Sari direct la conținut

Business report:  Un roman de 40 de ani a ajuns brand managerul mondial al Kent; Cum obtii o locuinta la pretul cel mai mic; Ai grija ce piese de schimb cumperi!

HotNews.ro

Romani, Guvernul va vrea dezvoltatori imobiliari! Asociatiile de familii care se hotarasc sa construiasca in regie proprie mici cladiri de locuinte vor beneficia de sprijin din partea statului prin intermediul programului „Prima Casa“, in noua sa forma. „Vom incerca sa stimulam constructia de locuinte noi, in primul rand printr-o noua formula. Cei care se asociaza vor beneficia de un plafon mai mare“, a declarat, joi, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Potrivit acestuia, locuintele vechi nu vor fi excluse in totalitate din programul guvernamental de garantare a creditelor pentru locuinta, insa suma maxima ce va fi garantata de stat pentru fiecare credit se opreste la 60.000 de euro, scrie Capital.ro.

Un roman de 40 de ani a ajuns brand managerul mondial al Kent. Mihai Diaconu, seful pe marketing al producatorului British American Tobacco South East Europe, a fost promovat recent brand manager al tigarilor Kent la nivel global, pozitie din care va gestiona bugetul de promovare si imaginea celei mai vandute marci premium a companiei, care in 2008 a realizat vanzari estimate la 10-15 miliarde de euro (peste 3 miliarde de pachete) pe 70 de piete, scrie Ziarul Financiar.

Cum obtii o locuinta la pretul cel mai mic. Specialistii in vanzarea proprietatilor spun ca exista o serie de metode prin care un client poate obtine o reducere, mai ales in aceasta perioada. „Succesul acestei initiative depinde de cat de mult isi doreste proprietarul sa vanda. O metoda este impunerea unui termen limita si depunerea unui avans intr-un cont escrow. Daca accepta, banii ii vor fi livrati, iar daca nu, se intorc la cumparator”, explica Adrian Sischin, director regional Re/max Romania. Unul dintre cele mai puternice argumente pentru ajustarea pretului este varianta „bani cash”. Cu atat mai mult in aceasta perioada, cei care au banii la dispozitie pot obtine un discount important, scrie evz.ro.

Ai grija ce piese de schimb cumperi! Anul trecut, in Romania, aproxiamtiv 10% din piesele de schimb Renault-Dacia au fost contrafacute. In bani, procentul se traduce printr-o gaura in bugetul grupului auto de 4-5 milioane de euro. Directorul de Calitate si Servicii al Renault Romania, Jean Francois Martin, a declarat ca majoritatea pieselor sunt fabricate in China, dar si in tari din Europa, precum Bulgaria sau Turcia, scrie StiriAuto.ro.

Ruinele zootehnice devenite afaceri imobiliare, inapoi la stat. Fabricile de nutreturi combinate si constructiile zootehnice dezafectate ce au fost vandute in ultimii zece ani agentilor economici pentru investitii in zootehnie, dar care au devenit afaceri imobiliare de succes, vor fi recuperate de catre stat. Parlamentarii justifica necesitatea noului act normativ prin faptul ca mai multe active ce au fost instrainate, din 2001, in baza unei Ordonante pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, au devenit afaceri imobiliare sau au fost tinute, intentionat, in paragina, pentru blocarea suprafetelor de teren, scrie Bursa.

Romanii au dat pe televizoare si frigidere cat o transa de la FMI. Romanii au cumparat anul trecut televizoare, frigidere, calculatoare, aparate foto, console si alte produse similare in valoare de 1,42 miliarde euro, la jumatate comparativ cu 2008. Valoarea este aproximativ echivalenta cu nivelul transei a treia pe care Romania o va primi de la Fondul Monetar International. In ultimul tri­mestru din anul trecut, piata roma­neasca a bunurilor de folosinta indelungata a ajuns la 442 milioane de euro, in scadere cu 43% fata de acelasi interval din anul precedent, dupa cum releva un studiu realizat de GfK Temax Romania si citat de Gandul.

Fiscul reaprinde lupta cu proprietatea privata. Impozitele pe imobile si masini au crescut deja. Ministrul Finantelor crede insa ca e loc de mai mult, dorind, in plus, sa sanctione­ze fiscal si alte proprietati: bunurile celor foarte bogati si terenurile agricole mici. Daca este prea mare, in mainile celor imbogatiti mai mult decat restul semenilor, trebuie nivelata prin impozite suplimentare, pe care statul sa le redistribuie unde crede el mai bine. Daca este prea mica, faramitata in terenuri nerentabile, saboteaza progresul agriculturii si tot statul ar trebui sa forteze transferul in mainile unora mai priceputi, scrie Capital.ro.

Restructurarea unui ipotecar: intre dobanda zero, reesalonare si vanzarea locuintei. Suspendarea temporara a platilor in contul principalului, aplicarea unei dobanzi zero pe perioada determinata, capitalizarea restantelor, reducerea dobanzii si/sau prelungirea duratei contractului se numara printre principalele solutii de restructurare a unui credit ipotecar incluse intr-un ghid avizat de BNR. Clientii bancilor care nu mai reusesc sa-si ramburseze creditele ipotecare din cauza intrarii in somaj sau a scaderii veniturilor pot discuta cu bancherii cinci mari tipuri de variante de restructurare a imprumuturilor, scrie Ziarul Financiar.

Matinalele TV, specie pe cale de disparitie. Doar patru posturi TV mai fac, in prezent, emisiuni de dimineata. De ce s-au rarit matinalele TV? Programele TV de dimineata au audiente modeste si costuri de productie destul de ridicate, motiv pentru care tot mai multe statii TV difuzeaza filme sau emisiuni in reluare. Iulian Comanescu, analist media, spune ca matinalul nu a fost niciodata o miza pentru advertiseri, fiind plasat pe un tronson cu ratinguri destul de mici. Publicul emisiunilor de dimineata nu este agreat de publicitari: dupa ora 8.00 se uita la televizor persoanele cu mai mult timp liber, deci mai putin active si cu venituri mai mici, scrie Adevarul.

Concept 5, avanpremiera viitorului Peugeot 508. Viitorul 508 va inlocui atat modelul 607, cat si pe cel imediat inferior acestuia in gama Peugeot, 407. Primele indicii referitoare la aceasta noutate aflata in lucru la Peugeot le vom avea la inceputul lunii viitoare. Atunci, in cadrul Salonului de la Geneva, Peugeot va dezvalui Concept 5, care va fi dotat cu o motorizare hibrid de 200 CP si emisii de doar 99 g CO2 pe km, scrie 24auto.ro.

Audi lanseaza pentru noul RS 6 pachetele in editie limitata “Plus Sport” si “Plus Exclusive”. Audi a introdus doua noi pachete pentru RS6, bolidul V10 ce dezvolta 580 CP. Cele doua versiuni sunt RS 6 Plus Sport si RS 6 Plus Exclusive si vor fi limitate la doar 500 de exemplare. Aceste versiuni includ un pachet Carbon pentru compartimentul motorului, jante de 20 de inch in cinci spite, suspensie sport si o emblema numerotata la interior, de la 1 la 500, scrie AutoDigest.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro