Sari direct la conținut

Champions League: Feyenoord vs Leverkusen – Echilibru pe De Kuip

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Feyenoord – Leverkusen, meci contând pentru prima etapă din Liga Campionilor, este programat, joi, 19 septembrie, de la ora 19:45, pe De Kuip din Rotterdam, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Champions League se desfăşoară din sezonul 2024-2025 într-un nou format, cu 36 de echipe, care vor disputa opt meciuri – patru acasă şi patru în deplasare – cu opt adversari diferiţi, în „sistem elveţian”; primele opt clasate se califică direct în optimile de finală, celelalte opt urmând a fi stabilite în urma unui play-off în dublă manşă la care participă locurile 9-24 (cele clasate pe poziţiile 25-36 sunt eliminate).

Feyenoord, aflată în căutarea gloriei de altădată (a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1970), şi Leverkusen, în premieră campioană a Germaniei, se întâlnesc într-una dintre ele mai echilibrate partide ale primei etape din noua ediţie de Champions League.

Feyenoord este neînvinsă în actualul sezon din Eredivisie, în care a înregistrat o victorie şi trei rezultate de egalitate (mai are o restanţă de disputat), iar în cel mai recent meci din campionat a remizat pe terenul celor de la Groningen, scor 2-2 (este pe locul 6, cu şase puncte, lider este Eindhoven, cu 15 puncte după cinci partide).

Pentru echipa antrenată de Brian Priske urmează două meciuri în deplasare, cu Girona şi, respectiv, Benfica.

Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, nu a început tocmai cum se aştepta noua stagiune din Bundesliga, unde ocupă locul 5 după trei etape, cu şase puncte, acumulate după două succese şi un eşec, şi merge în Olanda după o victorie lejeră obţinută în deplasare cu Hoffenheim, scor 4-1.

Echipa antrenată de Xabi Alonso va juca în continuare cu Milan, pe teren propriu, şi cu Brest, în deplasare.

Feyenoord şi Leverkusen nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, astfel că partida din prima etapă a sezonului 2024-2025 din Champions League este prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Feyenoord – Leverkusen.

Feyenoord – Leverkusen X2
Cotă 1,25

INTERVIURILE HotNews.ro