Business report: Oprescu da 27 de milioane de lei pentru servicii de urbanism si fezabilitate pentru "Autostrada suspendata"; Cat de complicata este refinantarea unui credit vechi si cat de mult va costa?; Doi timisoreni au pus la punct un joc pentru iPhone 4.
Oprescu da 27 de milioane de lei pentru servicii de urbanism si fezabilitate pentru „Autostrada suspendata”. Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vrea sa contracteze, prin licitatie deschisa, servicii de urbanism si fezabilitate pentru constructia „Autostrazii suspendate”, evaluate la 26,89 milioane lei, fara TVA. Anuntul a fost publicat, miercuri, in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP) – www.e-licitatie.ro. Potrivit institutiei, contractul vizeaza achizitia de servicii de elaborare Plan Urbanistic Zonal „Inchidere Inel median de circulatie la zona nord/autostrada urbana PUZ si Studii de fezabilitate – tronsonul Lacul Morii – Soseaua Colentina”. Astfel, se urmareste contractarea de servicii de arhitectura, servicii de inginerie specializata si servicii de inginerie integrata, servicii de proiectare urbanistica si peisagisitica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, servicii de testari si analize tehnice, scrie Capital.ro.
Doi timisoreni au pus la punct un joc pentru iPhone 4. Doi tineri din Timisoara au pus la punct un joc, special creat pentru iPhone 4. Aplicatia va fi disponibila pe iTunes luna viitoare, atunci cand se estimeaza ca telefonul va ajunge si in Romania. Construit de programatorul Fabian Mistoiu si de graficianul Andrei Sopon, noul joc seamana cu stramosul bidimensional de pe vremea calculatoarelor XP, „Lemmings”. Jocul, care inca nu a primit un nume, are in prim-plan niste zombies de dimensiuni milimetrice, cu cap rotund si ochi mari verzi, in costume spatiale inteligente. Ei au un plan secret de a ataca, cuceri si distruge Pamantul. Calatoresc in spatiu, se teleporteaza, sunt capabili sa construiasca poduri si drumuri sau explodeaza atunci cand trebuie sa-si croiasca drum printre si prin roci dure, scrie evz.ro.
Cat de complicata este refinantarea unui credit vechi si cat de mult va costa?. Plafonarea comisionului de rambursare anticipata deschide pentru bancheri piata creditelor de refinantare, iar cativa jucatori au deja „in functiune” produse special create pentru atragerea clientilor de la alte banci. Jucatori de talie mare precum Raiffeisen Bank sau CEC Bank au deja in oferta credite speciale pentru refinantarea altor imprumuturi, in timp ce majoritatea bancilor afirma ca produsele din oferta standard pot fi folosite si pentru inchiderea unor datorii mai vechi. „Avem o oferta de credite garantate, in curand va fi completata si cu credite negarantate”, spune Mitica Tararache, directorul Credite persoane fizice la Raiffeisen Bank, scrie Ziarul Financiar.
Dezvoltatorii nu pot vinde case nici in viata reala, nici in mediul virtual. Proprietarii caselor si apartamentelor scoase la vanzare sunt bucurosi insa ca si-au redus costurile de opt ori fata de cele presupuse de un targ imobiliar clasic Primul targ imobiliar din Romania care a avut loc doar pe internet a demonstrat ca vanzarile de case si apartamente sunt la fel de rare in lumea virtuala ca si in cea reala. ImoSfera, eveniment care are loc intre 21 iunie – 27 iunie, reuneste 32 de expozanti ce prezinta 32 de ansambluri rezidentiale din 8 orase mari ale Romaniei, scrie Gandul.
Virusii de mobil ne tot ameninta din 2004. Sta epidemia dupa colt?. La inceput virusii informatici care ataca telefoanele mobile preferau conexiunile bluetooth drept canal de propagare, dintr-un motiv foarte simplu. Aceste conexiuni sunt mai numeroase decat cele de Internet in cazul mobilelor. In ultima vreme insa tendinta este ca acest raport sa se inverseze. Internetul reprezinta noul mediu pentru raspandirea de programe periculoase care ataca telefoanele mobile de tip smartphone, precum si pentru lansarea de catre infractorii cibernetici a comenzilor specifice pentru controlul retelelor de tip „botnet” mobile, a avertizat Denis Maslennikov, Mobile Research Group Manager Kaspersky Lab, in prezentarea „Malware-ul mobil si Internetul: mit sau realitate?” sustinuta in cadrul Kaspersky Lab Security Analyst Summit, scrie BusinessCover.ro.
Erste Bank: Pentru prima data, cererea investitorilor pentru aur depaseste cererea din industria bijuteriilor. Cererea investitorilor pentru aur s-ar putea mentine la un nivel ridicat, analistii bancii austriece Erste Bank preconizand o accelerare a tendintei ascendente in conditiile in care pretul unciei de aur ar putea ajunge la 2.300 de dolari pana in 2012, potrivit unui raport emis azi. „Cererea investitorilor pentru aur isi continua tendinta ascendenta. In 2009, s-a ridicat la 1.270 tone. In special fondurile tranzactionate la bursa ETF (594 tone) au inregistrat o crestere semnificativa. Se estimeaza ca aurul va detine treptat o pondere tot mai mare in alocarea activelor”, precizeaza analistii Erste Bank in raport. Acestia spun ca aurul devine tot mai tentant chiar si pentru marile fonduri de hedging, scrie EconomicTimes.ro.
Hingher calificat, preiau ieftin firme cu datorii. Cei care se ocupa cu preluarea de astfel de firme au parte de profituri demne de invidiat, iar in plasa lor cad banci, furnizori si, cateodata, chiar cei care au dat bani buni ca sa scape de datorii. „Chiar daca ti se pare incredibil, te putem ajuta sa scapi de ele! Preluam firme cu datorii pe cale legala prin contract la notariat si Registrul Comertului. Azi poti scapa de creante – contacteaza-ne si te vei convinge! Oferim si cerem seriozitate!” Tipul acesta de anunturi, prezente de cativa ani in rubricile de mica publicitate ale ziarelor din toata tara, s-a inmultit exploziv in ultimele luni, pe masura ce tot mai multe firme au ajuns in imposibilitatea de a-si achita datoriile catre stat sau furnizori, scrie Capital.ro.
Bancile gasesc mai usor cumparatori pentru masinile executate silit decat pentru case si terenuri. Bancile reusesc sa vanda mai usor autoturismele sau echipamentele executate silit, gasind cumparatori chiar si de la prima licitatie, desi in cazul terenurilor si al caselor clientii se lasa asteptati, fiind nevoie de doua-trei sau chiar mai multe tentative de vanzare inainte ca bunurile recuperate de la clientii rau-platnici sa-si gaseasca un alt proprietar. „In cazul bunurilor mobile depinde foarte mult de obiectul care se vinde. De exemplu, pentru un autocamion nu prea exista clienti pentru ca nici transporturile nu prea mai merg aceasta perioada. In schimb, in cazul autoturismelor fabricate dupa 2005 sunt sanse foarte mari sa fie vandute de la prima licitatie, mai ales daca au un pret sub cel al pietei”, spune Sorin Serban, executor bancar in cadrul Raiffeisen Bank, pentru Ziarul Financiar.
Peugeot 508 – primele informatii. Modelele Peugeot 407 si 607 vor fi inlocuite, incepand de anul viitor, cu noul Peugeot 508, care va deveni varful de gama pentru linia de autoturisme a constructorului francez. Noul model va fi derivat din prototipul 5, prezentat de Peugeot la inceputul acestui an. Premiera mondiala va avea loc in cadrul Salonului de la Paris, din toamna, iar in primavara anului viitor, cu ocazia Salonului de la Geneva, va fi lansata si versiunea break, scrie 24auto.ro.