Sari direct la conținut

​​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: Cele mai mari gafe în istoria predicțiilor hitech. Cum se "botează" un medicament? Cele mai ciudate 15 recorduri mondiale. TEDx: Dacă am înlocui politicienii cu oameni aleşi la întâmplare?

HotNews.ro
​​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: Cele mai mari gafe în istoria predicțiilor hitech. Cum se "botează" un medicament? Cele mai ciudate 15 recorduri mondiale. TEDx: Dacă am înlocui politicienii cu oameni aleşi la întâmplare?

​Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

SOCIAL, POLITIC:

ECONOMIE:

  • 5. Avem creştere economică, venituri mai mari, sute de mii de maşini în plus pe străzi. Dar nu creşte consumul de carburanţi. Care este explicaţia?

ÎN LUME:

STUDII, DATE, CERCETĂRI:

BONUS:

  • Asvasiran. Bremabecestat. Gedatolisib. Lulumab certolizumabului. Nexbolizumab. Uprosertib. Orilotimod. Vepoloxamer. Ce sunt acestea: Nume de extraterestri? Boli? Ganduri la adresa sefului de ziua lui? Nope. Sunt nume de medicamente. Cum se „boteaza” un medicament?
  • Cateva infografice cu statistici despre cum se indragostesc oamenii. Sursa datelor: Examiner, TheWeddingReport, PsychologyToday, DailyMail, InfoPlease, TheDigitalUniverse, News.com si CDC.
  • Vi s-a parut cumva ca va suna telefonul desi nu suna? De ce auzim „soneria-fantoma” (8 din 10 oameni o aud, sa nu ne impacientam din atata lucru…). Sunt aceste halucinatii semne prevestitoare ale nebuniei iminente cauzate de stresul digital? Pe scurt,dupa cum explica Tom Stafford, aceste lucruri ni se intampla in mod natural fiind o parte inevitabila a unei functii cerebrale sanatoase..
  • TEDx. Cum ar fi dacă am înlocui politicienii cu oameni aleşi la întâmplare? Dacă credeţi că democraţia este defectă, iată o idee: să înlocuim politicienii cu oameni aleşi la întâmplare. Autorul şi activistul Brett Hennig susţine cauza democraţiei bazate pe sortiţie, adică a oamenilor aleşi la întâmplare ca reprezentanţi ai guvernului, un sistem folosit în Atena antică, care crede în înţelepciunea maselor şi oferă posibilitatea oamenilor obişnuiţi să ia decizii pentru binele tuturor. Pare o nebunie? Aflaţi mai multe despre cum poate funcționa acest sistem pentru a crea o lume eliberată de partizanii politici:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro