Sari direct la conținut

Champions League: Petrocub Hînceşti vs Ordabasy – Duelul campioanelor în premieră

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrocub Hînceşti – Ordabasy, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 17 iulie, de la ora 20:00, pe Stadionul Zimbru din Chişinău.


Petrocub Hînceşti este aproape de o calificare nesperată după ce a reuşit să remizeze în tur, pe terenul celor de la Ordabasy, scor 0-0.


Petrocub Hînceşti este campioana ultimei ediţii din Super Liga (campionatul din Moldova), după ce a terminat pe locul 1 în play-off, cu 24 de puncte, cu şase mai multe decât a doua clasată, Sheriff Tiraspol, şi cu ăapte peste Zimbru Chiţinău, care a completat podiumul (în sezonul regulat a terminat pe locul 2, la şase puncte în urma lui Sheriff; în play-off au intrat şase echipe care au început de la zero puncte).


Echipa antrenată de Andrei Martin, fostul antrenor secund de la Astra Giurgiu în mandatul lui Dorinel Munteanu (2015), alături de care a mai lucrat la FK Qabala, Kuban Krasnodar și Mordovia Saransk, este la primul ei titlu din istorie şi a ajuns la a şaptea participare în cupele europene, fiind eliminată de fiecare dată până acum încă din tururile preliminare.


Petrocub Hînceşti are în palames un titlu naţional (2023-2024) şi două Cupe ale Moldovei (2020 şi 2024).
Ordabasy a devenit, de aemenea în premieră, campioană în Qazaqstan Premier Ligasy (campionatul din Kazahstan), în ediţia 2023, când a terminat pe locul 1 cu 58 de puncte, cu cinci peste a doua clasată, Astana, şi cu opt mai multe decât Aktobe, care a completat podiumul.


În acest sezon, 2024, echipa antrenată de Aleksandr Sednyov este lideră după 12 etape, cu 25 de puncte, cu trei mai multe decât Aktobe, şi şi-a amânat meciul din week-end pentru a pregăti returul cu Petrocub Hînceşti (în ultimele cinci partide disputate, Ordabasy nu are nici o înfrângere).


Preşedintele lui Ordabasy este fostul campionul mondial şi campion continental al Asiei la lupte libere, Nurzhan Katayev.

Ordabasy are în palmares un titlu naţional (2023) şi două cupe (2011 şi 2022) şi o supercupă (2012), iar în cele şapte participări europene nu a trecut niciodată de tururile preliminarii (în sezonul 1996-1997 a participat în Cupa Cupelor Asiei şi a ajuns până în sferturile de finală).


Echipa care se va califica dintre Petrocub Hînceşti şi Ordabasy va juca în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor cu Apoel Nicosia, campioana din Cipru; echipa care va fi eliminată va evolua în turul al doilea preliminar din Conference League, contra învingătoarei din „dubla” Klaksvík (Insulele Feroe) – Differdange (Luxemburg).


Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Petrocub Hînceşti – Ordabasy.

Petrocub Hînceşti – Ordabasy PsFX
Cotă 1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro