Sari direct la conținut

​Business report: Telekom scumpeşte abonamentele din octombrie. Unele se dublează; Liberty Steel vrea să investească 200 mil. euro la Galați. Perspectivele de creştere din România sunt mai bune decât în restul Europei

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

​ANRE elaborează un nou sistem prin care vom putea schimba furnizorul de gaze și electricitate în 24 de ore. Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a demarat un proiect prin care va fi implementată o bază de date și o platformă online unică la nivel național, cu datele și ofertele tuturor distribuitorilor și furnizorilor de energie electrică și gaze naturale, prin care va fi ușurat și accelerat procesul de schimbare a furnizorului, au anunțat reprezantanții Autorității, potrivit Economica.net

Liberty Steel vrea să investească 200 mil. euro la Galați. Perspectivele de creştere din România sunt mai bune decât în restul Europei. Compania britanică Liberty Steel, care recent a convenit achiziţionarea combinatului siderurgic de la Galaţi, intenţionează să investească mai mulţi bani în oţelăriile pe care le-a preluat de la ArcelorMittal. Directorul general Jon Bolton a spus că în următorii cinci ani Liberty Steel intenţionează să investească peste 400 milioane de euro în cele şapte oţelării pe care le-a preluat de la ArcelorMittal, conform InCont.

Telekom scumpeşte abonamentele din octombrie. Unele se dublează. Ce spune operatorul. Telekom România şi-a informat joi clienţii asupra majorării tarifelor pentru toate segmentele de servicii pe care le oferă, începând cu luna octombrie a acestui an. Telekom a trimis deja mail-uri abonaţilor, prin care-i anunţă asupra majorărilor ce vor fi operate din luna octombrie, informându-i că, în cazul în care nu sunt de acord cu modificarea tarifelor, au „dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de maxim 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunor despăgubiri”, denunţarea unilaterală a contractului putându-se face prin notificare scrisă, potrivit Adevărul.

Zăcământul din țara vecină care va transforma Europa într-o putere mondială. Și România își redeschide minele pentru cel mai căutat metal al viitorului. Geologii au început să exploreze dealurile din apropierea râului Jadar din Serbia în căutarea unui metal care a devenit omniprezent în tehnologia modernă: litiul. Dacă descoperirea va fi una semnificativă, atunci acest lucru ar putea permite ţării vecine să devină un nou front european în lupta economică cu Asia, relatează ÎnCont.

Taxe împotriva bicicletelor ieftine. China nu scapă de taxele europene pentru biciclete. Uniunea Europeană a prelungit cu încă 5 ani aplicarea taxelor pentru bicicletele ieftine importate din China. În plus, a extins-o asupra altor 7 țări, ca măsura antidumping. Astfel măsura se aplică și bicicletelor importante din Indonesia, Malysia, Sri Lanka, Tunisia, Cambogia, Pakistan și Filipine, scrie Digi24.

Amnistia marilor datornici: Firmele au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a depune cererile la Fisc. Ordinul pentru aprobarea procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei a fost publicat joi în Monitorul Oficial, relatează Adevărul.

OMV a închiriat de la Gazprom o platformă plutitoare de stocare a gazelor naturale lichefiate și regazeificare. Nava specială Marshall Vasilevsky, aparținând grupului rus Gazprom, a fost închiriată grupului energetic austriac OMV, proprietarul OMV Petrom, informează Reuters. Această platformă, potrivit președintelui Vladimir Putin, este o garanție a securității energetice a enclavei Kaliningrad, scrie Profit.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro