Sari direct la conținut

Camera Consultanților Fiscali organizează un examen de acces în profesia de consultant fiscal sau consultant fiscal asistent – SESIUNEA 09 noiembrie 2024

Camera Consultanților Fiscali organizează un examen de acces în profesia de consultant fiscal sau consultant fiscal asistent – SESIUNEA 09 noiembrie 2024

Despre dezvoltarea profesiei:

Oamenii care investesc într-o afacere înteleg din ce în ce mai bine că pentru siguranța și succesul acesteia, au nevoie și de sfaturile unui bun consultant fiscal.

Această creștere a cererii de consultanță fiscală în România este cel mai clar dovedită de cifrele statistice, care ne arată un trend multianual crescător atât al numărului de consultanți fiscali independenți și a societăților de consultanță fiscală autorizate de CCF, dar și a volumului veniturilor din consultanța fiscală încasate.

Astfel, veniturile totale din consultanța fiscală obținute de membrii CCF, persoane fizice independente și societăți de consultanță fiscală, au crescut în perioada 2017 –2023, de la 329.01 mil. lei la 547.62 mil.lei.

Activitatea de consultant fiscal poate fi desfășurată, în mod independent sau într-o companie de consultanță fiscală, numai de către  persoanele care au promovat examenul de acces în profesie.

Titlul de calificare, odată obținut,  este recunoscut atât în România, cât și în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederației Elvețiene.

Cine poate participa:

Examenul se adresează tuturor profesioniștilor din domeniul economic care îndeplinesc condițiile de participare stabilite prin Regulamentul pentru organizarea examenului, publicat pe site-ul CCF. 

Despre examenul din acest an:

Persoanele de pe întreg teritoriul României care vor să dobândească această calitate profesională se pot înscrie și  susţine examenul exclusiv  online, de acasă sau din orice altă locație în care este asigurată conexiunea la internet. 

Examenul  sub formă de test grilă  va cuprinde 40 de întrebări din  domenii precum: TVA,  Impozitarea companiilor, Procedură fiscală, Impozit pe venit și Contribuții sociale, Accize, Contabiliate, Drept, Taxe vamale, Impozite și taxe locale, Prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.   

Înscriere:

Este primul an în care nu mai este necesară depunerea, de către candidați, a unui dosar în format fizic care să conțină toate documentele prevazute de Regulament !

Înscrierile la examen se fac exclusiv online, în perioada 30 septembrie 2024 – 18 octombrie 2024, iar copiile documentelor și cererea de înscriere  se încarcă  în noua aplicație CCF, care va fi disponibilă pe site-ul  www.ccfiscali.ro – secțiunea EXAMEN.

Informații privind condițiile de participare la examen, tematică și bibliografie

Articol susținut de Camera Consultanților Fiscali

https://ccfiscali.ro/e-x-a-m-e-n/2772-informatii-privind-organizarea-si-desfasurarea-examenului