Sari direct la conținut

Business report: Top-ul discernământului: Creștere spectaculoasă în august a diferenței dintre costurile de împrumut ale României și cele ale altor state UE; Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare; FORT critică ASF pentru modificările pregătite la RCA și vrea să organizeze un nou protest

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Banii înapoi pentru clienţii cu clauze abuzive în contractele de credit. Amenzi de 100 de ori mai mari pentru bănci. Băncile vor fi obligate să le dea banii înapoi românilor cărora o instanţă le-a descoperit clauze abuzive în contractul de credit, arată o propunere lansată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Chiar şi cei care nu s-au judecat cu băncile vor putea beneficia. Amenzile pentru clauze abuzive se majorează de 100 de ori. Pentru a-i ajuta pe clienţii băncilor să înţeleagă care clauze din contractele de credit au fost constatate abuzive, ANPC va publica pe site-ul oficial o listă a acestora, scrie Adevărul.

eMag știe tot ce ai făcut în ultimii ani. Declarații uluitoare ale managerului. Când o persoană intră pe site-ul unei anumite companii, aceasta ştie totul despre ea, inclusiv ce a făcut în ultimii ani, a afirmat, miercuri, managerul de Resurse Umane al companiei. Echipa internă de marketing intern a companiei acţionează astfel pentru targetarea clienţilor. Când o persoană intră pe site-ul eMAG, compania ştie totul despre ea, inclusiv ce a făcut în ultimii ani, a afirmat, miercuri, managerul de Resurse Umane al companiei, Cosmin Dodoc, la conferinţa internaţională HR Uncovered, potrivit Capital.ro.

FORT critică ASF pentru modificările pregătite la RCA și vrea să organizeze un nou protest. Nota de fundamentare elaborată de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru proiectul de lege ce urmărește modificarea Legii RCA reprezintă o sfidare la adresa tuturor asiguraților din România și demonstrează că ASF este o altă instituție a statului ce își pierde total “direcția”, transmite Federația Operatorilor Români de Transport (FORT). După ultimele proteste organizate de Federația Operatorilor Români de Transport împotriva tarifelor RCA, ASF a avut o contribuție esențială la menținerea echilibrului în piață, prin aplicarea noilor prevederi ale Legii 132, odată cu apariția acesteia în 2017, iar tariful de referință a contribuit esențial la acest echilibru, notează Profit.ro.

Top-ul discernământului: Creștere spectaculoasă în august a diferenței dintre costurile de împrumut ale României și cele ale altor state UE. Rata dobânzii pe termen lung a scăzut sub zero în Zona Euro și a coborât la doar 0,28% ca medie la nivelul UE, valoare la jumătate față de luna precedentă și pe sfert în raport cu cea din luna martie 2019. Nu mai puțin de 13 state ale Uniunii au consemnat valori negative pentru acest indicator care arată la ce costuri se poate finanța datoria publică pe termen lung. Deși randamentul obținut în cazul împrumuturilor acordate României a scăzut de la aproape 5% în lunile aprilie – mai 2019 (4,91% și 4,93%) spre 4,12% în luna august, situația relativă la alte state UE s-a înrăutățit considerabil în ultimele luni, scrie Curs de Guvernare.

Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare. Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare, dacă vremea va fi favorabilă, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii constructorului. Astfel, acesta va ajunge la graniţă cu mini – lotul de autostradă înaintea vecinilor, care ar mai avea de finalizat o porţiune de şase kilometri. Trameco, firmă de construcţii din grupul Selina, a turnat balastul stabilizat în vederea aşternerii asfaltului la graniţă pe lotul său din Autostrada Transilvania, potrivit unei imagini de pe Facebook, se arată în articolul Economica.net.

Agenție de turism online: Orașele preferate de români în vara aceasta sunt Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris. Zborurile internaționale preferate de români în această vară au fost către țări precum Marea Britanie, cu peste 22,6% din numărul total de bilete de avion achiziționate, aceasta fiind urmată de Italia (20%), Germania (13%) și Spania (9%), arată datele agenției online de turism eSky România. 52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la șapte zile, și aproape 33% – au durat între 7 și 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult față de anul trecut, se arată în articolul Profit.ro.

Electrica vrea să dea în judecată foștii directori pentru un prejudiciu de 235 de milioane de lei. Cea mai mare parte sunt investiții care nu există în realitate. Furnizorul și distribuitorul de energie Electrica vrea să dea în judecată o serie de foști directori și administratori pentru recuperarea unui prejudiciu 235 de milioane de lei, la care se adaugă dobânzi și penalități de 47 de milioane de lei. Compania propune în demararea unor procese în justiție împotriva șefilor în ședința acționarilor. Sumele în cauză au fost stabilite de către Curtea de Conturi și sunt valabile pentru perioada 1 ianuarie 2013 – 30 iunie 2014, notează Libertatea.

Experți: Românii riscă să piardă sute de mii de joburi în viitor. Meseriile cele mai afectate. Roboţii sunt din ce în ce mai prezenţi în viaţa noastră şi trebuie să ne pregătim pentru momentul în care vor prelua o parte din slujbele noastre. În multe firme au început deja să-i înlocuiască pe contabili, casieri, ospătari ori secretare. Şansa celor care fac aceste munci este să înveţe cum să gestioneze aceşti roboţi, spun specialiştii. Fenomenul este global. În România, de pildă, se înmulţesc magazinele unde clienţii îşi scanează singuri cumpărăturile, băncile fără ghişee şi restaurantele în care comenzile sunt preluate de roboţi, conform Știrile Pro Tv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro