Sari direct la conținut

Camera de Comerț Germană: Luptați să vă păstrați angajații!

HotNews.ro
AHK Romania, Foto: AHK Romania
AHK Romania, Foto: AHK Romania

Comunitatea germană de business din România, care a creat peste 270.000 de locuri de muncă în țara noastră, propune o soluție care în Germania a dat roade și în trecut: protejați-vă forța de muncă ce cu greu a fost pregătită și susțineți unitatea în acțiune între mediul de afaceri și autorități.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană consideră că este necesară adoptarea urgentă a unor măsuri guvernamentale fiscale și economice pentru companiile din România.

“O soluție de depășire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care îl aplică și economia Germaniei: „Kurzarbeit”, adică „munca redusă”, pentru a evita concedierile. Angajații lucrează pe o anumită perioadă de timp mai puțin sau chiar deloc. Angajatorul, împreună cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru, iar angajatul primește proporțional salariul care ar trebui scutit de taxe și statul preia parțial diferența până la salariul întreg. Este vorba de un parteneriat între angajat, angajator și stat”, menționează sursa citată.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, susține că suntem în criză, dar aceasta va trece și cel mai important lucru este ca acum să ne gândim la ce va urma.

“Angajații sunt cel mai important atu al economiei românești și ei trebuie să rămână motivați și susținuți de angajatori și Guvern”, a declarat Metz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro