Sari direct la conținut

Ce scrie The New York Times, citând GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews, în cazul medaliei de bronz pe care Jordan Chiles a pierdut-o în favoarea Anei Bărbosu

HotNews.ro
Ce scrie The New York Times, citând GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews, în cazul medaliei de bronz pe care Jordan Chiles a pierdut-o în favoarea Anei Bărbosu
Ana Bărbosu Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

„Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă către voi. Știu foarte bine că doare, pentru că am trecut prin aceleași stări. Dar vă cunosc și sunt sigură că veți avea forța să reveniți și mai puternice”, a declarat Ana Bărbosu pentru GOLAZO.ro, declarație preluată de ziarul american NYT.

”Jordan Chiles va pierde medalia olimpică de bronz după ce instanța a anulat schimbarea scorului” scrie ediția de duminică a The New York Times.

Ziarul citează declarația fair-play dată pentru GOLAZO.ro de Ana Bărbosu, sportiva din România la care va ajunge medalia luată de către TAS americancei Jordan Chiles. 

”Sunt mândră că am reușit să readuc România pe un podium olimpic. Sper că am bucurat toți românii. Le mulțumesc pentru dragul pe care mi l-au arătat!”, a spus declarat Ana Bărbosu.

În același timp, ea a avut un mesaj și pentru gimnastele care rămân fără medalia olimpică.

„Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă către voi. Știu foarte bine că doare, pentru că am trecut prin aceleași stări. Dar vă cunosc și sunt sigură că veți avea forța să reveniți și mai puternice.

Sper din tot sufletul ca la următoarele Jocuri Olimpice să ne aflăm pe același podium. Asta e visul meu”, a spus Bărbosu.

NYT notează și faptul că ”românii au solicitat ca TAS să acorde medaliile de bronz tuturor celor trei concurenți – fiecare având argumente pentru a fi înaintea celuilalt. Solicitarea a fost respinsă”.

”Problema a fost sincronizarea apelului – care a venit cu patru secunde prea târziu – nu corecția punctajului în sine. Pentru că judecătorii nu au observat inițial scorul corect și pentru că echipa SUA nu l-a contestat suficient de repede, Chiles va fi nevoită acum să renunțe la medalia de bronz, în ciuda faptului că exercițiul ei merita un punctaj mai mare

Episodul a evidențiat natura confuză și uneori bizantină a arbitrajului din unele sporturi, precum și emoțiile legate de șirurile de mici decizii”, mai scrie The New York Times.

INTERVIURILE HotNews.ro