Sari direct la conținut

Cea mai mare agenție online de turism din România își schimbă proprietarul

HotNews.ro
Cea mai mare agenție online de turism din România își schimbă proprietarul
Pagina de pornire a site-ului Vola.ro, FOTO: Captură de ecran

Resource Partners, unul dintre cei mai mari manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează o participaţie de 80% din capitalul grupului ITH din care fac parte Vola.ro, cea mai mare agenține online de turism din România şi FRU.pl în Polonia.

Tranzacţia presupune un management „buyout” condus de echipa de leadership existent. Daniel Truică, unul dintre co-fondatorii grupului ITH, rămâne în acţionariat cu o participaţie minoritară semnificativă şi va continua să conducă grupul în calitate de CEO, potrivit unui comunicat remis presei luni de companie.

Ca parte a acestei strategii, fondurile de growth capital 3TS Capital Partners şi Catalyst România au ieşit din acţionariatul companiei, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului.

„Vola.ro, liderul pieţei de turism online din România, cu prezenţă şi în Polonia, Bulgaria şi Moldova, anunţă achiziţia unei participaţii de 80% din capitalul său de către Resource Partners, unul dintre cei mai importanţi manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală şi de Est. Având peste 15 ani de experienţă în domeniu, Resource Partners investeşte în companii cu perspective de creştere rapidă şi un management experimentat, pe care le sprijină în scalarea organică şi prin efectuarea de achiziţii”, afirmă grupul.

„Această tranzacţie creează noi oportunităţi pentru dezvoltarea grupului din care face parte Vola.ro şi consolidează rolul pieţei din România ca punct central al activităţilor grupului. Ca parte a acestei strategii, fondurile de growth capital 3TS Capital Partners şi Catalyst România au ieşit din acţionariatul companiei, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului”, mai susține acesta.

 „Această tranzacţie marchează un nou capitol pentru Vola.ro, în care ne vom concentra pe creştere şi extindere pe noi pieţe din Europa. Este pentru a doua oară în istoria Vola.ro când un investitor instituţional ne validează modelul de business şi perspectivele de creştere, ceea ce ne onorează“. Le mulţumim investitorilor care ne-au sprijinit în trecut şi suntem entuziasmaţi că echipa Resource Partners ni se alătură în misiunea noastră de a simplifica rezervarea zborurilor prin tehnologie şi produse inovatoare”, a declarat Daniel Truică, CEO-ul Vola.ro.

Resource Partners este un fond independent de private equity fondat în 2009 de o echipă de manageri de investiţii cu experienţă internaţională, care au investit în regiunea Europei Centrale și de Est începând cu anul 2000 în numele unor instituţii financiare şi fonduri regionale şi internaţionale cunoscute.

INTERVIURILE HotNews.ro