Cafeaua de weekend. Subiecte tari din această săptămână. Bonus: Femeile pot tine un secret fix 32 de minute. Cele mai stupide 10 inventii. Ce livrăm mai întâi, veștile bune sau pe cele proaste? Cele mai impresionante 16 profetii

Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!
Social, Politic:
- La începutul anilor ’90, Dragnea a deținut trei firme private, cu care a derulat primele sale afaceri. Am căutat în arhivele de la Registrul Comerțului și am mers să-i întâlnim pe cei care i-au fost asociați și clienți. Din toate acestea, am reconstituit anii de tinerețe ai celui mai influent politician al momentului.Trecutul lui Dragnea.
- Doina Gradea din nou în înregistrări. De data aceasta șefa TVR are altă obsesie: cum de-și permite un amărât de reporter să-ntrebe la Comisia Europeană despre legile Justiției în România. Ți-amintești cum a apărat-o Șefa TVR pe Gabriela Firea de tirul reporterului „cap de porc”, nu? Uite, acum Doinea Gradea apără întreg PSD-ul și modificările acestuia în Justiție
- Guvernul Dăncilă a adoptat joi un Proiect de Lege privind Strategia de dezvoltare economică şi socială pe termen lung „România 2040”. Proiectul de lege adoptat nu conține vreo strategie propriu-zisă: el este, de fapt un concept în care singurul lucru concret este atribuirea puterii de decizie în ceea ce privește conținutul strategiei ce urmează a fi elaborate. Legea ”Ceaușescu – 4 cincinale”: Liviu Dragnea și 2 ”dinozauri” ceaușiști urmează să traseze linia de dezvoltare a României pe următorii 22 de ani.
Economic:
- Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în ușoară creştere proiecția privind indicele prețurilor de consum (IPC), până la 3,6% pentru finalul acestui an (3,5% – proiecția anterioară), mai ales ca urmare a menținerii tensiunilor macroeconomice. Mugur Isărescu: Într-un singur loc nu poți să minți. La balanța de plăți. Spunem guvernului că tendințele deficitelor sunt nesustenabile.
- Ionut Dumitru: Dacă ne uităm la creşterea noastră economică de anul trecut, aproape de 7%, fără îndoială că e şi o parte plină şi o parte goală a paharului. Creşterea e foarte mare, ceea ce e partea plină a paharului, iar partea goală a paharului este că nu e sustenabilă. Ai o creştere economică generată într-o proporţie prea mare de consum, consum alimentat la rândul său de un stimul fiscal.
- Adrian Vasilescu, BNR: Persoane prezente în spațiul public și sunt susținute de cercuri media vor să vină la conducerea Băncii Naționale/ Forța și importanța acestei instituții în societate, asta-i miza. Un interviu acordat RFI Romania.
Bonus:
- E si asta o intrebare: ce livram mai intai, vestile bune sau pe cele proaste? S-au facut studii, s-au facut cercetari si in final s-a tras linie si s-a concluzionat: daca avem doua vesti dintre care una e buna iar cealalta nu, musai e sa incepem cu vestea proasta. Dupa care, ca sa mai indulcim atmosfera, o dam pe cea buna.
- Chiar credem că simțim temperatura unui obiect în mod corect?
- WORST Women Drivers in the WORLD:
- De unde vine mirosul specific al ploii?
- Cele mai impresionante 16 profetii. Care s-au adeverit, adica.
- De ce aplaudăm?
- Cele mai ciudate 10 lucruri vandute pe e-Bay
- Cele mai stupide 10 inventii…
- Un barbat merge cu 7% mai incet atunci cand e cu prietena/sotia, decat daca e insotit de alt barbat.
- TEDx. Antropolog cultural, prof. dr. Vintilă Mihăilescu, demontează idea că românii sunt altfel, “cei mai” la ospitalitate, corupţie, necivilizaţie, muncă sau orice altceva. Mesajul său sublinează că Românii sunt şi ei oameni iar oscilaţia permanentă între îngeri şi demoni nu ne va permite să ne cunoaştem ca persoane şi ca naţie. Iar o Românie care nu se (re)cunoaşte nu va şti ce vrea.
Voi ce ati citit interesant?
ARHIVĂ COMENTARII