Sari direct la conținut

Ce si unde mananca oligarhii rusi

HotNews.ro

Cel mai cunoscut dintre miliardarii rusi, Roman Abramovici, nu se da in vant dupa bucataria autohtona, preferand delicatesele straine. Printre restaurantele sale preferate se numara localurile londoneze Nobu, Hakkasan, The Ivy, scrie publicatia rusa Yoki, care dezvaluie si preferintele gastronomice ale altor rusi prezenti in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

Despre patronul clubului Chelsea se spune ca ar fi un gurmand. Astfel, impreuna cu alti bogatasi, el a cumparat cu 54.000 de dolari o trufa de 900 de grame pentru restaurantul italian Zaffarano. Contributia personala a oligarhului a fost de 25.000 de dolari. Dar, ghinion: nimeni nu a reusit sa guste din minunea culinara. Trufa s-a stricat pana cand patronul restaurantului s-a hotarat cum sa o prepare.

Proprietarul grupului Alfa-grupp, Mihail Fridman, ocupa pozitia a 6-a in toptul Forbes al celor mai instariti oameni. Lui Fridman nu-i plac locurile publice, si prefera sa se odihneasca departe de ochi indiscreti, in unitati cu regim inchis si semiinchis. Printre cluburile sale preferate se numara si „Acoperisul lumii”, situat nu departe de Hotelul Ucraina, la o aruncatura de bat de sediul guvernului rus.

Mihail Prohorov este patronul concernului Norilski Nikel si intra printre primii cinci bogati ai Rusiei. Nici el nu este un impatimit al localurilor de distractie. Exista, totusi, un restaurant in care mai intra din cand in cand – Mario. Iar cand vine, inchiriaza un intreg separeu. Iar pentru intalnirile de afaceri se foloseste de ospitalitatea restaurantului Guvernator, situat peste drum de sediul central al Norilsk. „Daca solicit o mancare gatita, nu stiu ce mi se va aduce. Dar daca aleg o friptura in sange, sunt sigur ca asta mananc”, spune Prohorov despre gusturile lui culinare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro