Sari direct la conținut

Champions League: Dinamo Batumi vs Ludogorets – Miza pe campioana Bulgariei

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo Batumi – Ludogorets, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 17 iulie, de la ora 20:00, pe Adjarabet Arena.


Dinamo Batumi are o misiune dificilă în tentativa de a merge mai departe în competiţie, după ce Ludogorets s-a impus în tur, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (Tekpetey 13, Rick 24, Fonn Witry 72 / Mamuchashvili 62).


Dinamo Batumi este campioana sezonului 2023 din Erovnuli Liga (campionatul din Georgia), după ce a terminat pe locul 1, cu 74 de puncte, din 36 de meciuri (sunt 10 echipe, se joacă de două ori tur-retur), cu trei mai multe decât a doua clasată, Dinamo Tbilisi, şi cu 14 peste Torpedo Kutaisi, care a completat podiumul.


În actualul sezon, 2024, echipa antrenată de ucraineanul Andriy Demchenko este pe locul 4 după 18 etape, cu 31 de puncte, la opt distanţă de liderul Dila.


De asemenea, la mijlocul competiţiei interne, Dinamo Batumi a participat în Supercupa Georgiei, competiţie se joacă în sistem play-off, unde a pierdut, pe 29 iunie, în semifinale cu Torpedo Kutaisi, 3-3 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-3 la penalty-uri, dar a câştigat finala mică, pe 3 iulie, 3-2 cu Iberia 1999 (fosta Saburtaro, care şi-a schimbat numele la începutul anului).


Dinamo Batumi are în palamares două titluri (2021, 2023) şi o Cupă a Georgiei (1998), iar în cele 11 participări în cupele europene a ajuns doar de două ori în primul tur, în rest fiind eliminată în preliminarii.


Ludogorets este campioana ultimelor 13 ediţii din Pîrva Liga (campionatul din Bulgaria), iar în sezonul 2023-2024 a terminat pe locul 1 în play-off, cu 82 de puncte, cu şapte peste a doua clasată Cherno More Varna şi cu 15 mai multe decât CSKA Sofia, care a completat podiumul.


Echipa antrenată de Georgi Dermendzhiev au disputat patru amicale înainte de „ducla” cu Dinamo Batumi, toate câştigate, printre care şi cel cu Universitatea Craiova, scor 4-1.


Ludogorets are în palmares 13 titluri naţionale, obţinute consecutiv din 2012 până în 2014 (practic, de la promovarea din 2011 a câştigat fiecare ediţie de campionat la care a participat!), trei cupe şi şapte supercupe ale Bulgariei; în Europa are o participare în grupele Conference League, şapte participări în grupe şi o optime de finală în Europa League, şi două participări în grupele Champions League.


Echipa care se va califica dintre Dinamo Batumi – Ludogorets va juca în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor cu învingătoarea „dublei” Dinamo Minsk (Belarus) – Pyunik Yerevan (Armenia); echipa care va fi eliminată va evolua în turul al doilea preliminar din Conference League, contra învingătoarei din „dubla” The New Saints (Ţara Galilo) – Decic (Muntenegru).


Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Dinamo Batumi – Ludogorets.

Dinamo Batumi – Ludogorets X2
Cotă 1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro