Sari direct la conținut

Cambodgia: O boala misterioasa care a ucis zeci de copii ar putea fi legata de un enterovirus

HotNews.ro

Un enterovirus care provoaca o forma grava a bolii mana-picior-gura ar putea fi la originea sindromului ne-explicat pana in prezent si care a ucis zeci de copii in Cambodgia din aprilie, a confirmat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de AFP.

„Potrivit rezultatelor analizelor, un procentaj important din esantioanele noastre sunt pozitive la enterovirusul EV 71”, au anuntat OMS si ministerul cambodgian al Sanatatii, intr-un comunicat comun.

Enterovirusul EV 71 este o forma mortala a bolii mana-picior-gura. Este raspandit in Asia dar dr. Nima Asgari, specialist in sanatate publica al agentiei ONU-siene din Phnom Penh, a precizat ca acesta nu a mai fost identificat niciodata in Cambodgia.

OMS a tras in 2 iulie semnalul de alarma asupra aceste boli care incepe cu o febra puternica urmata de simptome respiratorii si neurologice. Din aprilie, a ucis peste 52 de copii cu varste cuprinse intre 3 luni si 11 ani, dintr-un total de 59 de cazuri, potrivit cifrelor oficiale ale Organizatiei.

Dr. Asgari a precizat ca noi teste vor fi efectuate pentru a se afla daca victimele erau contaminate si cu alti virusi. Legatura cu enterovirusul este totusi „semnificativa”, apreciaza expertul.

Pediatrul Beat Richner, fondator al spitalului caritabil Kantha Bopha unde au fost tratati majoritatea pacientilor, vorbeste despre un bilant mai grav, de 64 de cazuri, cu doar doi supravietuitori.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro