parte din actiunile detinute in cadrul companiei deoarece are nevoie de capital pentru o noua afacere pe care vrea sa o lanseze. Potrivit acestuia, el s-a asociat in noua societate cu “profesionisti din domeniul energiei”. Viciu va controla peste 60% din aceasta afacere, pe care intentioneaza sa o lanseze “in principiu, cam peste o luna de zile”, scrie EconomicTimes.ro.

La Jucu se vor fabrica telefoane sofisticate. Risto Meskus, noul director al Nokia Romania, a declarat pentru Ziua de Cluj ca la fabrica din Jucu, unde lucreaza acum 4.000 de oameni, se va trece la productia de terminale complexe. In privinta modelelor care vor fi produse la Jucu, oficialul finlandez nu a dorit sa ofere mai multe detalii. In tara noastra, Nokia are o cota de piata de 50%, urmata de Samsung – 28% si LG – 10%, scrie Capital.

Razboiul preturilor de pe piata TV: operatorii dau si un an de servicii gratuite. RCS&RDS, Romtelecom si UPC, cei mai mari furnizori de servicii TV, telefonie fixa si internet fix din Romania nu dau niciun semn ca vor sa dea inapoi de la razboiul preturilor care le reduce veniturile si le erodeaza profiturile, aruncand luna de luna pe piata noi oferte, din ce in ce mai agresive. Cea mai recenta mutare apartine UPC, care stabileste pe piata un nou etalon in ofertele promotionale: un an de servicii gratuite. Campania promotionala a UPC, numarul doi pe piata TV din Romania, vine ca raspuns la o alta oferta de o agresivitate fara precedent a RCS&RDS si are drept miza principala retentia celor aproximativ 800.000 de clienti ai serviciilor de cablu analogic, scrie Ziarul Financiar.

Bacania Veche – o afacere cu gustul “de-acasa”. A renuntat la planuri de marketing si campanii media ca sa faca paine proaspata si sa gateasca retete vechi. Marius Tudosiei este hotarat sa isi transorme in afacere pasiunea pentru mancarea traditionala si se pregateste sa deschida Bacania Veche, unul dintre start-up-urile selectate in Start&Grow. Afacerea lui este gandita pe schema unui business de familie, model care sa ii permita sa aiba suficient timp pentru celelalte lucruri pe care le considera importante in viata, precum familia, scrie startups.ro.

Revine moda leasingului de personal. Recesiunea a accentuat volatilitatea de pe piata muncii si a obligat angajatorii la prudenta, astfel incat, in primul trimestru al anului, numai o treime din contractele pe termen scurt au fost prelungite pe termen lung, potrivit unei cercetari de piata efectuata de compania de recrutare, selectie si plasare de personal Trenkwalder Sobis. Aceasta nu inseamna ca sunt mai putine locuri de munca, ci ca angajatorii din mediul privat sunt si mai prudenti decat erau acum un an, preferand sa prelungeasca de fiecare data contractele pe termen scurt decat sa le transforme in angajamente pe termen nedefinit, scrie Business Cover.

Jaguar Land Rover vrea sa lanseze F-Type si un rival pentru BMW Seria 3. Constructorul auto britanic Jaguar Land Rover (JLR) s-a reintors pe profit, la doi ani de la preluarea de catre indienii de la Tata Motors, iar acum e gata sa lanseze noi masini precum F-Type si si un rival pentru BMW Seria 3. De asemenea, JLR va lansa si o versiune break de segment mediu (cel mai probabil Jaguar XF break – n.r.) si va deschide fabrici in China, spune Carl-Peter Forster, executiv in cadrul Tata Motors, scrie StiriAuto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro