Sari direct la conținut

Catalin Tolontan: Nu am avut, nu am si nu voi avea vreo treaba cu serviciile secrete!

HotNews.ro

Jurnalistul Catalin Tolontan scrie luni pe blogul sau tolo.ro ca nu a avut, nu are si nu va avea legaturi cu serviciile secrete, raspunzand unei provocari lansate de Mircea Badea. In cadrul postarii, Catalin Tolontan mai sustine ca „angajatii serviciilor de informatii se ocupa cu secretele, jurnalistii, cu dezvaluirea secretelor”, astfel incat cele doua nu merg impreuna.

Vorbind despre iesirea de duminica a jurnalistului B1TV Robert Turcescu, care a recunoscut ca a fost locotenent colonel sub acoperire, Catalin Tolontan dezbate „povestea agentilor acoperiti din presa”, sustinand ca „daca esti ofiter acoperit nu mai poti fi, pe bune, ziarist”.

In incheierea postarii, Catalin Tolontan precizeaza ca Mircea Badea i-a cerut sa spuna public daca este „ofiter acoperit”.

„Tot aseara, Mircea Badea mi-a pasat ‘o leapsa’. Sa spun public daca am vreo treaba cu serviciile secrete, daca sint ofiter acoperit. Cred ca omul n-a insinuat nimic, pur si simplu s-a enervat, in virtutea vesnicei lui urticarii la adresa pozitiilor mele publice. Raspunsul e simplu: nu am avut, nu am si nu voi avea!”, scrie Catalin Tolontan.

Duminica, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata „Marturise si spovedanie” a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN – UM 02515.

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris Turcescu pe blogul personal. „Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, a mai scris acesta.

Duminica seara, intr-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat ca documentele sunt reale, fara a spune al carei institutii ar fi fost ofiter acoperit. Turcescu a spus ca este dispus oricand va fi chemat in fata judecatorului sa spuna tot ceea ce stie despre aceste documente.

Robert Turcescu a anuntat totodata ca se retrage din presa.

In anul 2012, Ministerul Apararii Nationale a confirmat ca jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu aparea pe o lista impreuna cu politicieni, fosti ministri, primari, presedinti, alti jurnalisti. Atunci, Robert Turcescu, a sustinut, intr-o scrisoare adresata MApN, ca pentru el acest lucru reprezinta o „regretabila eroare” si solicita de urgenta „indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane”. Robert Turcescu spunea, ca in situatia in care nu i se va anula gradul primit „in mod accidental”, va „actiona in judecata MApN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru”.

MApN a dat publicitatii in august 2012 o lista cu cei carora le-au fost acordate grade militare in perioada 2010-2012 si pentru care s-au inregistrat nereguli, in care apareau inclusiv politicieni, sportivi renumiti si in care se regasea si numele lui Robert Turcescu. Ulterior, Ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro