Sari direct la conținut

Champions League: Fenerbahce vs Lugano – Turcii, favoriţi la victorie şi la calificare

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fenerbahce – Lugano, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 30 iulie, de la ora 20:00, pe Şukru Saracoglu din Istanbul.

Fenerbahce, vicecampioana Turciei, porneşte favorită la victorie şi la calificare în faţa lui Lugano, vicecampioana Elveţiei, într-una dintre cele mai interesante „duble” ale turului al doilea preliminar din Champions League.

În prima manşă, Fenerbahce s-a impus pe terenul celor de la Lugano, scor 4-3, după golurile marcate de Dzeko (45+1p, 46, 67) şi Ferdi Kadioglu (73), respectiv, El Wafi (4), Bislimi (64) şi Valenzuela (90+4).

Fenerbahce s-a clasat pe locul 2 în ediţia trecută din Super Lig (campionatul din Turcia), cu 99 de puncte, cu trei mai puţine decât campioana Galatasaray şi cu 32 peste a treia clasată, Trabzonspor.

În această vară, gruparea din Istanbul l-a instalat ca antrenor principal pe Jose Mourinho, în locul lui Ismail Kartal, iar portughezul, care are ca obiective titlul şi calificarea în grupele din Champions League, a adus deja şase jucători noi, Caglar Soyuncu, Rade Krunic, Cenk Tosun, Oguz Aydin, Levent Mercan şi Allan Saint-Maximin, veniţi lângă vedete existente deja în lot ca Edin Dzeko, Dusan Tadici, Ryan Kent, Cengiz Under, Fred şi Dominik Livakovic.

Lugano a terminat pe locul 2 în play-off-ul ediţiei trecute din Super League (campionatul din Elveţia), cu 65 de puncte, la 12 în urma campioanei Young Boys şi cu unul singur peste a treia clasată, Servette Geneva, în faţa căreia a pierdut finala Cupei Elveţiei, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 8-9 după executarea loviturilor de departajare.

Echipa antrenată din 2021 de Mattia Croci-Torti a început în forţă noua ediţie a competiţiei interne, cu două succese în tot atâtea etape disputate, 2-1 pe teren propriu cu Grasshopper Zurich şi 2-1 în deplasare cu Basel.

În această vară, Lugano i-a adus pe Mattia Zanotti, un fundaş dreapta de la Inter, pentru 2,5 milioane de euro, şi pe un mijlocaul ofensiv Daniel Dos Santos, de la Thun, pentru 850.000 de euro.

Câştigătoarea „dublei” dintre Fenerbahce şi Lugano va juca în turul al treilea preliminar din Champions League cu Lille (locul 4 în ultima ediţie din Ligue 1, campionatul Franţei), iar echipa eliminată va continua în turul al treilea preliminar din Europa League, unde va întâlni învinsa dintre Dinamo Kiev şi Partizan Belgrad.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Fenerbahce – Lugano.

Fenerbahce – Lugano 1
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro