Sari direct la conținut

Champions League: Ludogorets Razgrad vs Dinamo Minsk – Miza pe campioana Bulgariei

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ludogorets Razgrad – Dinamo Minsk, meci contând pentru prima manşă a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 24 iulie, de la ora 21:00, pe Ludogorets Arena din Razgrad.


Ludogorets Razgrad porneşte ca favorită în faţa celor de la Dinamo Minks, într-una dintre cele mai intersenate „duble” ale turului al doilea preliminar din Champions League (manşa a doua este programată, miercuri, 31 iulie, de la ora 21:45, la Mezokovesd, Ungaria).


Ludogorets Razgrad este campioana ultimelor 13 ediţii din Pîrva Liga (campionatul din Bulgaria), iar în sezonul 2023-2024 a terminat pe locul 1 în play-off, cu 82 de puncte, cu şapte peste Cherno More Varna şi cu 15 mai multe decât CSKA Sofia, care au completat podiumul.


În noua ediţie de campionat, Ludogorets Razgrad a câştigat în prima etapă pe teren propriu cu CSKA Sofia, scor 1-0.
Echipa antrenată de Georgi Dermendzhiev a început aventura europeană în primul tur preliminar din Liga Campionilor, în care a trecut de Dinamo Batumi, campioana din Georgia, 3-1 acasă şi 0-1 în deplasare.


Bulgarii au disputat şi patru partide amicale în această vară, toate câştigate, 5-0 cu Primorje, 1-0 cu Slovan Bratislava, 2-0 cu St. Gallen şi 4-1 cu Universitatea Craiova.


Marile transferuri ale vecinilor de la sud de Dunăre în această pauză competiţională au fost Aguibou Camara, de la Olympiakos (2.000.000 de euro) şi Edvin Kurtulus de la Hammarby (2,2 milioane de euro).


Dinamo Minsk, deţinătoare titlului din Vysheyshaya Liga (campionatul din Belarus), a terminat sezonul 2023 pe locul 1, cu 69 de puncte, cu şapte peste Neman Grodno şi cu 20 peste Torpedo Zhodino, care au completat podiumul.


În ediţia 2024 de campionat, echipa antrenată de Vadim Skripchenko este lider după 15 etape, cu 35 de puncte, la egalitate cu a doua clasată, Torpedo Zhodino, şi cu două mai multe decât Neman Grodno, echipa de pe locul 3.


De menţionat că Dinamo Minsk a câştigat ultimele cinci partide din campionat, în care a marcat de 12 ori şi a primit doar două goluri.


Belaruşii au debutat în Champions League în primul tur preliminar, în care au trecut de Pyunik Yerevan, campioana din Armenia, 0-0 acasă (s-a jucat la Mezokovesd, Ungaria, şi 1-0 în deplasare.


Ludogorets Razgrad şi Dinamo Minsk nu s-au mai întâlnit până acum, nici măcar într-o partidă amicală, astfel că „dubla” din turul al doilea preliminar din Liga Campionilor este prima confruntare dintre cele două echipe.


Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Ludogorets Razgrad – Dinamo Minsk.

Ludogorets Razgrad vs Dinamo Minsk 1
Cotă 1,36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro