Sari direct la conținut

Business Standard a luat cinci premii pentru layout

Media lui Comanescu

In Romania, meseria de art director de ziar a devenit interesanta la cativa ani dupa cea de art de reviste. Topull art directorilor de ziar, in momentul de fata, ii include pe Octavian Cocis, Cristi Lipan si Marian Toader, in ordine alfabetica.

Ei au facut “Cotidianul”, “Business Standard” si “Gandul” si “Evenimentul zilei”, asa cum le puteti vedea azi pe piata.

Azi o sa ma bucur pentru Cristi Lipan, fiindca a mai luat sase premii de excelenta la European Newspaper Award, din care cinci pentru “Business Standard” si unu pentru “Viata libera”. Lipan a mai cules inca vreo opt astfel de premii in 2005 si 2006, cu “Standard”, “Adevarul” (versiunea aceea mare si lunga, post-CTP) si “Viata libera”.

Oamenii astia, art directorii, sunt printre preferatii mei din media. Fiindca asta e postul lor si-al lui Cristi Lipan, as mai mentiona cativa din oamenii de revista, care s-au desteptat primii in Romania.

Printre ei se numara Radu Leonte, de la care am invatat de ce revistele de trei coloane se fac pe o grila de sapte, Andrei Crisan, (filozof) mare de tot, Dani Iancu, care cred ca a aflat de la mine acelasi lucru, dar carul de talent cu care a venit din Dudesti nu putea sa i-l dea nimeni, si pe Gina Nedu, fata care de curand a dat revistele pe “Gandul”.

Dezbate pe blogul lui Iulian Comanescu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro