Sari direct la conținut

Business report: Scrisoarea unui fost pilot Ryanair: Stiu din experienta amara adevarul despre zborurile anulate; Cea mai bizara, abrupta si mare crestere a costului muncii in UE: specificul trist al Romaniei; Job-ul la care au aplicat peste 6.000 de romani

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Scrisoarea unui fost pilot Ryanair: Stiu din experienta amara adevarul despre zborurile anulate. Un fost pilot al companiei aeriene Ryanair a scris un articol pentru cotidianul britanic The Guardian, in care dezvaluie conditiile in care sunt fortati sa lucreze angajatii companiei, dar si tratamentul de care au parte acestia. „Ryanair nu poate inlocui pilotii in ritmul in care acestia demisioneaza. Seful companiei, Michael O’Leary, isi insulta pe fata pilotii si a dus o politica impotriva tuturor celor care au incercat sa obtina un contract colectiv de munca. Strategia de control aplicata de Ryanair este bazata pe ideea de a dezbina si a cuceri Intre timp, oboseala de a zbura pentru Ryanair este un lucru real… Cand eram acolo, eram trimis sa zbor chiar si in zilele libere, fara plata suplimentara, spre zone in care exista o lipsa de piloti”, scrie pilotul James Atkinson, potrivit digi24.ro.

Cea mai bizara, abrupta si mare crestere a costului muncii in UE: specificul trist al Romaniei. Romania s-a situat pe primul loc in UE la cresterea costului muncii in trimestrul doi 2017, la mare distanta de urmatoarele state din clasament, cu nu mai putin de +18,6% pentru intreaga economie, potrivit unui comunicat publicat de Eurostat. In urma noastra, s-au plasat Ungaria ( +13,0%), Cehia (+11,1%), Bulgaria (11,0%) si Lituania (+10,4%). Daca rescriem topul european pentru INTREAGA economie doar pentru zona de business, situatia se schimba. Nu-i vorba, ramanem pe primul loc atunci cand se ia in calcul doar zona de business si nu cea bugetara, dar trebuie sa ne intrebam de ce facem exceptie, scrie cursdeguvernare.ro.

Debransarea de la RADET devine imposibila. Se schimba legea energiei termice. Noua lege, care modifica legea 325/2006 a energiei termice, face practic imposibila debransarea, prin mai multe prevederi, potrivit ultimului draft al actului normativ. Noua lege spune din capul locului: in zona unitara de incalzire in care functioneaza sistemul centralizat, debransarea este interzisa. „Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu si debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise in cazul in care condominiul se afla intr-o zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica”, se arata in noua lege, dezvaluie Economica.net.

Extinderea corporatiilor tine romanii in tara. Principalele cladiri de birouri aflate acum in diferite etape de constructie in Bucuresti si in patru orase mari din tara vor gazdui peste 67.000 de corporatisti, ceea ce reprezinta peste 20% din numarul angajatilor care lucreaza deja in cladiri de sticla si otel. Romanii nu mai fac o prioritate din a pleca in strainatate, insa presiunea pe salarii creste. In orasele Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Brasov, singurele din tara care sustin o dezvoltare clara de spatii de birouri noi, numarul mediu de salariati, cumulat, este de circa 490.000 de persoane, scrie Capital.

Autostrada printre vile pe Valea Prahovei. Ministrul Transporturilor Razvan Cuc pretinde ca s-a intalnit deja cu Banca Mondiala pentru autostrada Bucuresti-Brasov. El a convocat la minister inclusiv primarii din localitatile prin a caror vecinatate va trece autostrada. Cuc spera insa sa nu mai apara case acolo unde terenul este rezervat pentru proiect. Lucru greu cum studiul de fezabilitate a fost facut in urma cu 11 ani. Este insa un mister cum va fi ales acest „coridor rezervat” pentru autostrada in conditiile in care studiul de fezabilitate care indica acest coridor a fost facut in 2006 iar de atunci au aparut pe traseu, cel mai probabil, o multitudine de constructii, zona fiind una in continua dezvoltare, potrivit digi24.ro.

Job-ul la care au aplicat PESTE 6.000 de romani. Peste 6.000 de candidati au aplicat pentru o pozitie de manager regional in cadrul unui retailer de tip discount publicata pe platforma de recrutare eJobs. Cele mai multe anunturi de job-uri publicate anul acesta au fost din domeniul vanzarilor. In total, este vorba despre aproximativ 13.000 de anunturi care au inregistrat, in total, peste 970.000 de aplicari. La fel de cautate sunt si pozitiile de director de vanzari, director de zona, consultant de vanzari sau lucrator commercial, scrie Capital.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro