Sari direct la conținut

Business Report: Istoria tabletelor din 1968 pana in prezent; Soros a lovit din nou: A facut 850 de milioane de dolari, ca atunci cand a spart Banca Angliei; Cat mai valoreaza casa ta. Harta preturilor

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Gata cu ajutoarele de stat la Ford Craiova. Ministerul Finantelor a sistat plata ajutoarelor de stat catre Ford Romania, deoarece compania nu si-a indeplinit planul de investitii asumat la privatizarea Automobile Craiova. Compania Ford a realizat pana acum doar un sfert din investitiile asumate, desi se angajase sa aloce 675 de milioane de euro fabricii din Banie pana in 2012. In 2007, cand a cumparat Automobile Craiova, producatorul american de automobile Ford si-a asumat prin contractul de privatizare ca va investi in Oltenia nu mai putin de 675 de milioane de euro. Aceasta in conditiile in care compania a platit doar 57 de milioane de euro pentru 72% din uzina craioveana, scrie Adevarul.

Istoria tabletelor din 1968 pana in prezent. Suprafetele plane, complet netede, au reprezentat pentru omenire o atractie irezistibila pentru creatie. De la oamenii pesterilor pana in prezent, acestea au trecut prin istorie odata cu omenirea intr-o forma sau alta. Chiar daca actualele tablete par a reprezenta un nou inceput, in realitate, forma electronica a acestora este dezvoltata inca din 1968, adica de pe vreme in care acestea nu numai ca aratau ca niste caramizi necizelate, dar aveau si greutatea acestora. De la arhaicele tablete pana la modelele lansate in acest an exista diferente ca de la caruta la o nava spatiala. Merita insa vazut de unde s-a plecat si unde s-a ajuns la o piata de 26 de milioane de unitati vandute numai in 2011 in SUA, conform Forrester Research si la un procent de 82,1% care isi doresc achizitionarea uneia pana in 2015. Integral in ITPlay.ro

Reteta tipic romaneasca: in auto scad vanzarile, crestem pretul. In majoritatea statelor din Europa Centrala si de Est, pretul masinilor a scazut in ultimii trei ani. Nu si in Romania, unde majorarea a fost de peste 10%. Paradoxal, aceste cresteri de pret au avut loc in timp ce vanzarile se prabuseau. Discounturile si promotiile cu care comerciantii de masini din Romania au incercat sa atraga clienti in anii de criza par sa nu fi influentat deloc evolutia pretului mediu nominal. Cel putin asta reiese din studiul „Car Price Report 2011”, dat publicitatii in aceasta vara de DG Competition al Comisiei Europene. Luand in calcul si cifrele din rapoartele similare din anii trecuti, se pare ca Romania are propriul drum in ceea ce priveste pretul masinilor, urmata timid doar de Ungaria, informeaza Capital.

Coca Cola a lansat sucul cu gust de bere. Grupul american Coca-Coca a lansat, in premiera, la Paris o bautura fara alcool, obtinuta prin fermentatie naturala, cu putine calorii, fara conservanti, si mai mult – cu gust de bere, informeaza Le Figaro. Bautura non-alcoolizata se numeste Tumult si este disponibila in 2 variante: cu aroma de bere si cu aroma de fructe. Tumult are un continut redus de calorii, nu are conservanti, nici arome artificiale, scrie Le Figaro. Bautura va disponibila deocamdata in Paris in barul hotelului Lutetia si in cele 44 de magazine din reteaua Monop’. In curand va fi distribuita si in reteaua de 85 de magazine Monoprix din Paris, au anuntat oficialii Coca-Cola, relateaza Money.ro

Cinci solutii care sa stopeze prabusirea burselor in al 12-lea ceas. Mai marii finantelor mondiale incearca sa convinga pietele ca turbulentele financiare pot fi controlate. Pentru asta, insa, este nevoie de mai multi bani pentru salvare si de mai multa austeritate. Perspectiva unui al doilea val al crizei se contureaza tot mai puternic pe fundalul reducerii ratingului Statelor Unite ale Americii si al cresterii ingrijorarii legate de gradul mare de indatorare a Italiei si Spaniei, doua dintre cele mai mari economii europene. Declaratiile politice nu mai pot opri bursele din scadere, iar anuntul Bancii Centrale Europene (BCE) privind cumpararea datoriei Italiei si Spaniei a oprit, ieri, scaderea de pe bursele europene doar pentru putin timp. Bursa romaneasca a inchis pe o scadere dramatica, indicele reprezentativ, BET, prabusindu-se cu 8,39% pe parcursul zilei de ieri fata de sedinta de vineri, anunta EVZ.

Cum lupta britanicii cu „invazia” supermarketurilor. O lira din sapte cheltuite in magazinele britanice ajunge la marele lant de retail Tesco. In fiecare zi, in Marea Britanie se deschide un nou magazin al marilor retaileri Tesco, Morrisons, Sainsbury sau Asda, cunoscuti acolo sub numele de „Big Four”, scrie publicatia The Guardian, care publica un reportaj despre cum se lupta micile bacanii cu „nemilosul avant” al celor patru mari retaileri. Protestatari dand cu spray-uri pe zidurile unui magazin Tesco, spargandu-i geamurile si purtand o pancarta pe care scrie „93% dintre localnici spun NU Tesco”, asa descrie autorul articolului protestul locuitorilor din Bristol impotriva supermarketurilor, scrie Gandul.

Soros a lovit din nou: A facut 850 de milioane de dolari, ca atunci cand a spart Banca Angliei. Un investitor a carui identitate nu se cunoaste inca a facut un pariu aproape similar cu cel facut de omul de afaceri George Soros in anul 1992, cand acesta din urma a facut un miliard de dolari intr-o singura zi. Ce s-a intamplat mai exact? Misteriosul investitor a pariat la o probabilitate de 1 la 10 ca Statele Unite vor pierde ratingul AAA. Surse din piata spun ca misteriosul investitor ar fi chiar George Soros, care ar fi avut informatii dinainte sigure despre retrogradarea pe care au operat-o cei de la Standard and Poor’s, date fiind relatiile pe care Soros le are cu Casa Alba inca din 2008, relateaza Capital.

Cat mai valoreaza casa ta. Harta preturilor. „Adevarul” va propune o radiografie a preturilor pentru apartamentele din marile orase din Romania. Vezi unde sunt cele mai ieftine si cele mai scumpe case din tara. Locuintele din marile orase se ieftinesc de la luna la luna. Exista si exceptii. Apartamentele din Oradea, Arad sau Timisoara sunt imune la scaderile de pret. Capitala ramane orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania. Chiar daca proprietatile rezidentiale au pierdut 13% din valoarea de piata fata de primul semestru al anului trecut, media unui metru patrat de locuinta depaseste in continuare pragul de 1.000 de euro. Cele mai populare locuinte, apartamentele vechi de doua camere situate in zonele semicentrale, pleaca de la un pret minim de 50.000 de euro si pot ajunge pana la 70.000 de euro, cu circa 10.000 de euro mai putin decat in urma cu un an. Integral in Adevarul.

Terenurile raman pe trend de ieftinire: -7% in tara si -5% in Capitala. Preturile parcelelor construibile din Bucuresti s-au redus in primul semestru intr-un ritm inferior restului tarii. Cele mai evitate de catre cumparatorii de terenuri sunt orasele mici cu mai putin de 150.000 de locuitor. In pofida diversificarii cererii pentru terenurile construibile din Capitala, doar anumite parcele s-au bucurat de atentia investitorilor, in special cele cu destinatie de retail sau pentru dezvol­tare de cladiri de birouri. Acest lucru explica diferentele mari de pret solicitate pentru parcele cu destinatie diferita, dar aflate in aceeasi zona, informeaza Financiarul.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro