Sari direct la conținut

Business Report: Top 20 cei mai doriti angajatori. Firmele Microsoft, Oracle si Google sunt preferate de romani; Pana cand vor ascunde "Prietenii Coeziunii" dependenta de jaful institutionalizat?; Unde au ajuns negocierile cu baietii destepti

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Top 20 cei mai doriti angajatori. Firmele Microsoft, Oracle si Google sunt preferate de romani. Romanii prefera sa lucreze pentru companii care activeaza in tehnologie sau in industria financiara, arata studiul ”Cei mai doriti angajatori”, realizat de Catalyst Consulting. In topul intocmit de divizia de consultanta a grupului Catalyst, primele 20 de locuri sunt ocupate in ordine de catre firmele Microsoft, Oracle, Google, BCR, IBM, Continental, Orange, OMV Petrom, HP, Vodafone, BRD Groupe Societe Generale, Coca-Cola, P&G, Siemens, KPMG, Adobe, PwC, Emerson, ING Bank si Banca Transilvania. Continuarea pe Finantistii.ro

Pana cand vor ascunde „Prietenii Coeziunii” dependenta de jaful institutionalizat? Cand am citit zilele trecute despre intalnirea la nivel inalt de la Bucuresti a „Prietenilor Politicii de Coeziune”, am crezut ca este vorba despre o gluma de criza. Nu mai auzisem pana atunci de acest grup, dar „numele” sau mi-a oferit o idee despre obiectivele sale. Am vazut apoi si comunicatul de pe site-ul guvernului, care a confirmat banuiala: fosti, prezenti sau viitori faliti ai Europei si-au unit fortele pentru a cersi in continuare banii altora. Este de mirare ca autoritatile care cersesc fonduri europene incearca sa se ascunda dupa tot felul de idealuri marete, care sigur vor conduce la convergenta catre telul reprezentat de modul de viata european? Integral in Bursa.

Cat castigi de la banca daca apelezi la internet. Platile online sunt de doua-trei ori mai ieftine. Totodata, depozitele deschise online au dobanzi mai mari. Reduceri de comisioane si bonificatii sunt „cadourile” oferite de banci celor care fac operatiuni bancare prin internet. Printre cele mai interesante facilitati sunt reducerile oferite la plata facturilor. Ideal este sa le achitati, cu costuri zero, la banci care au conventii incheiate cu furnizorii de utilitati. Daca nu aveti aceasta alternativa, atunci puteti plati prin banca unde aveti contul curent, la ghiseu sau online, informeaza EVZ.

La bancile din Elvetia poti depune bani doar daca iei nota de trecere. Nici pe banii tai nu mai poti sa faci orice-ti doresti. A-ti deschide un cont bancar intr-una din tarile cu staif din UE sau de oriunde in lume s-ar putea sa devina o aventura care nu are mereu happy end. Sa ai un milion de euro sau 500.000 de euro nu mai este suficient pentru a avea un conᅡsultant propriu sau pentru a beneficia de conturi bancaᅡre cu servicii specializate in Elvetia, Gerᅡmaᅡᅡnia sau Luxemburg. Ca sa iti deschizi un cont bancar la una dintre celebrele banci din tara cantoanelor, trebuie sa dai interviu, relateaza Capital.

Aurel Saramet: „Supravietuirea multor afaceri depinde de capacitatea lor de a obtine finantare”. Reporter: Cum vedeti situatia economica a Romaniei, in acest moment, in contextul in care, la nivel european, exista inca semne de ingrijorare? Care este comportamentul pe care ar trebui sa il adopte micii intreprinzatori? Aurel Saramet: Contextul economic european creeaza presiuni permanente atat asupra economiilor tarilor dezvoltate, cat si asupra economiilor emergente, iar Romania nu este ferita de acest fenomen. Si totusi, privirile sunt atrase de tari precum Grecia, Portugalia sau Italia, unde s-a constatat ca lucrurile stau extrem de ingrijorator si de grav. Continuarea interviului in Bursa.

Costul supracapacitatii din industria auto: 7,4 mld. euro pe an. Problema productiei excesive de masini care nu isi gasesc cumparatori devine, pe zi ce trece, mai grava pentru producatorii auto europeni care nu au avut inspiratia de a se extinde catre mari piete precum SUA sau China. Un studiu UBS arata ca supracapacitatea costa anual nu mai putin de 7,4 miliarde de euro. Grupurile Fiat, PSA si Renault sunt cele care duc in spate cea mai mare parte a problemei supracapacitatii. Asta pentru ca au ratat startul in goana dupa alte piete decat cea europeana, scrie Capital.

Depozitele in lei pe 7 ani aduc castiguri mai mici decat cele pe 2 ani. Opt banci de pe piata locala ofera depozite pe termene de doi ani, iar unele dintre acestea incearca sa atraga banii populatiei pe perioade de timp mai mari. Dobanzile nominale pot fi atragatoare, adica de peste 6%, nivel care deja nu mai e platit de multe dintre bancile autohtone pe scadenta de un an. In consecinta, sumele depuse pe termen lung ar trebui sa faca pui. Un depozit de 1.000 de lei pe trei, cinci sau sapte ani poate sa aduca un castig net mai mic decat unul la fel de mare constituit pe doar doi ani, anunta Finantistii.ro

Fii un reclamant de succes! Conform studiilor efectuate de MSPA, peste 68% din clientii care pleaca la concurenta au ca si motiv calitatea serviciului, a interactiunii umane. Acest procent poate fi depasit cu usurinta in industria serviciilor. Mai mult, clientii nemultumiti de obicei nu fac plangere firmei (mai putin de 5%), dar povestesc experienta lor negativa la chiar mai mult de 10 persoane, informeaza ExcellenceClub.

Unde au ajuns negocierile cu baietii destepti. La solicitarile FMI, autoritatile romane s-au angajat inca de anul trecut sa rezilieze toate contractele pe care Hidroelectrica le avea in afara pietei de energie OPCOM. Dupa nenumarate runde de negocieri cu ”baietii destepti”, perioadele de livrare au ramas nemodificate. Sub presiunea negocierilor cu institutiile financiare internationale, autoritatile de la Bucuresti au determinat Hidroelectrica sa notifice la finalul anului intentiile de reziliere a contractelor bilaterale. Aceste notificari erau in opinia oficialilor romani preavize de anulare a contractelor cu ”baietii destepti” din energie, informeaza Romania Libera.

Vacante gratuite de la firme pentru angajati? E posibil, numai sa vrea si Guvernul. Cu 4.200 de lei pe an pentru fiecare angajat, companiile ar putea asigura vacante pe baza de tichete, insa doar cele profitabile pot participa la acest sistem. De aceea, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) arata ca tichetele de vacanta au o cota extrem de mica prin raportare la potential, ceea ce dezavantajeaza in primul rand industria turistica romaneasca, principala tinta a acestui sistem. Tichetele de vacanta reprezinta o oportunitate pentru turismul romanesc, dar dezvoltarea lor a ramas la stadiul incipient si prea putini angajatori utilizeaza acest sistem, relateaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro