Sari direct la conținut

Ce schimbari va aduce pentru utilizatori preluarea Skype de catre Microsoft

HotNews.ro
Microsoft da 8,5 miliarde dolari pentru Skype, Foto: Reuters
Microsoft da 8,5 miliarde dolari pentru Skype, Foto: Reuters

Microsoft va plati 8,5 miliarde dolari pentru Skype si e de asteptat ca aceasta afacere de proportii sa schimbe multe lucruri si mai ales sa faca mai atractive unele produse Microsoft care nu mai sunt populare sau care trebuie sa se dezvolte mai rapid. E aproape sigur ca serviciile Skype vor ajunge pe Xbox Kinect, insa pe termen mediu ar putea fi posibil si chat-ul video pe Facebook dar si implementarea unui video-chat de calitate pe Hotmail, noteaza CNN intr-un material care evalueaza consecintele unei tranzactii de multe miliarde.

In primul rand Microsoft va introduce tehnologia de videoconferinta a Skype pe Xbox Kinect, terminalul lansat anul trecut si care permite controlarea jocurilor prin miscari ale corpului. Peste 10 milioane de persoane au cumparat Kinect, insa tehnologiile avansate de chat ale Skype vor ajuta produsele sa fie mai atractive in raport cu concurenta.

Achizitia Skype va ajuta Microsoft sa faca mai atractiv sistemul de operare Windows Phone care in prezent are sub 10% din piata, insa are sanse mari sa avanseze datorita parteneriatului cu Nokia. Telefoanele cu sistemul Windows nu au o aplicatie video precum face Time de la Apple si Talk de la Google, iar achizitia Skype poate aduce o aplicatie video de calitate. Steve Ballmer, sef al Microsoft a asigurat utilizatorii iPhone si Android ca Skype va fi in continuare disponibil pe aceste terminale, insa a spus ca pe viitor anumite servicii vor fi de gasit doar pe smartphone-uri cu Windows.

Un alt segment unde Microsoft ar putea profita de experienta Skype tine de videoconferintele de business. S-a zvonit ca atat Cisco, cat si Google ar fi vrut sa preia Skype, insa Microsoft a castigat si trebuie cumva sa profite si in acest domeniu. Seful Skype a lucrat la Cisco, la fel si alti executivi, iar Microsoft are un serviciu de vidoconferinte numit Lync care ar putea sa se dezvolte bine ajutat de tehnologia Skype.

S-a zvonit ca si Facebook ar fi fost interesata de Skype, insa confirmari oficiale nu exista. Insa, dat fiind ca Microsoft are un mic pachet de actiuni la Facebook nu ar fi exclus ca pe viitor tehnologia Skype sa poata face posibile chat-uri video pe Facebook, lucru care ar fi apreciat de o parte din cei peste 600 de milioane de utilizatori ai retelei.

Nu in ultimul rand, Skype ar putea face clientul de mail Hotmail mult mai interesant, fiindca de ceva ani produsul nu mai este considerat „cool”, insa adaugarea unei optiuni de videochat la calitate buna ar fi un atu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro