Sari direct la conținut

Business Report: Facebook sau Google+: ce ne ofera fiecare? Romanii si-au golit cardurile si depozitele ca sa plece in vacanta; Lupta dintre Internet Explorer si Firefox vazuta din Romania – Microsoft recunoaste "greaua mostenire" a IE6

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Romanii si-au golit cardurile si depozitele ca sa plece in vacanta. In iulie, cantitatea de numerar aflat in circulatie in Romania a inregistrat cea mai mare crestere lunara din ultimii ani adica peste 1,5 miliarde de lei marcand o nevoie suplimentara de lichiditate din partea bancilor dar si o revenire a dorintei de consum din partea populatiei. In luna iulie a acestui an, cantitatea de numerar aflat in circulatie in Romania a crescut cu 5,7% fata de iunie adica cu peste 1,5 miliarde de lei. Evolutia marcheaza cea mai importanta crestere lunara de la debutul crizei pana in prezent si se datoreaza, in primul rand retragerilor de bani pe care romanii le-au operat in iulie, anunta Capital.

Unda verde pentru proiectele eoliene: avizul Comisiei Europene a fost publicat in Jurnalul Oficial. Decizia prin care Comisia Europeana a aprobat schema de sustinere a productiei de energie regenerabila in Romania, prin acordarea de certificate verzi, a fost publicata marti in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Potrivit deciziei Directoratului General pentru Concurenta din cadrul CE, bugetul total al schemei-suport este 80,7 miliarde de lei, adica 19,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna contravaloarea certificatelor verzi pe toata durata de aplicare a schemei de sprijin. Tehnologiile eoliene second hand primesc certificate timp de sapte ani. Microhidrocentralele retehologizate vor beneficia de sprijin timp de 10 ani, iar cele nemodernizate – trei ani, scrie Adevarul.

Pentru cine a ajuns Romania off-shore. O companie din Brasov care an de an raporteaza profituri imense- in 2010 acesta a fost de 17,35 miliarde de lei- nu plateste nici un leu ca impozit statului roman. Firma American European Marketing & Enterprises SA are sediul in satul Fantana, comuna Hoghiz, judetul Brasov. A fost infiintata in 2007, iar pentru anul 2009 a raportat un profit care a uimit pe toata lumea: 15,47 miliarde de lei. Firma are ca obiect de activitate „cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii”, iar pana acum cateva luni nu a avut nici un angajat. In 2010, potrivit ultimelor raportari facute publice de Ministerul Finantelor, compania a raportat un profit de 17,35 miliarde de lei, adica peste patru miliarde de euro, informeaza Romania Libera.

Paradoxul teatrului: Sali pline, profituri inexistente. Imaginati- va ca teatrele ar fi companii listate. Si ca, in perioada de criza din ultimii trei ani, ati fi pastrat actiunile in loc sa va grabiti sa vindeti. Ca simplu spectator, ati avea certitudinea ca a meritat: peste 95% din spectacolele de teatru se joaca, acum, cu casa inchisa. Ce se ascunde insa in spatele cortinei? Testul banal al incercarii de a rezerva un bilet la teatru, inainte sa inceapa vacanta de vara, da o imagine, oricat de nestiintifica ar fi ea, a starii de fapt: cel putin la piesele de teatru care au nume consacrate in distributie, nu mai gasesti niciun bilet nici cu o saptamana inainte de ziua in care e programat spectacolul. Integral in Capital.

Executarea actiunilor AVAS, un proces dificil. Piata de capital autohtona se confrunta, de cateva saptamani, cu o situatie aparent inedita, in care pachetele de actiuni ale AVAS la societati listate la Bursa de Valori Bucuresti au fost scoase la vanzare, prin ordine speciale, dupa ce un executor judecatoresc a obtinut, in instanta, executarea silita a institutiei. La sesizarea AVAS, arbitrul pietei de capital a decis sa intervina, suspendand derularea vanzarilor si decontarea, pentru doua saptamani, a doua tranzactii cu actiuni AVAS, spre nemultumirea executorilor judecatoresti care sustin ca nu se lasa intimidati si ca au o lista de cateva pagini cu societati ale AVAS pe care le vor scoate la mezat, pe Bursa. Debitorul AVAS, in acest caz, este „Proed” SA, o societate in faliment, intre ai carei actionari se numara SIF „Muntenia” si „Broadhurst Investments Limited”, scrie Bursa.

SIF Moldova ofera prima evaluare a BCR in negocierile cu Erste: 2,67 miliarde de euro. Pachetul SIF-urilor ar valora peste 800 milioane de euro. Prima evaluare a BCR facuta publica de o societate de investitii financiare a fost dezvaluita azi de catre SIF Moldova (SIF2), care a estimat valoarea celei mai mari banci romanesti la 14,3 lei actiune (3,4 euro/actiune), la mai putin de jumatate de pretul platit de Erste in 2006 pentru preluarea bancii si aproape de pretul oferit anul trecut de austrieci pentru cumpararea actiunilor detinute de persoanele fizice. Aceasta este totodata prima indicatie de pret pentru pachetul detinut de SIF-uri, in contextul negocierile pe care le poarta in prezent cu Erste, relateaza Economic Times.

Facebook sau Google+: ce ne ofera fiecare? Utilizatorii de retele de socializare nemultumiti de Facebook nu aveau, pana acum doua luni, o alternativa reala la acesta. Insa, odata cu aparitia Google+, regula jocului s-a schimbat. Unul dintre argumentele folosite este cel al cifrelor. In doua luni, Google+ a ajuns la peste 25 milioane de utilizatori, in timp ce Facebook a avut nevoie de zece luni pentru a atinge primul milion de membri, potrivit publicatiei britanice The Telegraph. In primul rand, Google este un gigant care ofera, odata cu intrarea in retea, si accesul la toate celelalte servicii pe care le-a dezvoltat pana acum, informeaza EVZ.

Piata auto s-a intors cu un deceniu in urma. Daca vanzarile de autovehicule vor continua sa scada, la sfarsitul anului se va ajunge la sub 100.000 de unitati livrate, cifra apropiata de nivelul pietei din 2001. Abia la sfarsitul anului, piata auto si-ar putea incetini declinul conditia fiind ca autoritatile sa mentina actualul cadru legislativ, spun reprezentantii APIA. In iulie, s-au vandut putin peste 9.000 de autoturisme, per ansamblu, piata auto din Romania constinuand scaderea din perioadele anterioare. Comparat cu luna iunie, in iulie s-au vandut cu 11% mai putine vehicule, scaderea in cazul autoturismelor fiind de 13%, anunta Romania Libera.

Lupta dintre Internet Explorer si Firefox vazuta din Romania – Microsoft recunoaste „greaua mostenire” a IE6. PLUS: De ce Microsoft spune ca IE9 e „din alta liga”. Lansat la mijlocul lunii martie de catre Microsoft, Internet Explorer 9 a ajuns deja la aproape 700.000 de download-uri in Romania. Cota de piata insa, de doar 3,09%, conform Stat Counter, este in continuare sub cea a IE 6, de 4,24%, browser-ul care, dupa cum recunosc si oficialii Microsoft, a ramas in memoria utilizatorilor drept nesigur si instabil, cu mari probleme legate de securitatea informatiilor. Datele sunt aferente perioadei martie 2011- august 2011. „IE9 este cu totul altceva. Reprezinta reintrarea noastra in jocul browserelor foarte foarte rapide. Daca e sa vorbim despre IE6, nu trebuie sa uitam ca este un produs care are deja 10 ani. Integral in Gandul.

Cum fac americanii bani din Apocalipsa. Multi prezicatori au anuntat sfarsitul lumii pentru anul acesta, dar s-au inselat. Catastrofa anuntata pentru 2012 ii sperie pe oameni. Numeroase bloguri americane, carti si obiecte care ii vor salva pe oameni de sfarsitul lumii din 2012, dupa cum sustin comerciantii, le aduc acestora profituri uriase. Potrivit interpretarilor calendarului maya, apocalipsa va veni in perioada solstitiului de iarna al anului viitor, adica pe 21 decembrie. Actuala teorie apocaliptica despre sfarsitul lumii este fie ca Pamantul se va ciocni cu o gaura neagra, fie de o alta planeta. Chiar daca modul in care vom sfarsi nu se stie cu exactitate, oamenii de afaceri au inceput deja sa profite de aceste zvonuri pentru a se imbogati si mai mult, scrie Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro