Sari direct la conținut

Champions League: FCSB vs Sparta Praga – Campioana României, la un pas de play-off

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Sparta Praga, meci contând pentru manşa a doua a turului al treilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 13 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Pro TV şi platforma video VOYO.

FCSB şi Sparta Praga pornesc cu şanse egale la calificarea în play-off-ul din Champions League, după ce au remizat în prima manşă, în Cehia, scor 1-1 (Dawa 61/ Olatunji 78).

FCSB a debutat în actuala ediţie din Liga Campionilor în primul tur preliminar, în care a trecut de Virtus, campioana din San Marino, după 7-1 în deplasare (Olaru 6p, 11, 37, D. Popa 22, 27, Miculescu 70, 73 / Battistini 86) şi 4-0 acasă (Al. Băluţă 20, Edjouma 28, 36, Miculescu 72), pentru ca în turul al doilea preliminar să o elimine pe Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel, după 1-1 acasă (Dawa 75 / Biton 71) şi 1-0 în deplasare (Baeten 90).

FCSB s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul ediţiei precedente din SuperLiga, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât CFR Cluj şi cu cinci peste Universitatea Craiova.

În acest sezon, echipa antrenată de Elias Charalambous a câştigat Supercupa României, după 3-0 cu Corvinul în Ghencea, iar în campionat a înregistrat o victorie, 3-2 cu Farul (a), două rezultate de egalitate, 1-1 cu U Cluj (a) şi 2-2 cu Unirea Urziceni (d), şi o înfrângere, 0-2 cu Oţelul Galaţi (a).

Sparta Praga a început aventura europeană în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor, în care a trecut de campioana Irlandei, Shamrock Rovers, după 2-0 în deplasare şi 4-2 acasă.

Echipa antrenată de danezul Lars Friis a terminat în sezonul trecut pe primul loc în play-off-ul din 1.liga, cu 87 de puncte, cu două peste rivala locală Slavia Praga şi cu 17 mai multe decât Viktoria Plzen, care a completat podiumul.

În actuala ediţie de campionat, Sparta Praga este lideră după patru etape, cu tot atâtea victorii, 2-1 cu Pardubice (a), 4-1 (d) cu Teplice, 2-0 (a) cu Dukla Praga şi 2-1 cu Bohemians (d).

Echipa care se va califica dintre Sparta Praga și FCSB va juca în play-off cu învingătoarea din „dubla” Malmo – PAOK Salonic (a fost 2-2 în meciul tur, disputat în Suedia), iar cea care va fi eliminată va continua în play-off-ul din Europa League, unde o va întâlni pe LASK Linz.

În afara partidei din tur, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în play-off-ul ediţiei 2016-2017 din Champions League, când au remizat în tur, în Cehia, scor 1-1, pentru ca, în retur, FCSB să se impună pe Arena Naţională în faţa celor de la Sparta Praga, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul FCSB – Sparta Praga.

FCSB vs Sparta Praga 1X
Cotă 1.72

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro