Sari direct la conținut

Champions League: Atalanta vs Celtic – Italienii, favoriţi la victorie

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atalanta – Celtic, meci contând pentru etapa a 3-a din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 23 octombrie, de la ora 19:45, pe Stadio Atleti Azzurri d’Italia din Bergamo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Atalanta, deţinătoarea la zi a trofeului Europa League, şi Celtic, campioana ultimelor trei ediţii ale campionatului din Scoţia, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 3-a a fazei principale din Champions League.

Champions League se desfăşoară din sezonul 2024-2025 într-un nou format, cu 36 de echipe, care vor disputa opt meciuri – patru acasă şi patru în deplasare – cu opt adversari diferiţi, în sistem elveţian; primele opt clasate se califică direct în optimile de finală, celelalte opt urmând a fi stabilite în urma unui play-off în dublă manşă la care participă locurile 9-24 (cele clasate pe poziţiile 25-36 sunt eliminate).

Atalanta are patru puncte după primele două meciuri, în care a înregistrat un rezultat de egalitate, acasă, cu Arsenal, scor 0-0, şi o victorie, în deplasare, cu Şahtior Doneţk, scor 3-0 (s-a jucat la Gelsenkirchen, în Germania).

În Serie A, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini este pe locul 6, cu 13 puncte după 8 etape, la şase distanţă de liderul Napoli, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, a câştigat pe terenul celor de la Venezia cu 2-0.

Atalanta mai are de jucat în Champions League cu Stuttgart (d), Young Boys (d), Real Madrid (a), Struma Graz (a), şi Barcelona (d).

Celtic are trei puncte după primele două meciuri, acumulate în urma unei succes pe teren propriu, 5-1 cu Slovan Bratislava, şi a unui eşec suferit în deplasare, în faţa celor de la Borussia Dortmund, scor 1-7.

În Premiership, echipa antrenată de Brendan Rodgers este pe locul 1 după 8 etape, cu 22 de puncte, tot atâtea câte are şi Aberdeen, care ocupă locul 2 şi cu care a remizat în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, pe teren propriu, scor 2-2.

Celtic mai are de jucat în Liga Campionilor cu Leipzig (a), Club Brugge (a), Dinamo Zagreb (d), Young Boys (a), Aston Villa (d).

Atalanta şi Celtic nu s-au mai întâlnit nici măcar o dată până acum la nivel oficial, astfel că meciul din etapa a 3-a a fazei principale din Liga Campionior reprezintă prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,46 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Atalanta – Celtic.

Atalanta vs Celtic 1
Cotă 1,46

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro